Doft

L de Lolita Lempicka

27 oktober, 2014

l-de-lolita-lempicka-4

Det känns som att livet är en enda lång snoozefest just nu. (Det är mörkt, kallt, blött och blåsigt och klockan känns som 22 när den bara är 17. Tröttheten hänger över mig som en gardin under större delen av dagen. Någon som känner detsamma?

Jag försöker pigga upp sinnet med lite mysiga dofter. Just nu vill jag gärna ha mycket vanilj, kryddor och lite patchouli ibland. En ny favorit som jag nyss kunde addera till min ännu blygsamma parfymsamling är L de Lolita Lempicka. Den har tyvärr slutat tillverkas men är värd att hålla ögonen öppna för om ni trots allt skulle hitta den. Speciellt om ni gillar mjuka och söta dofter med en kryddig twist.

l-de-lolita-lempicka-3

l-de-lolita-lempicka-2

För mig gestaltar den här doften en kryddig sockerkaka med kanel och söt apelsin. Det är en av de där dofterna jag kommer på mig själv med att tänka ”vad är det som luktar så gott?” innan jag kommer på att det ju faktiskt är jag själv. Mysig är bara förnamnet på den här ljuvliga doften!

Doftpyramid enligt Fragrantica
  • Toppnot: pomerans, bergamott
  • Hjärtnot: eternell, kanel, mysk
  • Basnot: tonkaböna, sandelträ, vanilj

Vad väljer du för dofter nu i höst?

Relaterade inlägg

1 kommentar

  • Svara Lackert 28 oktober, 2014 at 00:21

    Har svårt för parfymer men alltså flaskan ser ju helt underbar ut

  • Lämna ett svar

    Reklam