Hudvård

Recension: La Roche-Posay Physiological Micellar Solution

17 mars, 2013

I december kände jag att min hud behövde lite mildare produkter än vanligt och beställde därför hem några produkter från La Roche-Posay och då bland annat Physiological Micellar Solution. Det ser inte mycket ut för världen – men det här mina vänner är ett speciellt vatten som levererar!

 larocheposay_physiological_micellar_solution

Physiological Micellar Solution är tänkt att användas som ett ansiktsvatten men även som rengörare för både ögon och läppar och den är särskilt lämplig för känslig hud. På Escentuals hemsida beskrivs den ha ”high make-up removal power” och den innehåller varken tvål, parabener, färgämnen eller alkohol. Under vintern när min hud blir som torrast brukar jag oftast nöja mig med att rengöra ansiktet med ansiktsvatten på morgonen. På det sättet har den här produkten varit perfekt. Den drar liksom åt sig eventuell smuts jag samlat på mig sen senaste rengöringen och efterlämnar en ren yta som inte känns strippad på fukt eller fett. Jag har även använt den som ögonmakeupremover då jag inte alltid känner för att dra fram oljerengöringen och för det ändamålet har den överträffat mina förväntningar. Hur kan ett vatten, inte vilket som helst men ändå, ta bort mascara, ögonskugga och oljebaserad makeup så himla bra? Utan att ens torka ut eller efterlämna någon läskig hinna. Jag är helt kär i det här micellära vattnet och tack vare att det är så milt och multifunktionellt kommer jag kunna använda det året om till alla delar av ansiktet. Jag säger bara en sak – micellärt vatten är här för att stanna och har du inte testat något än tycker jag att du ska göra det bums. Jag tänker personligen bunkra upp med en back-up bara för att jag kan. Tips! Hos brittiska Escentual får du under hela mars månad upp till 33% rabatt på hela La Roche-Posays sortiment.

Sammanfattning

 • Pris: 155 kr, 200 ml eller £11.50
 • Var: utvalda svenska apotek, Escentual.com
 • Kortfattat: ett micellärt ansiktsvatten med flera funktioner som överraskar med sin effektivitet varje gång. Dessutom drygare än man tror.
 • Betyg: 5/5

Relaterade inlägg

4 kommentarer

 • Svara Lojs 17 mars, 2013 at 17:02

  Fast den innehåller ju annat än bara ”speciellt” vatten så att säga att det är källans vatten som åstadkommer det är ju lite sisådär

  • Svara Emelie 17 mars, 2013 at 18:32

   Absolut, det är inte bara vatten utan andra ingredienser i också. Det jag syftade på när jag skrev att det var ett speciellt vatten är att det inte känns som ett vanligt ansiktsvatten utan mer som en rengöringsprodukt som ”bara” känns som ett vanligt vatten.

 • Svara Nina 23 mars, 2013 at 21:57

  Denna är en favorit hos mig också. Den tar bort ögonmaken utan problem. Jag gillar nästan alla La Roche Posays produkter :-). Franska apoteksprodukter håller enormt hög klass tycker jag. Har du provat Biodermas Micellar water som Lisa Eldridge lovprisar så mycket? För ett litet tag sedan visade hon också Avens variant som hon tyckte var bra. Jag har bara testat Biodermas men det var några år sedan, blir dock sugen på att testa Avens variant också.

  Hälsningar
  Nina

  • Svara Emelie 24 mars, 2013 at 11:52

   Är beredd att hålla med om LRP – grymma grejer! Har inte testat Biodermas än men funderar på att göra det.

  Lämna ett svar

  Reklam