Event

Lördagen på Acadermia 2013

23 mars, 2013

Idag var första dagen av två som skönhetsmässan Acadermia med fokus på anti-ageing, olika kosmetiska behandlingar och eko-skönhet går av stapeln på Kistamässan i Stockholm. Jag var där idag och hängde i Daisy Beautys blogglounge med Purity, Fröken Rosa, Lipgloss Bitch och Makeitfab. Träffade även Elin FagerbergAidasmakeup och BeautybyLinda m.fl. Alltid kul att träffa lika skönhetsnördiga tjejer!

acadermia_pressfrukost

Dagen började med pressfrukost och en kort presentation av mässan och dess seminarietalare.

Förutom att gå omkring i mässhallen och besöka olika utställare lyssnade jag även på några seminarier. Ett leddes av Joseph Lewis, grundaren till MD Formulations och Priori och det han hade att säga var väldigt intressant. Jag lärde mig en massa nya saker om hur kroppen och, framförallt, huden åldras och är nu mer sugen än någonsin på att testa just Priori eftersom den faller under min favoritkategori cosmeceuticals.

acadermia_jlewis

Oerhört lärorik föreläsning av Joseph Lewis, grundaren av MD Formulations och Priori.

Det var kul att besöka mässan tillsammans med lika intresserade tjejer. Dock var det väldigt rörigt i vissa montrar och omöjligt att få prata med personalen vilket gjorde att jag blev lite less efter ett tag. På andra ställen var det mindre befolkat och det blev desto mer tid för frågor om märken och produkter. Fick med mig massvis av små prover av bland annat Weleda, Annemarie Börlind, Luxsit, Care of Gerd, parfymmärket Honorés des Prés och det sockersöta eko-märket L’Atelier des Délicies. För min del hade jag gärna sett lite mer makeup eftersom jag tycker att det saknas en ren och bred skönhetsmässa. Jag låter bilder och lite text tala för sig självt nedan om dagens besök.

acadermia_bloggarmand

Bloggarmband gjorda av Marielle Designs.

acadermia_essie

Essie lackade naglarna på alla som ville – kön var lång under hela dagen!

acadermia_cogerd

Lappländska Care of Gerd var på plats med sina ekologiska och svensktillverkade produkter. Pratade med en av grundarna, Johan – mycket trevlig, och blev rekommenderad Blueberry Queen ansiktsolja för min torra hy.

acadermia_cogerd_bastsaljare

Två av C/o Gerds bästsäljare: den aluminiumfria antiperspiranten och hårserumet B2.

acadermia_kure

Kure Bazaar är ett nagellacksmärke jag inte hört talas om förut. Ska vara eko men luktade ganska starkt ändå tyckte jag.

acadermia_laterlieredesdelicies2

Franska eko-märket L’Atelier des Délices har verkligen förpackningar to-die-for!

acadermia_laterlieredesdelicies

Här regerar dofter av fudge, polkagrisar, dulce de leche och citrusmacarons. Hoppas att det kommer till Sverige snart!

acadermia_honores des pres

Honorés des Prés har riktigt häftiga och unika parfymer. Kokos och morötter är bara två av dofterna man kan spritsa på sig.

Relaterade inlägg

4 kommentarer

 • Svara Rebecca 23 mars, 2013 at 21:29

  ”dofter av fudge, polkagrisar, dulce de leche och citrusmacarons” O M G ! Hoppas att dessa kommer till Sverige! :) Kommer denna mässa att vara även nästa år? DÅ ska jag dit!

  • Svara Emelie 24 mars, 2013 at 16:15

   Ja jag håller också tummarna för att något företag vill ta in dem! Jag vet inte om den kommer att komma tillbaka nästa år – men vi kan ju hoppas :)

 • Svara Marielle 23 mars, 2013 at 21:42

  Hej! Googlade på mässan nu och kom in här, jättebra inlägg! Tack för länken till min shop också :) kram

 • Lämna ett svar

  Reklam