Kroppsvård P'ssion Testat Videoblogg

Mitt fisk-pedikyr-besök

2 oktober, 2010

fiskped1.jpg

Det mysiga ”fisk-rummet”, plats för fyra personer åt gången.

I tisdags var det dags för mig och min väninna att äntligen prova på fisk-pedikyren hos Doctor Fish Spa i Stockholm som jag köpte för en dryg månad sedan. Under tiden jag gått och väntat på att dagen D skulle komma har jag läst på lite om hur proceduren går till, dess historia och vad man kan vänta sig för resultat.

Fiskarna som används för dessa behandlingar heter Garra Rufa, kallas också för Doctor Fish, och har använts för diverse hudåkommor och på SPA:n i Turkiet i flera hundra år. Fiskarna har lärt sig leva i ogästvänliga miljöer och livnär sig på döda hudpartiklar från badande människor. Fiskarna har inga tänder utan man kan säga att de nafsar i sig död hud. Och man behöver inte vara rädd att de ska äta på den levande vävnaden för det är de inte ett dugg sugna på. Lokalbefolkningen i Turkiet upptäckte fiskarnas välgörande effekt och behandlingarna har visat sig vara effektiva vid bland annat Rosacea och eksem då exfolieringen är så pass mild. Under behandlingen ger fiskarnas nafsande dessutom en mikromassage som ökar blodtillförseln till den behandlade kroppsdelen.

fiskped2.jpg

Här skulle jag strax stoppa ner fötterna.

Innan behandlingen blev vi tillsagda att samma dag inte smörja underben eller fötter med någon kräm, detta eftersom fiskarna inte mår bra av att få detta i sitt vatten. När vi kom dit fick vi först ta av oss skor och strumpor och kavla upp byxbenen till knäna. Därefter tvättades fötter och underben innan vi fick sänka ner fötterna i akvariet. Genast var fiskarna där och nosade.

fiskped3.jpg

fiskped6.jpg

Första känslan var så himla märklig. Samtidigt som jag såg att det var små fiskar på mina fötter och jag visste vad som hände – så kunde jag inte alls koppla ihop känslan med vad jag visste hände. Jag är inte ett dugg kittlig under fötterna och är man det kanske man reagerar till en början, men jag tyckte mest att det kändes som att jag hade kolsyra runt benen. Det liksom bubblade. Det var inte alls obehagligt – snarare avslappnande och skönt. Vattnet i akvariet är 32 grader så det var inte kallt.

Det var som sagt en himla märklig upplevelse men jag gillade det och vill gärna prova på en manikyr på samma sätt. Resultatet efteråt då? Jag hade medvetet låtit bli att fila fötterna under en vecka innan besöket. De såg verkligen hemska ut innan och jag hade nog förväntat mig ett lite mer synbart resultat än jag fick. Det fanns såklart fortfarande död hud och förhårdnader kvar så bäst resultat får man nog vid regelbundna besök. Och även om jag nog kan ersätta exfolieringen med något annat hemma så blir det svårt att hitta ett substitut för den sköna mikromassagen från fiskarna.

fiskped4.jpg

Jag och min vännina och tillika arbetskamrat Helena.

Hela besöket avslutades med att vi fick sitta ner i en stol och fick en kort fotmassage och fötterna insmorda med en kräm. Både jag och min väninna var direkt sugna på att köra en omgång till eller en manikyr så det är inte helt otänkbart att det blir något sådant lite längre fram. Ett tips vi fick från tjejen som har hand om behandlingarna angående att fila på fötterna var att regelbundet filande ökar produktionen av hård hud på fötterna. Så istället för att fila ner förhårdnader med en fil i duschen bör man inte använda något hårdare än en nagelborste och lite olja. Efter att man har duschat eller badat tar man lite olja på nagelborsten och exfolierar bort död hud på det sättet. Allt försvinner förstås inte med en gång, men så är det alltid när man ska bryta en ond cirkel. Jag tyckte det lät vettigt och ska börja göra så själv.

