Doft Internetshopping

Library of fragrance paketet

15 maj, 2007

Jag har gått hemma hela dagen och bara väntat på att posten skulle komma. Jag väntade nämligen på att mina två dofter från Inezza skulle dyka upp. Det gjorde de också och här sitter jag nu och doftar kaprifol på ena handen och trädgård på den andra. Honeysuckle luktar precis som äkta kaprifol så den här älskar jag redan! Wet garden luktar inte så som jag hade föreställt mig, utan mer blommigt och örtigt. Men det är ändå en härlig doft, den luktar rent. I början luktar den friskt av örter men efterhand framträder den blommiga och lite pudriga doften mer. Honeysuckle luktar i princip likadant hela tiden även om den mattas av, kanske att den blir aningens sötare efter ett tag. Men inte mycket. Jag som i vanliga fall inte är så förtjust i blommiga dofter gillar faktiskt dessa.

Library of fragrance dofterna

Det jag har hört innan om Library of fragrance (eller Demeter som den heter i USA) är att den inte sitter kvar så länge. Den heter ju trots allt Pick-me-up cologne spray så det är inte meningen att den ska sitta lika länge som en vanlig parfym. Jag förväntade mig utifrån dessa fakta att doften skulle hålla i sig i högst en halvtimme – men nu efter en timme doftar det fortfarande ganska starkt. Så, två timmar kanske den sitter?

Det här var första gången jag beställde från Inezza och kan verkligen tänka mig att beställa därifrån igen. Frakten ligger på 39:- och man kan betala med faktura eller via bankgiro. Jag beställde mina grejer i söndags eftermiddag och de skickades igår. Inezza ska ha ett plus i kanten för det personliga meddelande som jag fick med bekräftelsen att paketet hade skickats. Personlig service gillar jag skarpt.

Det är inte bara Inezza som säljer Library of fragrance. Eleven och pulpstore har de flesta dofterna, även om jag tror att Inezza för tillfället har det största utbudet.

Relaterade inlägg

4 kommentarer

 • Svara madde 16 maj, 2007 at 09:47

  Det är många som pratar om denna parfym.Är nästan så att jag får klicka hem ett par!

 • Svara Emelie 16 maj, 2007 at 13:41

  madde> Ja det tycker jag verkligen att du ska, det är lite annorlunda och roliga dofter – och inte så dyra heller. Jag försöker bara bestämma vilken jag ska beställa härnäst :) Men passa på innan de tar slut ;)

 • Svara zizi 25 maj, 2007 at 14:00

  men åhhh va nyfiken jag blir !Jag är för tillfället lite less på ”vanlig” parfym med toppnoter hit och basnoter dit så ÄR det här något helt annorlunda? Alltså så det inte luktar vanilj mysk på slutet av dan?Jag skulle vilja ha en saltspray på balkongen i sommar,blunda och känna havsbrisen (fast jag bor i inlandet)eller kaprifol eller varför inte gräs hmm du har rätt,det ÄR svårt att välja.

 • Svara Emelie 25 maj, 2007 at 18:17

  zizi> Jag är också inne på den linjen, att bara ”dofta” istället för att lukta parfym. Ju fler sorter som butikerna får in – desto fler vill jag ha, inte bra.
  De här dofterna sitter inte i lika länge, men det är klart att de har topp- och basnoter men inte så utmärkande som vanliga parfymer. Min wet garden blir liksom lite sötare i doften efter en stund, men det är fortfarande samma doft om du förstår hur jag menar.

 • Lämna ett svar

  Reklam