Hudvård

Ny hudvård från Beauté Pacifique

3 juni, 2015

Jag kom i kontakt med det danska märket Beauté Pacifique i vintras när jag köpte deras Instant Hydrating Mask för att få bot på min fuktfattiga hy. Jag har dock inte haft så bra koll på vilka övriga produkter de erbjuder mer än att de har en serie med A-vitaminkrämer som hyllats till både höger och vänster samt kroppsoljan Corpus Paradoxe som vunnit flera priser (jag testar den för fullt nu!).

Så när jag i början av maj var på pressvisning för den nya solserien fick jag mer information om produkterna och även flera av dem rekommenderade för just min hud. I och med att jag kände mig klar med Paula’s Choice, för den här gången, passade det bra att börja testa dessa istället. I samband med pressvisningen fick vi även göra en hudscanning och det ska bli intressant att se om dessa produkter kan förbättra min huds kondition.

beaute-pacifique-logo

Kort om Beauté Pacifique och sortimentet

Beauté Pacifique grundades 1997 av Flemming K. Christensen efter många års nära samarbete med dermatologer och utvecklingen av hudscanners för att kunna kartlägga hudens tillstånd före och efter olika behandlingar. Resultatet blev en hudvårdsserie med både aktiva och milda produkter. En del av konceptet är den hudscanning som erbjuds hos återförsäljare för att man ska kunna se hur huden mår innan och efter användning med produkterna.

Företaget är troligen mest kända för sina A-vitaminkrämer som har hög effektivitet men färre av de biverkningar som receptbelagda retinolkrämer har. Sortimentet innehåller även milda och vårdande produkter för både kropp, ansikte och hår. Dess gemensamma nämnare är att fokus ligger på att stärka och reparera huden från skador. Förutom A-vitaminkrämerna som finns i tre styrkor används även squalane i flera produkter. Squalanet utvinns från druvor som växer i ett utsatt klimat i Chile. På grund av dess exponering av hög UV-strålning har druvorna utvecklat en skyddsmekanism mot strålningen och innehåller höga halter av antioxidanterna reservatrol och procyanidin. De båda ämnena sägs kunna förlänga cellernas livstid och därmed försena föråldringsprocessen. Har ni under de senaste åren sett supermodellen Helena Christensen i media kan det mycket väl ha varit för just Beauté Pacifique eftersom hon är Goodwill ambassadör för dem.

Produkterna i min nya hudvårdsrutin

beaute-pacifique-ny-hudvard

Mitt första intryck så här efter lite mer än två veckors användning är att produkterna jobbar mycket med återfuktning och att inte torka ut huden i onödan, ett koncept som verkar fungera bra på mig. Men min hud går oftast från torr kombinationshy till fetare kombinationshy under sommarhalvåret så det blir intressant att se om dessa produkter fortsätter fungera eller om de blir för rika för mig. Jag återkommer med recensioner på dessa lite senare i sommar.

Själva förpackningarna känns en aning gammeldags och tillsammans med doften på produkterna (paradoxe exkluderat) känns det som att de är en kvarleva från 80- eller 90-talet. Eller så är jag inte rätt målgrupp helt enkelt. Men som vi alla vet bör man inte döma innehållet efter utseendet så jag håller tummarna för att de är bättre än förpackningarna påskiner. Jag har hört mycket bra om dem så jag är hoppfull!

Rengöring och toner

 • Cleansing Foam (289 kr, 150 ml) – djuprengörande löddrande rengöring som inte ska torka ut huden. Tar effektivt bort smuts och makeup samt verkar porsammandragande.
 • Enriched Cleansing Milk Dry Skin (289 kr, 200 ml) – mild rengöringsmjölk för normal till torr hy som inte torkar ut. Ska ta bort både smuts och makeup.
 • Enriched Toner Dry Skin (289 kr, 200 ml) – ett återfuktande och krämigt ansiktsvatten utan alkohol för normal till torr hy. Tillför och binder fukt samt verkar anti-inflammatoriskt.

beaute-pacifique-rengoring

Mask, serum och solskydd

 • Instant Hydrating Mask (389 kr 100 ml) – fuktmask med A-vitamin som sägs bygga upp hudens fuktdepåer och förebygga torrhetsrynkor. Gör huden mjukare och mer smidig samt ger torr hy nytt liv.
 • Submersive Serum Paradoxe (589 kr, 30 ml) – serum med stor andel av Beauté Pacifiques speciella squalane som innehåller antioxidanterna reservatrol och procyanidin som arbetar anti-age och anti-inflammatoriskt.
 • Stay Beautiful SPF30 (399 kr, 50 ml) – solskydd med anti-age-effekt och skydd mot både UVA- och UVB-strålning. Innehåller bland annat E-vitamin samt Beauté Pacifiques speciella squalane.

beaute-pacifique-mask-serum-solskydd

Återfuktning

 • Crème Paradoxe Anti-age Day Cream (649 kr, 50 ml) – en dagkräm med hög koncentration av antioxidanter och kollagenstimulerande ingredienser. Innehåller Beauté Pacifiques speciella squalane och sägs förbättra hudens struktur och hålla den spänstig.
 • Crème Métamorphique Vitamin A Anti-wrinkle Crème (589 kr, 50 ml) – A-vitaminkräm med anti-ageegenskaper som bygger upp och reparerar huden från solskador. Innehåller lägst nivå av A-vitamin av de tre krämer som finns i sortimentet.
 • Enriched Moisturizing Crème Dry Skin (399 kr, 50 ml) – intensivt och långtidsverkande fuktkräm för normal till torr hy. Innehåller bland annat squalane, C- och E-vitamin.

beaute-pacifique-kramer

De båda krämerna i burk behöver fasas in eftersom de innehåller aktiva ingredienser. Jag har precis börjat använda Crème Paradoxe dagligen och väntar förmodligen ett litet tag till med att börja använda Crème Métamorphique tills jag ser att min hud inte reagerar negativt. A-vitaminkrämerna i sortimentet finns i tre styrkor varav det här är den med lägst styrka.

