Nail of the day swatches

OPI Hong Kong Swatches Del 2/2

15 december, 2009

Här kommer så äntligen den andra och sista delen av Hong Kong-kollektionen. Det har varit riktigt knepigt att få till några bra bilder – men nu så!

Kollektionen kommer att finnas i butik i mitten av februari 2010 och OPIs nagellack kostar 150 kr st i svenska butiker. Jag brukar handla mina nagellack på internet och då oftast från Transdesign som jag verkligen kan rekommendera. Skulle det vara på sin plats med en guide till hur man handlar och betalar där?

Del ett av kollektionen hittar du här.

opi_suzi1

Suzi Says Feng Shui
Just detta nagellack har jag en lite speciell relation till på grund av att min faster håller på mycket med just Feng Shui. Själva färgen skulle jag beskriva som en lite dammig mellanblå som verkar kunna ha flera likheter med No Room for the Blues som kom med Bright Pair kollektionen tidigare i år. Den senare är nog dock mer intensiv. I det stora hela är det en färg jag trivs i och en färg man blir glad av.

opi_pearl1

Pearl of Wisdom
Detta är det mest skira lacket i kollektionen och det funkar lika bra på egen hand som över ett annat nagellack. Jag tycker verkligen att namnet passar färgen då de lyckats bra med att fånga en äkta pärlas olika färger. Sedan har de tillsatt lite mikroglitter som ger ytterligare skönhet till lacket.

opi_agood1

A Good Man-darin is Hard to Find
Jag har blivit svag för nagellack i orange och denna är inget undantag. Jag skulle kalla den här färgen riktigt klarorange men inte så att det sticker i ögonen eller att den känns för knallig. Den är upplyftande. En humörhöjare helt enkelt.

opi_dim1

Dim Sum Plum
Här har vi ytterligare en färg som jag gillar, men som har en nästintill identisk tvilling. Nämligen
Ate Berries in the Canaries som kom med OPIs Spanienkollektion. Jag har swatchat dem båda bredvid varandra men de är så lika att jag glömmer bort på vilket finger jag har målat vilken. Dim Sum Plum är något varmare men de är som sagt väldigt lika.

opi_meet

Meet me on the Star Ferry
Jag hade höga förväntningar på det här nagellacket som är ett av de två skimmerlacken i kollektionen. Men jag blev faktiskt riktigt besviken. För i mina ögon är det här ett rakt igenom tråkigt nagellack. Jag brukar älska skimmer och olikfärgat mikroglitter och dessutom lila. Men nej, det här är nog faktiskt den färg från Hong Kong-kollektionen som jag tycker minst om. För mig är det blaha rakt igenom.

opi_imchop

I’m Chop-sticking to My Story
När jag först såg den här färgen IRL(in real life) tänkte jag genast på
Ginger Bells från årets julkollektion Holiday Wishes. När jag jämförde dem sida vid sida visade det sig att detta är betydligt mer orange. Och jag tror att det är just det som gör att jag faktiskt gillar färgen (som jag skulle beskriva som dammig pumpa). Men den känns mer höstig än vårig.

Relaterade inlägg

11 kommentarer

 • Svara Anja 15 december, 2009 at 18:47

  Jaaaa!!!! Jag skulle bli jätteglad för en guide till Transdesign så jag kan roa mig på min mammaledighet med lite nagellack!

 • Svara Emma 15 december, 2009 at 19:50

  A Good Man-darin is Hard to Find måste jag ha när de kommer ut i butik, finfin! :)

  Och en guide till Transdesign vore jättekul! :)

 • Svara Makeuponista 15 december, 2009 at 19:12

  Alla lack ser fantastiskt glossiga och härliga ut. Vill ha alla, hihi =)

  En guide skulle vara toppenbra!

 • Svara Helena (kollegan) 15 december, 2009 at 22:28

  Ja, en guide tack! Jag MÅSTE komma över min e-handelsfobi :-D.

 • Svara Lackoholic 15 december, 2009 at 22:29

  Tjoho! Snygga bilder! Men jag håller inte med dig om Feng Shui/No Room for the Blues – den senare är mycket ljusare och inte alls dammig, typ mörkt himmelsblå.

 • Svara rijaH 16 december, 2009 at 01:15

  Lovely pictures :) You make them look very nice! ;D

 • Svara Emelie 16 december, 2009 at 08:38

  Anja> Vad bra :)

  Makeuponista> Ja de är verkligen glossiga i sig själva. Jag har inte ens topplack på bilderna.

  Emma> Ja den är supersnygg. Har den idag och den känns riktigt pigg.

  Helena> Ja det måste du!

  Lackoholic> Nej jag tänkte att NRftB måste vara mer klar och inte dammig men i samma nyansserie.

  RijaH> Thank you :)

 • Svara Tintomara 18 december, 2009 at 18:52

  Väldigt fina bilder!

 • Svara Hanna 28 januari, 2010 at 17:44

  Dim Sum Plum skapade ett obehagligt ha-begär hos mig nu!

 • Lämna ett svar

  Reklam