Makeup

Makeup Revolution haul – recension och swatches

19 februari, 2016

makeup-revolution-haul-palettes

Efter att ha testat ögonskuggspaletten Hard Day blev jag nyfiken på resten av Makeup Revolutions sortiment och gick lite bananas när jag la en order hos dem i januari. Det blev en hel del ögonskuggspaletter eftersom jag ville testa de olika varianter de har. Dessutom beställde jag tre paletter för ansiktet och en highlighter. Jag har dessutom en palett med concealers som jag fått skickad till mig tidigare som jag också tänkte inkludera i det här inlägget. Kolla även in paletten Hard Day som jag skrivit om tidigare.

Makeup Revolution är ett brittiskt sminkmärke som gör smink till bra priser och det går att beställa från deras egna hemsida samt hos flera svenska webbshoppar (se info längst ner). De har ett stort utbud och flera av deras produkter sägs imitera mer kända märken. Deras Iconic paletter 1-3 sägs vara riktigt bra knock-offs av Urban Decays Nakedpaletter och deras Pro 1 och 2 ska vara lika två av Loracs paletter. Dessutom ska deras Radiancepalett likna Hourglass Ambient Lighting Palette och eftersom jag nu äger båda har jag testat dem sida vid sida. Nyfiken?

Jag börjar med att gå igenom alla produkterna, en för en, och berätta lite kort om dem och visa bilder och swatches. Längst ner i inlägget kommer jag att sammanfatta vilka av dem jag tycker är värda köp beroende på vad man är ute efter. Det här är ett megalångt inlägg med massvis av bilder så plocka fram popcornen betalkortet.

Tips! Fram till kl 18:00 lördag 20 februari firar Makeup Revolution 300k följare på instagram och erbjuder 30% rabatt på köp över £30 med koden INSTAGRAM300.

Ögonskuggor

Jag upplever att de allra flesta ögonskuggorna jag har testat lena och fina i konsistensen och är superenkla att tona ut i varandra. Jag blev förvånad över att de knappt fäller alls under ögonen, inte ens de mörka färgerna vilket är positivt. De är hyfsat pigmenterade med lite variation mellan paletterna (se mer nedan) bleknar inte under dagen. De gör sig allra bäst över en lite klistrig bas och med en fuktad pensel får man ut det mesta ur de metalliska ögonskuggorna.

I nästan alla paletter finns det en spegel i locket och en tvåsidig skumgummiapplikator medföljer. Dessutom är många av färgerna i dem namngivna och det står på ett transparent plastark som ligger inuti paletten. På bilderna nedan har jag försökt swatcha så många olika finishes och nyanser av ögonskuggor för att ge er ett smakprov på hur skuggorna i paletten beter sig.

Iconic Pro – 1

makeup-revolution-iconic-pro-1

 • Antal ögonskuggor: 16.
 • Finishes: matta, skimriga/metalliska.
 • Pris: £6.99/125 kr (16 g).

Den här paletten ska vara snarlik eller en kopia på Lorac Pro Palette 1 men jag har den inte själv och kan inte jämföra men på många bilder ser färgerna väldigt lika ut. Pro-paletterna är de enda där en riktig ögonskuggspensel medföljer i förpackningen. Borsten har två ändar med en platt och en rundad sida för applicering och suddning.

Paletten innehåller åtta matta och åtta skimriga/metalliska ögonskuggor och de är riktigt bra pigmenterade allesammans. De matta är finmalda och silkiga och enormt lätta att sudda ut. De skimriga är intensiva och appliceras de med en fuktad pensel får man en läcker metallisk effekt. Kvalitétsmässigt tycker jag att den här är bland de bättre av paletterna som jag har testat. Jag kommer definitivt att beställa nummer 2 också.

makeup-revolution-iconic-pro-1-open

makeup-revolution-iconic-pro-1-swatches

Iconic Elements – Redemption

makeup-revolution-iconic-elements-redemption

 • Antal ögonskuggor: 12.
 • Finishes: matta med satinfinish, skimriga
 • Pris: £4/115 kr (14 g).

Den här serien med paletter känns igen på det genomskinliga locket vilket innebär att de inte har någon inbyggd spegel i förpackningen och inte heller någon medföljande applikator. Paletterna som heter 1-3 ska vara i princip kopior på Urban Decays Naked 1-3-paletter och pigmenteringen på dem verkar vara riktigt bra.

Jag köpte dock färgen Redemption som är en palett med mestadels matta beige och bruna nyanser. Elva av dem är matta med satinfinish och en är skimrig. Formulan och pigmenteringen på dessa är helt otroligt bra för att vara så billig och det är superlätt att bygga upp intensiteten och tona ut dem. Riktigt bra matta svarta ögonskuggor brukar vara svåra att hitta, speciellt i budgetsegmentet. Men den mörkaste i den här imponerade verkligen på mig. Den är kanske inte nattsvart utan snarare riktigt riktigt mörkt brungrå. Jag är riktigt nöjd med hela den här paletten.

makeup-revolution-iconic-elements-redemption-open

makeup-revolution-iconic-elements-redemption-swatches

Ultra Eyeshadows – Affirmation

makeup-revolution-ultra-eyeshadows-32-affirmation

 • Antal ögonskuggor: 32
 • Finishes: matta, skimriga, metalliska.
 • Pris: £8/175 kr (30 g).

