Hudvård Kroppsvård

När man har blivit rosa på näsan…

17 juli, 2010

Jag råkade vara ute i solen lite för länge i förrgår och blev lite rosa om näsan och på kinderna. Jag har inte riktigt bränt mig men nog blev jag lite känslig i huden. Dessutom var jag och badade i badhus igår och mitt ansikte hettade och kliade rejält efter en stund så det kan också vara en bidragande orsak till att min hud känns lite extra känslig och irriterad nu. Min vanliga ansiktskräm Hydra Intense från Cliniderm sved nåt så förjäkla mycket när jag skulle smörja mig så jag var tvungen att hitta något annat att ha på.

Aloe Vera har jag alltid hört ska vara bra mot både det ena och det andra, särskilt på irriterad hud och vid solsveda. Det är en sån där produkt som känns väldigt snäll och svalkande så den borde passa perfekt just nu. Dessutom kan det vara skönt att smörja med Aloe Gel efter man har solat. Jag köpte den här tuben Aloe 99 för 99 kr på hälsokosten. Det konstiga är att den faktisk sved på min näsa. Jag blev lite förvånad, men jag står fortfarande fast vid att den är svalkande och skön.

Eftersom jag inte visste om aloe veran skulle vara tillräckligt bra köpte jag även en lugnande ansiktskräm från La Roche-Posay: Toleriane Soothing Protective Skincare för normal/kombinerad hud, eftersom min hud är mer normal än torr på sommaren. Den sved inte det minsta utan kändes supersnäll mot huden. Bättre än aloe veran faktiskt. Tuben på 40 ml kostade 144 kr på Apotek1.

Idag är det jag som kör med ansiktskrämen från La Roche-Posay toppat med deras Anthelios XL solskyddskräm med SPF 50+ och keps! Rodnaden börjar redan försvinna men jag tar det säkra före det osäkra och försöker skugga ansiktet när jag är ute.

Relaterade inlägg

14 kommentarer

 • Svara Monica Hansen 17 juli, 2010 at 15:02

  nej, allt är inte bra för att det säljs i hälsokosten alltid..

  • Svara Emelie 17 juli, 2010 at 21:11

   Nej allt är inte så bra som det sägs eller lovas i reklam. Men jag tycker ändå att aloe vera är bra till mycket.

 • Svara Svetlana 17 juli, 2010 at 21:08

  Vad är det för apoteket1 som du köpte la roche-posay? väntar tills det kommer till apoteket hjärtat, som de lovade, men fortfarande inget finns där. letar efter hela deras märke och vill prova många grejer….

  • Svara Emelie 17 juli, 2010 at 21:12

   Köpte den här krämen på Apotek1 i Örnskäldsvik men jag har sett märket på Arlandastad och på DocMorris i Uppsala också.

 • Svara Paulina 17 juli, 2010 at 22:48

  Aloe Vera är faktiskt ganska starkt, jag har känslig hy och tåler det inte alls :(

 • Svara Caroline 18 juli, 2010 at 11:16

  Hej. Vill passa på att hylla din blogg. Jag kikar in här regelbundet för tips om hudvård och liknande. Jag har under min barndom haft ganska lätt för att få torra partier på armar och så men det har inte vart något riktigt problem. Jag hade en del finnar i yngre tonåren men de har försvunnit nu när jag är 18. Min hud har vart otroligt lättskött, och jag har sovit med smink, struntat i återfuktning och så vidare men det har inte gjort någon skillnad. Så helt plötsligt i februari får jag ett eksem i ögonvrån. Ett eksem som flyttar sig till munnen, blir infekterat och jag får en svinkoppa, eksemet försvinner, det kommer tillbaka. Nu kan jag inte sminka mig två dagar i rad utan att huden kliar, tredje dagen med smink (trots att jag tvättar mig och smörjer in mig) dyker ofta ett litet eksem upp och jag attackerar med receptbelagda superkrämer. Riktigt frustrerande för en tjej som aldrig haft hudproblem och jag tycker det är otroligt jobbigt att gå i skolan med eksem på kinderna och inte kunna sminka mig för då blir det bara värre.

  Så min fråga till dig (som brukar säga att du har torr hud). Kan inte du skriva ett inlägg tillägnat oss som lätt får eksem och har väldigt torr hy. Du kanske kan ge exempel på foundation som inte torkar ut alltför mycket, sminkborttagningar, dagkräm, nattkräm osv.

  Tacksam Caroline

  • Svara Emelie 25 augusti, 2010 at 23:53

   Ett sådant inlägg ska jag absolut försöka knåpa ihop.

   Under tiden – har du kontaktat vårdcentralen? Blir eksemen riktigt besvärliga kanske det krävs läkemedel eller åtminstone en utredning för att se att det inte ligger något mer bakom eksemen.

 • Svara Aila 18 juli, 2010 at 15:38

  Nutana Aloe vera gel är super, dessutom drar den ihop porerna lite;)!

 • Svara Kabuki-Emma 18 juli, 2010 at 22:11

  Åh aj, aj, aj vad ont det gör att bränna sig! Aloen är en riktig undergörare som jag använder till nästan allt men den kan svida ordentligt om huden är i olag. Lavendelolja är också bra mot solbränna.

  • Svara Emelie 25 augusti, 2010 at 23:53

   Jag hade fått för mig att den inte skulle bränna – men tji fick jag.

 • Svara glamqueen 19 juli, 2010 at 23:23

  la roche-posays antihelios xl spf 50+ har jag använt sen i våras i urringningen, eftersom den alltid blir illröd på sommaren (och min största skräck är att bli en tant med läderhud där..)och den är verkligen jättebra! förutom att den har skyddat så är den inte ett dugg kladdig. och jag är inte alls bränd i år, bara hudfärgad.

  • Svara Emelie 25 augusti, 2010 at 23:54

   Det är ett bra betyg :) Jag gillar den också.

 • Svara carro 18 september, 2010 at 23:58

  Jag använder aloe vera efter rakning, under armarna och downunder, och sen brukar jag smeta några dar efter också för då kliar det inte som det kan göra annars. Sen använder jag det också på myggbett, funkar svinbra!

  • Svara Emelie 19 september, 2010 at 10:57

   På myggbett har den inte funkat på mig. Men däremot är det en bra all-over-kräm.

  Lämna ett svar

  Reklam