Makeup

Makeup Revolution Salvation Palette – Hard Day

29 januari, 2016

makeup-revolution-hard-day

Makeup Revolution är ett brittiskt sminkmärke med riktigt bra priser och ett stort utbud av produkter. Flera av deras produkter imiterar andra kända märken och produkter som exempelvis Urban Decays Nakedpaletter och Too Faceds rouge i hjärtform. Jag har hört talas om märket lite grann tidigare men aldrig testat eller varit riktigt nyfiken på deras produkter. Men det har funnits i Sverige i mer än ett år och nu har även Nordicfeel tagit in i princip hela sortimentet. Jag har fått hem Hard Day, en palett med 18 ögonskuggor, för att testa och är positivt överraskad.

Makeup Revolotion Salvation Palette – Hard Day

makeup-revolution-hard-day-1

makeup-revolution-hard-day-open

makeup-revolution-hard-day-open-1

makeup-revolution-hard-day-open-2

makeup-revolution-hard-day-swatches

Swatchade flera gånger över primer.

Hard Day är en av Makeup Revolutions paletter med 18 ögonskuggor där 12 är skimriga och 6 är helt matta. I den här paletten samsas både varma och kalla skuggor i mestadels lila toner. Förpackningen är i svart blank plast och har en stor spegel i locket. Alla ögonskuggorna har namn som man kan se på ett genomskinligt ark som ligger inuti paletten. En dubbelsidig skumgummiapplikator medföljer.

Skuggorna är otroligt lätta att sudda ut och tona in i varandra och ger en mjuk effekt. De känns mer krämiga än torra och fäller i princip inte alls vid applicering. Pigmenteringen är bra men de behöver en bas för att komma till sin fulla rätt. Jag har använt mig av dessa skuggor flera dagar i rad med olika primers och de har suttit riktigt bra utan att mattas av under dagens gång.

Av alla de 18 färgerna i paletten är det bara två som jag är missnöjd med och som inte känns lika pigmenterade och lättarbetade som de andra. Det är den matta vita skuggan och den mörklila längst upp till höger. Den lila går att få upp intensiteten i om man drar på rejält med färg men den vita syns tyvärr knappt. De två färger som har lite glitter i sig hade en lika fin konsistens som de andra och glittret är genomgående och ligger inte bara på ytan som det brukar kunna göra i billiga produkter.

Ju mer jag har använt paletten desto mer gillar jag den och jag vill definitivt testa mer ur Makeup Revolutions sortiment. Det känns som riktigt prisvärda produkter. Paletterna kostar 125 kr vilket är knappt 7 kr per ögonskugga och det tycker jag är riktigt bra. Jag gillar dessutom att det är både skimriga och matta skuggor i samma palett och i just i den här har de verkligen lyckats sätta ihop färger som passar med varandra i många olika kombinationer. Tummen upp!

makeup-revolution-hard-day-makeup

Inre ögonvrån: skugga 1 rad 2. Yttre ögonvrån: skugga 5 rad 1. Globlinjen: skugga 3 rad 3. Likadant under ögat.

Köpinformation

Makeup Revolution Salvation Palette kostar 125 kr hos bland annat Nordicfeel.

* Detta inlägg innehåller produktprover som skickats till P'ssion för påseende utan krav på motprestation. Detta påverkar ej omdömet eller betyget. Läs mer om detta i min policy.

* Detta inlägg innehåller affiliatelänkar.

Relaterade inlägg

4 kommentarer

 • Svara Lackert 30 januari, 2016 at 19:03

  Snyggt! Är jätte sugen på deras ögonskuggor, finns ju så många fina att välja på med

  • Svara Emelie 31 januari, 2016 at 18:08

   Ja det gör det verkligen. Har beställt hem några flera olika paletter för att testa kvalitén på dem också.

 • Svara Jules 31 januari, 2016 at 14:44

  Oh my!!! This is soooo pretty. I super love the shades and love the packaging as well.

 • Lämna ett svar

  Reklam