Doft

Nya dofter från Yves Rocher

6 november, 2014

Var det någon av er som utnyttjade det trevliga Halloweenerbjudandet från Yves Rocher som jag tipsade om förra veckan? Det gjorde i alla fall jag och föga förvånande, eftersom jag har snöat in på parfymer just nu, så bestod min beställning av tre dofter och ett doftljus. Jag hade inte sniffat på någon av dem förut så det hade ju kunnat gå illa. Men jag blev riktigt nöjd.

bestallning-yves-rocher

Eftersom man fick den första varan man la i varukorgen på köpet så passade jag på att beställa en stor flaska av Voile d’Ambre som är en orientalisk doft. Precis som de andra dofter jag har i Secrets d’Essences-serien (Néroli och Vanille Noir) är den här otroligt välgjord och en riktig mysdoft för hösten och vintern. Det låter som en tung doft när man läser om den men jag upplever att den är ganska lätt trots att den innehåller myrra, rökelse och patchouli. Den går givetvis inte att jämföra med lätta sportiga dofter men med vissa tyngre dofter får jag lätt huvudvärk vilket jag inte får av den här. På mig doftar den här mest ambra samt lite vanilj och sandelträ. Den passar perfekt en dags om denna, när första snön kommer och jag sitter inne under en mysig filt och dricker te och läser en spännande bok.

yves-rocher-voile-d-ambre

Yves Rocher Secrets d’Essences Voile d’Ambre.

Eftersom jag är förtjust i jasmindoft men inte har hittat THE jasminparfym ännu så passade jag på att beställa en miniflaska av Tendre Jasmin, även den från serien Secrets d’Essences. Den luktade väl gott men det är nog inte den jag har letat efter. Jag kommer dock att ge den en ärlig chans senare.

yves-rocher-tendre-jasmin

Yves Rocher Secrets d’Essences Tendre Jasmin.

Så till den sista serien dofter som jag beställde – nämligen en av årets juldofter Pear Caramel. Den luktar precis som konserverade päron på burk med en liten touch av karamell. Ljuset luktar så förbenat gott att jag nästan misstänker att det ligger ett riktigt päron inuti. Och trots dess ringa storlek så levererar den mycket doft. Den här kommer jag bunkra upp av om jag hinner till en butik innan de tar slut. Eau de toiletten i samma serie luktar visserligen gott men tyvärr är doften väldigt flyktig. Men jag tänker mig att den kan vara mysig att använda som rumsdoft istället.

yves-rocher-pear-caramel

Yves Rocher Pear Caramel.

Utnyttjade du erbjudandet eller har du testat någon av dessa dofter?

* Detta inlägg innehåller affiliatelänkar.

Relaterade inlägg

6 kommentarer

 • Svara Maria 17 november, 2014 at 16:51

  Gud vad sugen jag blev på att beställa från YR nu! Testade min första doft från dem för någon vecka sedan och blev helt grymt impad.

  • Svara Emelie 2 december, 2014 at 22:34

   De har lite smått och gott i sortimentet. Dessa dofter är väldigt fina och sen har de en grym mascara och vattenfasta kajalpennor jag också är väldigt förtjust i. Har recenserat dem båda.

 • Svara Tina (Beleza) 2 december, 2014 at 21:00

  Wow vad svårt jag hade att hitta knappen för att kunna kommentera! Skyller på halvmigränen jag just avvärjde.
  Himla fin flakong på Voile d’Ambre och doften låter jättemysig.

  • Svara Emelie 2 december, 2014 at 22:37

   Doften ÄR jättemysig. Den är värd en ännu finare flakong tycker jag :)

 • Svara You sunk my battleship 23 december, 2014 at 11:35

  Har du provat BVLGARI Mon Jasmin Noir? Jag köpte den blint utan att ha provsniffat och den är riktigt fin :)

  http://www.fragrantica.com/perfume/Bvlgari/Mon-Jasmin-Noir-11512.html

  • Svara Emelie 26 december, 2014 at 12:30

   Nej det har jag inte men har sneglat på den. Får se till att testa den ordentligt i affären någon gång.

  Lämna ett svar

  Reklam