Kroppsvård

Nytt lätt solskydd för kroppen

23 maj, 2009

Jag tror att man kan förebygga många solskador genom att använda solskyddsfaktor oftare. Jag är särskilt mån om huden i ansiktet så där använder jag solskydd i princip året om även om jag till och från är dålig på att komma ihåg det. Det är främst huden i ansiktet, på händerna och i dekolletaget som tar stryk, och det är också där man först kan se ålderstecknen. Ansiktet kan man ju lyfta vid behov (observera att detta bara är ett konstaterande och inget förespråkande), men dekolletaget och händerna kommer ändå att avspegla ens riktiga ålder, och hur man har levt. Därför är dessa områden de som jag kommer att skydda mest.

solskydd1

Idag köpte jag därför en solskyddsfaktor till kroppen med SPF 15. Jag tyckte att det räckte eftersom jag sällan vistas i solen, och även om solen når en i skuggan så är det inte lika direkt strålning. Jag föll för en kräm från Garniers serie Ambre Solaire som heter Light & silky. Den skulle tydligen vara lättare än vanliga solskyddskrämer och gå in fortare i huden. Den är dessutom fotostabil (vilket innebär att solskyddet inte bryts ned under dagen) och skyddar mot både UVA- och UVB-strålning.

Jag har ännu bara testat den en gång, men nog är den lätt alltid. Den går in förvånansvärt fort i huden för att vara en ren solskyddskräm och det tycker jag är väldigt positivt. Den är svagt parfymerad och luktar gott, men jag kan ändå fråga mig varför man väljer att tillsätta parfym i en solkräm. Det känns rätt onödigt.

solskydd2

Garnier Ambre Solaire Light & silky SPF 15 kostar ca 100 kr för 200 ml.

Relaterade inlägg

2 kommentarer

 • Svara Kissen 24 maj, 2009 at 11:18

  Jag tänker sällan på att använda solskydd när jag bara ska jobba och så.
  Men när jag ska ut i solen mer än en stund så åker det på.
  Som sagt, man vill inte se äldre ut än man är.

  Det var ett bra tips. Annars gillar jag apotekets solskyddsprodukter.
  Jag använder solskyddsfaktor från hell i fejset (minst 30, helst 50)

  Och parfym i ansiktskrämer överhuvudtaget känns fånigt…

 • Lämna ett svar

  Reklam