Jag hade läst positiva recensioner om dessa paletter med 32 ögonskuggor och hade höga förhoppningar. Tyvärr tycker jag att många av färgerna i paletten är ganska dåligt pigmenterade. Det är riktigt svårt, om nästintill omöjligt, att bygga upp färgen på de matta ögonskuggorna. De ljusa blir osynliga och de mörka grådassiga. De metalliska är bättre men bland de ljusa ser jag ingen större skillnad i färg när de väl är på ögonlocket. Dessutom upplever jag dem som lite gryniga och de enda jag har haft problem med fall-down av.

Skuggorna i paletten ser så fina ut varje gång jag öppnar den. Men jag blir besviken varje gång jag använder den eftersom färgen inte följer med till ögonlocket. Dessa finns i flera färgkombination och det är möjligt att de andra är bättre. Men den här paletten är jag inte alls nöjd med. Det går säkert att få det att fungera om man är riktigt envis och tålmodig. Jag tycker bara inte att den är värd besväret när det finns så många andra bättre ögonskuggor.

makeup-revolution-ultra-eyeshadows-32-affirmation-open

makeup-revolution-ultra-eyeshadows-32-affirmation-close

makeup-revolution-ultra-eyeshadows-32-affirmation-swatches

I Heart Makeup – I Heart Sin

makeup-revolution-i-heart-makeup-i-heart-sin

 • Antal ögonskuggor: 16.
 • Finishes: matta, metalliska, neon.
 • Pris: £3.99-7.99/115 kr (22 g).

Den här paletten köpte jag på rea och enbart på grund av de roliga neonernaa. De  var tyvärr inte så pigmenterade som jag hoppats på men den rosa går säkert att bygga upp på en klistrig bas. De skimriga/metalliska färgerna är ganska lättjobbade men lite sämre pigmenterade än Pro 1-paletten och de behöver definitivt en klistrig bas för att färgen ska bli synas ordentligt. De mörka färgerna har nämligen en tendens att tappa en del av färgen när man suddar ut dem.

makeup-revolution-i-heart-makeup-i-heart-sin-open

makeup-revolution-i-heart-makeup-i-heart-sin-close

makeup-revolution-i-heart-makeup-i-heart-sin-swatches

Ansiktsprodukter

Ultra Blush Palette – Hot Spice

makeup-revolution-ultra-blush-palette

 • Antal färger: 8.
 • Finishes: satin, skimmer, glitter, metallisk.
 • Pris: £6/115 kr (13 g).

Den här paletten innehåller sex rouge och två marmorerade färger i varma nyanser. Färgmässigt trodde jag att den här skulle bli min favorit bland rougepaletterna men två av färgerna är lite för glittriga för min smak. Däremot ger de fyra återstående en fin finish med lite satinlyster. De två skimriga färgerna längst till höger går att använda både på kinderna ovanpå ett annat rouge eller som highlighter. Pigmenteringen är bra men skiljer sig lite åt mellan färgerna så en lätt applicering är att föredra.

makeup-revolution-ultra-blush-palette-hot-spice-open

makeup-revolution-ultra-blush-palette-hot-spice-close

makeup-revolution-ultra-blush-palette-hot-spice-swatches

Ultra Blush Palette – Sugar and Spice

makeup-revolution-ultra-blush-palette-sugar-and-spice-open

 • Antal färger: 8.
 • Finishes: satin, metalliska.
 • Pris: £6/115 kr (13 g).

Till skillnad från Hot Spice går den här paletten i kallare samt neutrala nyanser. Alla de sex rougen är matta med en satinfinish och även här finns det två marmorerade färger. Jag gillar att blanda de mörka längst ner till vänster med någon av de ljusare för att få en lagom dos färg. De mörka färgerna i den här paletten är galet bra pigmenterade och det är lätt att överdosera. Hållbarheten är bra och jag tycker inte att de bleknar under dagen. Den ljusa skimriga i den här paletten är dessutom riktigt tjusig som highlighter eller i inre ögonvrån.

makeup-revolution-ultra-blush-palette-sugar-and-spice-open

makeup-revolution-ultra-blush-palette-sugar-and-spice-close

makeup-revolution-ultra-blush-palette-sugar-and-spice-swatches

Ultra Base Corrector

makeup-revolution-ultra-base-corrector

 • Antal färger: 8.
 • Finishes: kräm, skimmer.
 • Pris: £6/115 kr (13 g).

