Verktyg och borstar

Morris & Luca – nytt svenskt makeupborstmärke

14 maj, 2014

morris-and-luca-forpackning

Alla vet vi att man kommer långt med bra produkter men man kan komma ännu längre med bra makeupverktyg. En dålig borste kan få en bra produkt att uppföra sig som ett skämt och en riktigt bra borste kan ibland rädda en sämre produkt från ett katastrofalt resultat.

Eftersom makeupborstar är så viktigt i min sminkrutin blev jag väldigt nyfiken på det nya svenska märket Morris & Luca som grundats av syskonparet Jonas och Johanna. De upplevde ett tomrum på marknaden för makeupborstar och enligt Jonas ville de göra ”snygga borstar av högsta kvalitet, till ett konkurrenskraftigt pris”.

I dagsläget finns det 19 olika borstar för både ansikte, ögon, läppar och bryn där priset ligger på mellan 125-275 kr. De flesta är gjorda av naturligt hår och några med syntetiskt hår (vilka som är gjorda av vad går att se på hemsidan). Med tanke på att de produkter jag har kikat närmare på känns väldigt välgjorda ut, är mjuka mot huden och har en snygg design tycker jag att priset känns rimligt. Vid första anblick känns det faktiskt som att de kan mäta sig med borstarna från MAC. De är läckert paketerade i påkostade separata små lådor och känns mycket exklusiva. Det här är borstar jag kan tänka mig att köpa till mig själv men även ge bort. Under 2014 kommer fler produkter och borstar att adderas till utbudet och du hittar dem hos bland annat Parfymeri L och Grand Parfymeri (fler inköpsställen längst ner i inlägget).

morris-and-luca-borstar

Utbudet i dagsläget består av 19 borstar.

morris-and-luca-borstar-forpackning

Påkostade förpackningar.

morris-and-luca-forpackning-individ

Lyx!

Jag har testkört Full Coverage Brush #10, Angled Blush Brush #13 och Lip Brush #20 är mycket nöjd. De har inte fällt några hår och färgade inte av sig när jag tvättade dem första gången. Själva borsthåren känns otroligt mjuka och sticks inte även om man pressar dem med änden direkt mot ansiktet. Full Coverage Brush tycker jag dock inte ger full täckning vid applicering av till exempel foundation då den är för mjuk och fluffig, möjligen lätt till medium. Däremot är den perfekt att applicera bronzer, highlighter eller puder med för ett skirt ”flawless” resultat. Läppenseln kommer i en oerhört fiffig förpackning där själva penseln åker in i handtaget och en lucka fälls upp framför den för att undvika kladd och smuts. (Jag tror jag har spenderat mer tid med att se den åka ut och in i behållaren än att använda den för att måla läpparna med. Lättroad AB…).

morris-and-luca-full-coverage-brush-10

Full Coverage Brush #10

morris-and-luca-angled-blush-brush-13

Angled Blush Brush #13.

Köpinformation

Borstarna från Morris & Luca har rekommenderade priser på 125-275 kr och finns att köpa hos Parfymeri L, Grand Parfymeri samt hos utvalda parfymerier såsom Parfymeri L (Uppsala, Stockholm och Örebro) Grand Parfymeri (Göteborg & Frölunda), Electa (Väla), Parfymeri 1 (Norrköping), Parfymeri Viola (Varberg), Parfymeri Helene (Lund).

* Detta inlägg innehåller produktprover som skickats till P'ssion för påseende utan krav på motprestation. Detta påverkar ej omdömet eller betyget. Läs mer om detta i min policy.

Relaterade inlägg

2 kommentarer

 • Svara Lackert 14 maj, 2014 at 22:21

  Vad lyxigt det såg ut med dom små askarna som hör till :) Skulle behöva lite nya borstar men får se när jag har pengar över till det

  • Svara Emelie 15 maj, 2014 at 22:09

   Bra borstar gör så mycket för helheten så hoppas du har råd snart :)

  Lämna ett svar

  Reklam