Hudvård

Ny hudvård från Mene & Moy

7 december, 2012

Under en längre tid har huden i mitt ansikte känts i obalans och ingen av de produkter jag har haft hemma har riktigt rått på alla de olika problemen. Dels har jag problem med stora porer i t-zonen och även haft mer blemmor än vanligt i det området och dels har jag haft en stramande hud med torrhetsfläckar på kinderna. När jag nu skulle välja ut en ny hudvårdsserie började jag åter igen kolla på cosmeceuticals eftersom jag vet att hudvård med aktiva ingredienser tidigare gjort stor skillnad på min hud.

Cosmeceuticals betyder i princip kosmetiska produkter med en högre dos aktiva ämnen än i vanliga hudvårdsmärken från dagligvaruhandeln men samtidigt så pass låga doser att det inte klassas som läkemedel. Ett exempel är Jan Marinis produkter med A-vitamin som är cosmeceuticals medan Aberela (som används mot acne) innehåller A-vitaminsyra som är starkare och därmed är klassat som ett läkemedel. Gemensamt för många cosmeceuticals är att de innehåller syror och vitaminer av olika slag. AHA (glykol- och mjölksyra), BHA (salicylsyra), retinol (A-vitamin), C-vitamin och hyaluronsyra.

Den här gången föll mitt val av märke på Mene & Moy som jag har hört mycket bra om under flera år. De har flera produkter med höga koncentrationer av glykolsyra som är en idealisk aktiv ingrediens för kemisk peeling av huden. Jag slog till på en rengöring, dagkräm, nattkräm och en solskyddskräm med spf 30 eftersom huden blir mycket känsligare för UV-strålning när man använder syror i hudvården.

Dessa fyra produkter kommer jag testa från och med nu:

 • Face & Body Cleanser (ca 729 kr/£28, 150 ml)
  En milt löddrande rengöringsgelé för både ansikte och kropp med 15% glykolsyra. Masseras in på torr hud för bästa effekt och sägs även rå på makeup. Bör dock inte användas i ögonområdet eller på slemhinnor.
 • Facial Lotion C20 (ca 899 kr/£32, 30 ml)
  En dagkräm fullproppad med antioxidanter. Innehåller både A-, C- och E-vitamin samt 6% glykolsyra. Främst till för åldrad eller pigmentskadad men fungerar på alla oss som vill ha en jämnare hudton och hudtextur.
 • Enhanced Cream (ca 749 kr/£30, 50 ml)
  En nattkräm med 15% glykolsyra som funkar för alla hudtyper. Stimulerar cellförnyelse och innehåller fuktgivare som återger huden sin elasticitet.
 • Facial Sunscreen SPF 30 (ca 599 kr/£25, 50 ml)
  En transparent och fettfri solskyddskräm med spf 30. Innehåller fuktivande ingredienser samt vitamin C och E. En av de viktigaste produkterna när man använder syror. Glöm ej solskyddet!

Något som är mycket viktigt att tänka på när man lägger till syror i hudvården är att man tar det lugnt i början. Det är inte ovanligt att huden kan fjälla i början och är du helt ovan vid syror den dagliga hudvården rekommenderas att du introducerar en syraprodukt i taget. Glöm inte att göra ett toleranstest på insidan av överarmen 24h innan du börjar använda produkterna. Och glöm för guds skull inte solskyddet! Huden bli tunnare och mer sårbar för UV-strålning när man använder syror så ett dagligt användande av solskyddsfaktor på minst SPF 30 är ett måste. Att använda syror i hudvården utan att också använda solskydd är som att strippa huden på allt skydd den har mot UV-strålning för att sedan sola solarium. Man serverar med andra ord pigmentfläckarna och solskadorna ett öppet mål. Don’t do that!

Köpinformation

Mene & Moys produkter finns att köpa hos bland annat Eleven, Skincity och Hudoteket samt från brittiska Effortless Skin och Only Nature.

Denna gång beställde jag för första gången från brittiska Effortless Skin. Frakten är gratis vid köp över £100 och då skickas försändelsen dessutom rekommenderat och försäkrat. Det tog tre arbetsdagar för paketet att komma till mitt utlämningsställe. Det var enkelt att beställa från sidan och de har ett stort utbud av cosmeceuticals från märken som Jan Marini, Exuviance, Skinceuticals och Priori.

* Detta inlägg innehåller affiliatelänkar.

Relaterade inlägg

Inga kommentarer

Lämna ett svar

Reklam