Hår

L’Oréal Hairchalk recension

8 november, 2013

Tillfälliga hårfärger och hårkritor i färgglada kulörer har varit inne det senaste året och det verkar som att de är här för att stanna ett tag till. Mig veterligen har det varit färg i torr form av kritor i olika storlekar som har varit mest utbrett men nu kommer L’Oréal med sin variant Hairchalk som är i flytande form. Den kallas ”hårlack” istället för krita och fungerar genom att håret kapslas in av färgpigmenten som sedan ger en vattentålig yta för längre hållbarhet.

L’Oréal Hairchalk

loreal-hair-chalk

Hairchalk kommer i åtta färger varav fem färgstarka och tre mer neutrala.

Hairchalk (199 kr, 50 ml) beskrivs som en fransk manikyr för håret och färgen håller upp till två tvättar och när den väl har torkat färgar den heller inte av sig. De fungerar på både ljust och mörkt hår och håret ska kännas lika naturligt som vanligt. Produkten kommer i åtta färger varav fem färgstarka och tre lite mer neutrala.

loreal-hair-chalk-models

Sweet Sixteen Pink och Blue Ocean Cruise.

loreal-hair-chalk-range

Test av Sweet Sixteen Pink

Jag har testat den rosa Sweet Sixteen Pink på mitt bruna hår och lät även min mamma testa på sitt ljusare hår för att se hur effekten skiljer sig på mörkt vs. ljust hår. Jag blev överraskad av hur mycket färgen syntes i mitt hår. Eftersom jag har mörkbrunt hår hade jag inte så höga förväntningar eftersom jag tidigare märkt att en del färger blir väldigt mesiga och osynliga på mörkare hår. Det går att bygga på färgen i flera lager vilket är en fördel för oss med mörkt hår.

Hållbarheten på dessa är suverän om jag jämför med vanliga hårkritor jag har testat förut. Upp till två tvättar utlovas av företaget men på mig och min mamma har det hållit i tre till fem tvättar. Ju ljusare eller porösare hår desto längre hållbarhet kan du räkna med. Håret blir heller inte lika strävt som med vanliga hårkritor och smälter in med resten av håret.

Det som är mest positivt med L’Oréals Hairchalk är hållbarheten, färgintensiteten även på mörka hår och att håret inte känns lika strävt som vid användning av till exempel vanliga hårkritor. Jag kan definitivt tänka mig att testa flera av färgerna. Gärna koralliga Coral Sunset eller svarta Black Tie.

Swatches

loreal-hair-chalk-sweet-sixteen-pink-swatches

Två lager av Sweet Sixteen Pink på mörkt vs. ljusare hår.

Sammanfattning

  • Pris: 199 kr, 50 ml.
  • Var: har tyvärr ingen lista på återförsäljare just nu
  • Kortfattat: en av de bättre tillfälliga hårfärgerna jag har testat, med bra hållbarhet, hög färgintensitet även på mörkt hår och som inte ger en väldigt sträv känsla.
  • Betyg: 4,5/5

* Detta inlägg innehåller produktprover som skickats till P'ssion för påseende utan krav på motprestation. Detta påverkar ej omdömet eller betyget. Läs mer om detta i min policy.

Relaterade inlägg

Inga kommentarer

Lämna ett svar

Reklam