Hudvård

Lugnande hudvård från La Roche-Posay

23 december, 2012

Jag vet inte hur er hy beter sig under vinterhalvåret men min är verkligen inget fan av de snabba temperaturväxlingarna och torra luften så jag tänkte att jag skulle vara lite snäll mot den. I alla fall ibland, mellan varven när jag inte använder mina syraprodukter eller när jag tar en paus från dem.

Det märke jag genast började kika på var La Roche-Posay eftersom jag vet att de har bra produkter för känslig hud och jag har gillat de produkter jag tidigare provat. La Roche-Posay finns att köpa på utvalda apotek men den här gången beställde jag från brittiska Escentual som har något lägre priser samt några produktlinjer som jag inte har sett i Sverige ännu.

lrp_nya

  • Cicaplast Baume B5 – ett all-around-balm som lugnar, återställer och skyddar känslig och irriterad hud. Kan användas på kroppen, i ansiktet och på läpparna.
  • Physiological Cleansing Gel – lätt och uppfriskande gelé för normal/kombinerad känslig hud.
  • Physiological Micellar Solution – mild makeupborttagning för ansikte, ögon och läppar.
  • Cicaplast Pro-Recovery – stimulerar hudens cellförnyelse för att snabba på återhämtning av irriterad hud ex. efter kosmetiska behandlingar så som peelingar.

Jag beställde två rengöringar och två krämer. Cicaplast är en serie speciellt framtagen för att lugna irriterad hud och det finns i dagsläget två krämer. En som är speciellt för ansiktet och rekommenderas till flagig hud och efter kosmetiska peelingar och en för hela kroppen (Baume B5) som har antibakteriella egenskaper och bland annat lugnar hud som känns varm och irriterad. Båda två var faktiskt riktigt bra att ha till hands efter en syrapeeling!

Rengöringsgelen har jag haft tidigare och även recenserat här. Rengöringsvattnet hade jag inte testat innan men jag gillar ansiktsvatten av micellär typ vilket innebär att vattnet innehåller laddade partiklar som drar till sig smuts och sminkrester. Första intrycket är positivt kan jag meddela. Jag återkommer med recensioner så småningom och hojta om det är någon av produkterna ni är extra nyfikna på.

Har du provat något från La Roche-Posay?

Relaterade inlägg

Inga kommentarer

Lämna ett svar

Reklam