Verktyg och borstar

Ny självplågare från Braun

14 oktober, 2008

Ja, en epilator alltså. Min mamma kallar epilatorn för Itmahoa självplågaren – därav rubriken. Har för mig att hon har fått det från nån sång men jag är inte säker. Det är dock en annan historia.

Jag har epilerat benen regelbundet i en 3-4 år men började för 5-6 år sedan och det börjar märkas eftersom det blir glesare mellan hårståna och de dessutom inte är lika grova nu. När jag för omväxlings skull är lat och rakar benen istället så märks det på en gång hur stickiga och hårda hårstråna blir. Visst, det gör ont att epilera, men klarar vi av att föda barn så klarar vi detta också! :) Tror det är lika mycket en vanefråga som inställning. Och hur hög smärttröskel man har förstås.

Det medföljde ett precisionshuvud som jag provade på bikinilinjen med framgång. Det är betydligt lättare att manövrera pincetthuvudena dit de ska med det huvudet. Epileringen av benen gick lätt. Den här modellen har en lampa som lyser upp huden och den var förvånansvärt bra. I fortsättningen kan jag sitta och epilera mitt i becksvarta natten om jag så önskar. Jag ser ändå var jag har hårstråna. Den är dessutom trådlös så kommer jag bara ihåg att ladda den så kan jag roa mig med att epilera benen om det skulle bli strömavbrott. Då får jag både ljus och ”underhållning” ;)

Det medföljde några slags rengöringsservetter man ska(kan) använda innan epileringen. Dom har jag inte testat än och jag tror inte de gör så stor skillnad på resultatet. Men det kan ju vara trevligt att tvätta benen innan. De ska dessutom ha en kylande och uppfriskande effekt så det kan ju om inte annat vara skönt för trötta fötter och ben.

Det här var en riktigt bra investering om jag får säga det själv. Är man dock nybörjare vad det gäller epilering kan man dock börja med en enklare och framförallt billigare variant så att man ser om epilering är ens grej eller inte.

Braun Silk épil Xpressive kostar 1299 kr hos Teknikmagasinet.

Relaterade inlägg

9 kommentarer

 • Svara sminkjante 14 oktober, 2008 at 09:42

  Jag kör också epilering, tycker inte det gör så ont. Jävligt är det dock om man varit slarvig och det finns mycket hår på benen.

 • Svara Sara 14 oktober, 2008 at 10:25

  Här finns en till anhängare av den epilatorn. Tycker den gör mycket mindre ont än föregångarna.

  Itmahoa Självplågaren kommer ju från Trazan och Banarnes låt om fakiren! :D

 • Svara Emma P 14 oktober, 2008 at 10:42

  Spännande! Jag har inte testat epilering, men är definitivt sugen! Men som du säger är det kanske smart att köpa en billigare först och testa…

 • Svara Sminkan 14 oktober, 2008 at 18:20

  Jag har en billig och gammal och den gör ont för den får inte med håren utan bara luggas… Men jag kanske ska prova med en nyae modell? Eller låta lurvet frodas… ;D

 • Svara http://recenseramera.blogg.se/ 15 oktober, 2008 at 14:40

  Var ett tag sedan jag använde epilatorn’. Brukar vara mer smärtsamt om man lägger av ett tag. :)

 • Svara Pixelpig 15 oktober, 2008 at 20:24

  Ahh, epilator är bra om man har så mycket hår att man behöver rycka bort det.
  Vad jag måste kommentera är din mammas reflektion om självplågare. Det är en ganska rolig sång av Povel Ramel som heter just så (min mamma brukade spela den skivan för mig när jag var liten… ofta.. )
  Jag är Ithmahoaa, självplågareeen, (och jag har kommit ända ifrån ithmehotenntaah, från själva otentottehoohh.. osv
  nåväl, själv har jag till slut insett att det bästa är att strunta i benhåren, de slits så mycket på vintern att jag kan låta dem vara på sommaren (och då blir de som är kvar solblekta.. good!)
  Alla är inte som jag , så jag är glad att jag slipper självplågareee…n..

 • Svara Emelie 17 oktober, 2008 at 21:43

  sminkjante> Nej precis, man vänjer sig. Och ja, gör man det inte regelbundet så får man sota för det haha.
  Sara> Jag är benägen om att håll med, den känns skonsammare. Haha okej, då vet jag. Ska lägga det på minnet!
  EmmaP> Ja det är synd att lägga ut så pass mycket pengar på något man kanske inte kommer att använda.
  Sminkan> Låter som att det är dags för en ny då. Din låter verkligen som en självplågare!
  Recensera mera> Ja det brukar vara så.
  Pixelpig> Jag måste nog leta reda på den sången och spela för mor min.
  Jag önskar att mina också var så, men icke, de vill bestämt synas.

 • Svara Des 17 oktober, 2008 at 22:26

  Att epilera benen skulle jag kunna stå ut med, men bikinilinjen? Gör det inte ondare där?

 • Svara Emelie 17 oktober, 2008 at 22:29

  Des> Jo det gör ganska ont, men det går om man biter ihop.

 • Lämna ett svar

  Reklam