Den här paletten innehåller sju färgkorrigerande concealers i krämform och en vit skimrig som kan användas som highlighter. Jag använder mig ofta av både gul och rödtonad concealer för att korrigera bland annat röda områden så jag vet vad jag är ute efter. Dessa är riktigt krämiga och swatchade känns pigmenteringen bra och jämn. Men det är någonting som gör att jag inte är helt nöjd ändå. Det är som att hälften av pigmentet försvinner vid applicering. Det är inga problem att lägga flera lager men för mig är det inte optimalt. Dessutom är jag inte nöjd med någon av de två färgerna som drar åt orange. Överlag känns färgerna lite för ljusa för att fungera optimalt för mig, och många andra.

makeup-revolution-ultra-base-corrector-open

makeup-revolution-ultra-base-corrector-close

makeup-revolution-ultra-base-corrector-swatches

Highlighter Palette – Radiance

makeup-revolution-highlighter-palette-radiance

 • Antal färger: 3.
 • Finishes: lyster, skimmer.
 • Pris: £8/115 kr (15 g).

Det här är alltså paletten som ska vara väldigt lik Hourglass Ambient Lighting Palette (£59). Jag förstår jämförelsen och även om de inte är kopior eller färgerna stämmer helt överens är det här en toppenprodukt som absolut kvalar in som ett budgetalternativ.

För det här låga priset hade jag inte förväntat mig en så här superb produkt med finmald konsistens. Billiga produkter tenderar att antingen vara kritiga eller alldeles för grovmalda för att ge en diffus glöd. Men alla dessa tre puder levererar en oerhört bra kvalité. Jag har till och med kommit på mig själv att använda den här mer än paletten från Hourglass och jag känner faktiskt att jag inte behöver båda. Jag använder färgen till vänster för att få lyster i hela ansiktet, färgen i mitten som diffus highlighter och den till höger som bronzer. Precis som jag använder Ambient Lighting Palette.

Makeup Revolution Highlighter Radiance vs. Hourglass Ambient Lighting Palette

Som ni ser på bilderna skiljer det lite i färg och skimmer på de olika pudren. Störst skillnad är det på den som är till vänster där Hourglass variant har lite mer rött i sig. De två mittersta färgerna är mest lika i färg och bland de högra är Makeup Revolutions bronzer lite mer metallisk och har mer gult i sig. Men i det stora taget – ett riktigt bra budgetalternativ!

makeup-revolution-radiance-vs-hourglass-ambient-light-palette-open

makeup-revolution-radiance-vs-hourglass-ambient-light-palette-swatches

Hourglass till vänster, Makeup Revolution till höger.

Pro Illuminate

makeup-revolution-pro-illuminate

 • Pris: £4/15 g.

Det här var kärlek vid första ögonkastet. Innan jag testade den här visste jag inte hur stor skillnad en bra highlighter kan göra i ansiktet. Pigmenteringen är hög som tusan så det räcker med att bara toucha borsten i produkten för att få upp en lagom mängd. Den passar därmed de som bara vill ha lite highlighter och de som vill ha mycket.

Färgen skulle jag beskriva som champagne med en neutral ton och lystern drar lite åt det guldiga hållet. Pudret är dessutom så finmalt och formulan så krämig att jag har svårt att förstå hur den här inte kostar mer. Den är definitivt i klass med mina highlighters från Hourglass och Chanel.

makeup-revolution-pro-illuminate-open

makeup-revolution-pro-illuminate-open-close

makeup-revolution-pro-illuminate-swatch

makeup-revolution-pro-illuminate-swatch-1

Sammanfattning

Jag är nöjd med flera av produkterna jag beställde och tycker att Makeup Revolution har många produkter till riktigt bra priser. Nyfikenheten på resten av sortimentet är hög och nu när jag har testat några olika saker vet jag bättre vad jag ska rikta in mig på vid nästa beställning.

Produkterna som blivit mina favoriter och som jag varmt rekommenderar är de båda Iconic-paletterna, rougepaletterna, radiancepaletten och Pro Illuminate. Concealerpaletten har jag inte kommit överens med ännu även om det känns som en helt okej produkt där man får mycket variation för pengarna. Däremot rekommenderar jag inte paletten med 32 ögonskuggor då jag tycker att formulan och pigmenteringen på dessa var sämre än i de andra paletterna.

Är du ute efter matta skuggor tycker jag att de var bäst i Iconic Elements, Iconic Pro och Salvation (18) paletterna. Är du ute efter skimriga rekommenderar jag Iconic Pro och Salvation följt av I Heart Makeup. Överlag är jag mest nöjd med kvalitén i Iconic-paletterna och det är också dem jag kommer att köpa fler av i första hand.

Hoppas att det här inlägget är till hjälp om du är nyfiken på Makeup Revolution. Om du shoppar något vill jag gärna höra vad du köpte och vad du tycker.

Köpinformation

Makeup Revolution finns att köpa i deras egna webbshop samt hos bland annat Nordicfeel, Brallis och Cray Cray.

* Detta inlägg innehåller produktprover som skickats till P'ssion för påseende utan krav på motprestation. Detta påverkar ej omdömet eller betyget. Läs mer om detta i min policy.

* Detta inlägg innehåller affiliatelänkar.

Relaterade inlägg

Inga kommentarer

Lämna ett svar

Reklam