Jag kan verkligen rekommendera den här behandlingen till er som är nyfikna på ett litet mer otraditionellt sätt att få fotmassage samt vill prova något nytt och annorlunda. Man kan boka behandling för upp till fyra personer per gång så det är perfekt för att ta med tjejgänget eller mamma och syrrorna. Eller varför inte överraska maken eller pojkvännen med något han inte kan säga nej till när han väl är där – vad är väl små tandlösa fiskar mot en stor karl liksom ;)

En fiskpedikyr kostar 450 kr och mer info om behandlingarna och telefonnummer för bokning av tid hittar du på deras hemsida www.doctorfishspa.se.

Relaterade inlägg

18 kommentarer

 • Svara SaintBella 2 oktober, 2010 at 21:56

  Men…tänk om inte fiskarna är hungriga? :P
  Ingen behandling jag skulle köpa själv, kör helt en traditionell medicinsk pedikyr isåfall, men skulle inte backa om jag fick möjligheten att testa :)

  • Svara Emelie 5 oktober, 2010 at 21:32

   De tar bara tre bokningar om dagen med minst 2-3 timmars mellanrum för att fiskarna både ska hinna bli ”hungriga” igen och inte trötta ut sig.

   Medicinsk pedikyr gav ett snabbare resultat, men det här var bra mycket mysigare och massagen var bättre hehe.

 • Svara badbomben 3 oktober, 2010 at 07:40

  Det här låter ju riktigt mysigt! Vill också prova, tror dessvärre att de små pedikyrpirajorna inte anlänt till Finland, måste dock kolla upp det:)

  • Svara Emelie 5 oktober, 2010 at 21:34

   Testa om du får chansen! :)

 • Svara Sminkan 3 oktober, 2010 at 10:29

  Åh, vad coolt! Du är så tuff som vågar. Jag vet inte om jag skulle stoppa ner mina fötter oavsett hur tandlösa de stackars fiskarna är… :D

  • Svara Emelie 5 oktober, 2010 at 21:36

   Äsch, jag tyckte inte det var så farligt. Det är pyttesmå tandlösa fiskar liksom :)

 • Svara Jenny 3 oktober, 2010 at 11:51

  Intressant det du skriver om att fötterna inte ska filas. Jag är nämligen rätt dålig på det eftersom jag tycker det är sååå tråkigt. Nagelborste och olja låter bättre, ska bli spännande att se vad du tycker. Måste testa själv. :)

  • Svara Emelie 5 oktober, 2010 at 21:39

   Jag är också grymt dålig på det och det brukar bli några rasp med filen i duschen ibland. Får se om det här blir en vana eller inte.

 • Svara Honi 3 oktober, 2010 at 12:00

  Jag hade tyckt det var jätteläskigt men det låter ju inte som att det var så farligt :)

  • Svara Emelie 5 oktober, 2010 at 21:39

   Nej det var inte alls farligt utan häftigt!

 • Svara Nailtastic 3 oktober, 2010 at 14:35

  Iiiih! Det ser sjukt läskigt ut! Men roligt att läsa om din upplevelse.

  • Svara Emelie 5 oktober, 2010 at 21:40

   Hehe jag tyckte det var en häftig upplevelse.

 • Svara Tina (Beleza) 3 oktober, 2010 at 18:56

  Det låter verkligen jätteroligt (och lite läskigt samtidigt). Olje- och nagelborsteknepet kan nog vara något för mig, det ska jag testa. :)

  • Svara Emelie 5 oktober, 2010 at 21:40

   Nejdå, inte alls läskigt :)

 • Svara Lillasysters naglar 3 oktober, 2010 at 21:21

  Så häftigt! Jag vill också! Måste kollas upp. (:

  • Svara Emelie 5 oktober, 2010 at 21:57

   Ja det är verkligen något jag kan rekommendera för upplevelsens skull.

  Lämna ett svar

  Reklam