Hår

Ny hårfärg – Nectra Color Dark Gold Blonde

19 oktober, 2014

nectra-harfarg

Igår höll jag på att städa ur bland mina skönhetsprylar och då hittade jag två förpackningar av den oljebaserade hårfärgen Nectra Color som jag var på pressvisning för tidigare i år. Plötsligt blev jag väldigt sugen på att färga håret trots att jag så sent som dagarna innan konstaterat att jag var rätt nöjd med min hårfärg för tillfället. Men lite förändring är ju alltid kul så till slut satt jag där med färg i håret.

Om produkten

Den här permanenta hårfärgen är av typen oljefärg och luktar inte starkt av kemikalier som många andra hårfärger gör. Efterbehandlingen känns inte tillräckligt vårdande efteråt men luktar gott, dock inte så gott som jag trodde att den skulle göra då det var mycket fokus på just den doften under pressvisningen. Konsistensen var krämig men lite åt det lösare hållet, dock inte så att det droppade.

Det negativa var att även om krämen inte luktade kemikalier så luktade den definitivt inte gott heller. Jag föreställde mig multnande gräs eller något dylikt och lite av doften sitter kvar även idag, dagen efter. Huvudsaken för mig är dock att produkten kändes mer vårdande än de kemikaliebomber jag tidigare färgat håret med och färgen blev jämn och naturlig.

Användning och resultat

Min hårfärg innan var en mix av mörkblont och guldblont med ljusare slingor och en jämnt tonad utväxt i ”råttblont” på närmare en decimeter. Jag var som sagt nöjd med min hårfärg och hade inte så stora förväntningar på färgen eftersom Dark Gold Blonde på förpackningen såg ut att vara ungefär den som jag redan hade i längderna. Och som ni ser på före- och efterbilden nedan så blev det inte så stor skillnad.

Den största skillnaden blev såklart i hårbotten där den kalla mörkblonda färgen ersattes av en mer guldblond dito samt att hela håret fick en jämnare färg. Det syns fortfarande att jag har gjort slingor då vissa partier är ljusare precis som att underhåret är lite mörkare. Helhetsintrycket är är dock att hela håret blivit något ljusare och att färgskillnaderna jämnats ut något. Nu när jag kollar på bilderna kan jag nästan säga att jag gillade före-färgen bättre men jag är trots det inte missnöjd. Det ska bli intressant att se hur markant utväxten blir sedan eftersom det här är en permanent färg.

fore-efter-nectra-dark-gold-blonde

Före och efter användning av Nectra Color i 7.55 Dark Gold Blonde.

Vad tycks om nya färgen?

Köpinformation

Nectra Color har ett rekommenderat pris på 109 kr och finns att köpa hos de flesta fack- och detaljhandlare, så som H&M, Åhléns, Ica Maxi m.fl.

* Detta inlägg innehåller produktprover som skickats till P'ssion för påseende utan krav på motprestation. Detta påverkar ej omdömet eller betyget. Läs mer om detta i min policy.

Relaterade inlägg

2 kommentarer

 • Svara Lackert 20 oktober, 2014 at 02:09

  Fräscht och resultatet ser väldigt naturligt ut

  • Svara Emelie 20 oktober, 2014 at 22:52

   Ja men visst blev det rätt naturligt! Jag tror ingen skulle kunna gissa att jag har färgat håret faktiskt.

  Lämna ett svar

  Reklam