Har du testat något från Beauté Pacifique?

Köpinformation

Beauté Pacifiques produkter finns att köpa hos bland annat Skincity, Eleven, Hudoteket m.fl och priserna i detta inlägg är rekommenderade priser.

* Detta inlägg innehåller produktprover som skickats till P'ssion för påseende utan krav på motprestation. Detta påverkar ej omdömet eller betyget. Läs mer om detta i min policy.

* Detta inlägg innehåller affiliatelänkar.

Relaterade inlägg

6 kommentarer

 • Svara Lena Hallberg 3 juni, 2015 at 19:12

  Hej!
  Jag har precis börjat med ovan som jag fick rekommenderat av Skincity i vintras. Kör Metamorphique på natten och Paradox serum och kräm på dagen. Har också ögonkrämen med A-vitamin. Av rengöring har jag bara köpt peelingkrämen än. Blev lite röd i början av Metamorphique, men det har gått över nu. Tar någon paus i veckan bara. Det enda som inte funkar bra är Paradox. Båda produkterna är alldeles för feta nu för min kombinerade/feta sommarhy. Hade funkat bra i vintras men inte nu. Kollade på att köpa BP Oil free Moisturizer, men det blev Clarins Hydraquence lotion med spf istället.
  Detta är faktiskt första gången jag använder retinol i ansiktet så jag har inget att jämföra med. Tycker dock att en del rynkor slätats ut något. Är 45. Däremot kan jag säga att ögonkrämen inte slår Biodroga MD’s EGF-R. Den slätar ut på ett helt annat sätt och tar bort det blå också. Tror även den gjort fransarna längre.
  Du kan väl skriva lite mer om vad du tycker framöver?
  /Hemmalena

  • Svara Emelie 3 juni, 2015 at 23:18

   Utslätade rynkor är ju precis en av sakerna man vill åt med retinolkrämer så det låter ju lovande att du har fått sådana resultat :) BPs ögonkrämer har jag inte direkt koll på men krämen från Biodroga som du nämner har jag hört mycket bra om.

   Jag återkommer såklart med recensioner när jag har hunnit testa produkterna mer utförligt.

 • Svara Me and I 5 juni, 2015 at 18:40

  Har använt BP i två omgångar nu. Faktiskt gått tillbaka till det! Använde det förra våren och sommaren. Sedan fick jag för mig att gå över till Peter Thomas Roth och det var ett mycket dåligt beslut…Passade tyvärr inte alls min hud men nu verkar den äntligen vara återställd!

  Ögonkrämen är inte dålig men det finns bättre. BiodrogaMDs collagen booster är inte illa!

  Lustigt nog är inte Paradoxen den som jag inte kan ha på sommaren utan det är Metamorphiquen som inte fungerar vår-sommar-tidig höst på mig: då är den alldeles för fet. Jag har använt den som nattkräm. Paradoxen var jag lite tveksam till, men det har varit bättre än vad jag trodde. Det är den enda som är ny för mig nu i omgång 2.

  Den absoluta höjdaren är för mig Super3 boostern. Helt suverän! Perfekt för kombinationshud. Den fungerar både som dag – och nattkräm har jag konstaterat, vilket ju är skönt om man reser.
  Serum Paradoxe är också bra.

  Rengöringen passar mig perfekt också: Har Enriched cleansing milk (fördrar milk/lotion framför lödder och gel…) för normal hud och ansiktsvattnet för torr/känslig hud. Har testat ansiktsvattnet för normal hud och det var också bra, men efter turen med PTR så är min hud lite grinigare…

  Hoppas du kommer att trivas med BP!

  • Svara Emelie 8 juni, 2015 at 12:59

   Det låter lovande att det är ett märke som man kommer tillbaka till. Med tanke på hur mycket som finns på marknaden är det ett bra betyg :) Jag hoppas att jag kan fortsätta använda båda krämerna i sommaren men man vet ju aldrig hur huden reagerar på värmen osv.

   Förhoppningen är att jag kan gå över till Super3 boostern så småningom, men jag får skynda långsamt :)

   Kul att du delade med dig av dina erfarenheter från BP!

 • Svara Carna 18 augusti, 2015 at 17:32

  Jag har använt BP i ett år och tyckte min hud snabbt blev jämn och fin med lyster. Jag använde på dagen serum Paradoxe (helt underbart) Paradoxe kräm på dagen och på natten Super 3 booster utan serum. Ögonkräm med A vitamin i samma serie och rengöring och ansiktsvatten för torr hud.I början på sommaren fick jag för mig att byta och blev rekommenderad Exuviance. Har nu använt det sedan midsommar men ska gå tillbaka till BP. Upplever att min hud mår bättre av det

  • Svara Emelie 9 september, 2015 at 23:58

   Båda märkena gör bra produkter men det ena passar bättre för en del. Jag gillar dem båda :)

  Lämna ett svar

  Reklam