Kroppsvård

Mmm…Hawaii och kokos

5 juli, 2010

Jag är ingen solälskare och jag ligger definitivt inte och steker i timmar. För mycket värme är helt enkelt olidligt för mig och jag mår dåligt om jag blir för varm. Jag sitter hellre i skuggan för man blir ju faktiskt brun där också.

Något jag dock aldrig skulle göra, de gånger jag trots allt solar, är att göra det utan solskydd. Även fast det innebär att det tar lite längre tid innan jag blir brun så är det värt det i det långa loppet. Man har bara en kropp och ett skinn så det gäller att vara försiktig.

Förra årets solskyddsfavorit från Garnier hänger fortfarande med, men jag kände för att lyxa till det lite med den underbara kokosdoften från Hawaiian Tropic. Det här är en torr morotsolja med SPF 15 och nog tycker jag att den accelererar färgen allt. Frågan är om solskyddet ens gör någon nytta när man ändå solar med olja.

Nåväl, detta var väl kanske inte det bästa köpet jag kunde ha gjort ur solskyddssynpunkt. Men med tanke på att jag solar så sällan så tror jag inte att det blir något problem. Men jag vill ändå höja ett varningens finger för er som solar i enbart olja – tänk på att huden i det närmaste friteras och att det är lättare att få solskador inklusive blåsor. Så var försiktig!

Jag tror att jag betalade 105 kr för den här sprayen på 200 ml, men jag kan ha fel för även minnet påverkas av värmen ;)

Relaterade inlägg

2 kommentarer

 • Svara Carina 5 juli, 2010 at 15:34

  Oj oj oj sololja är nog det värsta man kan sätta på sig i denna värme.

  Min syster var väldigt fint solbränd och trodde hon var redo för en dag med sololja, men jisses vad hon brände sig. Stackarn hade sååå ont och kunde knappt röra sig sen, och hon flagnar som jag vet inte vad just nu.

  Använder man sololja bör man nog bara vara ute ett litet tag i solen.

 • Svara Honi 5 juli, 2010 at 18:12

  Sololja skipar jag nog, folk får blåsor till höger och vänster och det första jag frågar är om dom använder sololja. Dom har ingen aning om att sololjan friterar dom så :/

 • Lämna ett svar

  Reklam