Doft Kroppsvård

Krämer från Berlinresan

25 juni, 2008

Gillar man krämer så är Tyskland nästan som paradiset. Det finns krämer överallt, i alla dofter och färger, förpackningar och konsistenser. Jag älskar kroppskrämer och köper på mig mer än jag hinner göra slut på. Min låda för förpackningarna är överfull och snart måste jag nog skiljas från en del gamla krämer.

Jag handlade ett par nya krämer när jag var i Berlin, två handkrämer, två kroppskrämer och en all-aroundkräm. Här kommer en lite närmare presentation av dem. Och det är i sådana här sammanhang som jag önskar att det fanns doftskärmar!

Först ut är Balea Body Körpercreme, en tjock härlig kroppskräm med doft av melon. Den är riktigt fet och skön när man smörjer in sig och min torra hy blir ordentligt återfuktad. Den går in i huden väldigt snabbt trots att den är så tjock och det är alltid ett plus eftersom många riktigt feta krämer brukar lämna efter sig en fet hinna.

Den här burken är på 500 ml och kostade bara 1,95€! Snacka om billigt. Det är bara bråkdelen av vad ett bodybutter från Bodyshop kostar. Och då är det dessutom mycket mer i den här.

Essence var ett av de märken som jag kollade upp innan jag åkte till Tyskland och när jag såg den här söta förpackningen så kunde jag ju inte motstå att köpa den. Dessutom kostade den bara 0,95€ och det är ju nästan ingenting. Krämen har extrakt från yoghurt och luktar riktigt gott. Först trodde jag att den luktade smultron, men tji fick jag för när man väl smörjer på den så luktar det blommigt. Nåväl, ingen skada skedd så länge den luktar gott :)

Jag vet att fler av er var nyfikna på den lilla elefantdosan. Och jag måste erkänna att jag enbart köpte den för förpackningens skull. Den är ju för gullig! Det är egentligen en ”stjärtkräm” för små barn (zartpflege på tyska). Den luktar som kroppstalk och eftersom den är fullproppad av mineraloljor och andra grejer som inte är så bra för min hy i ansiktet så kommer jag bara att använda den på resten av kroppen. Den är riktigt fet men ändå förvånansvärt icke-flottig. Jag kan tänka mig att den är toppen för fossingarna som nattkräm. 0.65€ för 30 ml och den söta dosan.

Nu kommer vi till min absoluta favorit bland krämerna som jag köpte i Berlin. Fruttinis Coco Banana Body Lotion luktar så fruktansvärt gott. Om man gillar kombinationen kokosnöt och banan vill säga, jag vet att en del har svårt för just den doften. Det här är en underbar doft som sitter väldigt länge och man behöver därför inte ha någon parfym tillsammans med den. Detta kommer bli en sommarfavorit. Ångrar att jag inte köpte flera stycken av denna. Det fanns dessutom andra dofter i samma serie, bland annat körsbär. Den här tuben på 200 ml kostade 2,99€. Kolla även in den lite komiska texten på baksidan.


Sist en handkräm från DMs egna märke Balea. Jag behövde egentligen bara kolla på flaskan och läsa Erdbeer-Joghurt (jordgubb och yoghurt) för att den skulle hamna i min shoppingkorg. Som jag har sagt tidigare flera gånger så älskar tyskarna att doftsätta sina kroppsprodukter. Den här luktar jordgubbskarameller, ganska sött och ingen doft jag skulle vilja ha över hela kroppen, men som handkräm funkar den bra då den inte blir för överväldigande. 1,25€ betalade jag för den här tuben på 100 ml.

Håll utkik ikväll för en ny tävling då ni kan vinna ett eget exemplar av Baleas handkräm med jordgubb och yoghurt!

Relaterade inlägg

11 kommentarer

 • Svara Sanna 25 juni, 2008 at 19:55

  Å jag vill också ha en massa krämer!
  Elefantdosan är ju för söt, jag förstår att du inte kunde motstå den. Kan också tänka mej att den kan vara bra till fötterna. Funkar det på bebisars känsliga hy så…

 • Svara Maria 25 juni, 2008 at 21:27

  Oh, nu längtar jag tills jag ska till Tyskland, så jag också kan frossa i massa skönhetsprodukter ;) Kan du rekommendera några andra affärer än DM?

 • Svara Frida 25 juni, 2008 at 21:27

  hur mkt är 1 € ungefär? :$ ;) hehe.. ;)

 • Svara Emelie 25 juni, 2008 at 21:34

  Sanna> Hehe ja den är urgullig!

  Maria> Om du är ute efter skönhetsprodukter, kolla på Galeria Kaufhof och Rossmann. Annars har DM ett enormt utbud :)

  Frida> Det är ungefär 9,50 kr.

 • Svara Badbomben 25 juni, 2008 at 22:26

  Jag vill så vinna jogurten! Gimme the yoghurt!;) Näe, skämt åsido men jag deltog i tävlingen.
  Vilka söta tuber, allt ser så ut som du igen, haha! Dina layouts, har tyskarna snott den? Jag skulle också köpa stjärtkräm om de kom i såna där gosiga dumboförpackningar!

 • Svara Sara 26 juni, 2008 at 08:00

  Jag är precis som du, en sucker för krämer som luktar gott. Tyskland är verklighen paradiset för såna som oss! :) Nästa gång måste jag köpa den där med kokos och banan, mmmm….

 • Svara Sminkan 26 juni, 2008 at 09:59

  Vilket härligt inlägg! Jag vill åka till Berlin jag med!!!

 • Svara Mickan 26 juni, 2008 at 18:51

  Vilka härliga grejer och ursöta förpackningar. :D

 • Svara Emelie 27 juni, 2008 at 21:56

  Badbomben> Haha ja jag börjar tro att de spionerar på mina layouter ;)

  Sara> Ja den måste du kolla in! Fanns på Galeria Kaufhof.

  Sminkan> Säg bara till så drar vi dit ;)

  Mickan> Ja förpackningarna är nästan lika bra som innehållet.

 • Svara Angelica 12 augusti, 2010 at 23:13

  Hej! såg att du köpt produkter från Fruttini, världens bästa märke enligt mig hehe. Men har inte hittat dom i Sverige :( jag köpte mina i Estland. Vet du om dom finns i Sverige? isåfall vart? :-)
  Svara gärna till min mail som du ser ovanför, för jag har ju ingen blogg.. Mvh Angelica

  • Svara Emelie 13 augusti, 2010 at 19:11

   Jag har tyvärr inte sett Fruttini någonstans i Sverige. Synd, men om jag hittar säger jag till :)

  Lämna ett svar

  Reklam