Makeup

Kiko haul

11 februari, 2016

kiko-haul

Det italienska märket Kiko har nyligen öppnat sin första fysiska butik i Sverige och vill man kika på produkterna IRL är det till Mall of Scandinavia man får bege sig men det går också att beställa från Kiko Cosmetics. Jag var dit tidigare i veckan för att skönhetsshoppa och spenderade en helt del tid i Kikobutiken. Hallå – de hade rea! Jag har aldrig tidigare testat något från dem och plockade således på mig produkter från lite olika segment. Haulade kan man säga.

Eftersom många utländska märken som kommer till Sverige tenderar att bli mycket dyrare var jag lite orolig över att det skulle vara samma sak i det här fallet. Men jag blev positivt överraskad och prismässigt ligger de i linje med eller till och med lite lägre än H&Ms egna sminklinje.

kiko-nail-polish-remover-acetone

Kiko Nail Polish Remover Fast & Easy (69 kr)

Sedan Depend ändrade förpackningen på sin dip-in remover har jag ingen anledning till att hålla mig till det märket och provar gärna något nytt. Kiko har två dip-in varianter varav en är med och en utan aceton. Jag valde den med aceton eftersom jag vill att det ska gå fort vid borttagning och då jag tycker att aceton biter bättre på glitterlack. Jag har bara testat den en gång med ett krämlack men den var sjukt effektiv. Den här var på rea så jag betalade bara 34 kr.

kiko-dark-circle-eraser-orange

kiko-dark-circle-eraser

Kiko Dark Circle Tone Eraser (105 kr)

Jag har stört mig på det mörka området under ögonen lite mer än vanligt på sistone och letar ständigt efter en bra färgkorrigerande concealer som passar min torra hud. Den här är i färgen Orange och ja – den är verkligen orange! Har inte använt den under ögonen ännu men konsistensen känns lovande. Tunn, återfuktande och pigmenterad. Även den här var på rea och kostade bara 52 kr.

kiko-cream-crush-lasting-color-eyeshadow-11

kiko-cream-crush-11

Kiko Cream Crush Lasting Colour Eyeshadow (85 kr)

På sistone har jag inte varit helt nöjd med någon av de primers jag har använt och letar ständigt efter nya alternativ. Den här mousseögonskuggan valde jag att köpa i färgen #11 som är en ljus beigerosa med svagt guldskimmer då den kan passa både som bas till andra skuggor såväl som på egen hand. Även denna var på rea och kostade 42 kr.

kiko-long-lasting-stick-28-eyeshadow

kiko-long-lasting-stick-28

Kiko Long Lasting Stick Eyeshadow (85 kr)

Dessa krämskuggor i stiftform fanns i oerhört många fina färger så om de visar sig bra har jag redan flera på önskelistan. Jag köpte färgen #28 som är en beigerosa med mycket vitt i och med svagt guldskimmer. Jag tänkte att den kanske kunde fungera som ögonskuggsbas på liknande sätt som MACs Shadestick.

kiko-high-pigment-eyeshadow-18 kiko-hight-pigment-18

Kiko High Pigment Wet and Dry Eyeshadow (69 kr)

Den här ögonskuggan har en riktigt finmald och mjuk textur och jag blev imponerad av pigmenteringen jag fick enbart när jag swatchade den torr. Så det ska bli spännande att se hur metallisk den kan bli när den appliceras fuktig. Jag köpte färgen #18 som känns som en blandning mellan varmt guld och koppar. Dessa skuggor ingår i något slags mix-and-match system där man kan depotta dem till större paletter.

kiko-extra-sculpt-mascara

kiko-extra-sculpt-mascara-wand

Extra Sculpt Volume Mascara (105 kr)

Den här mascaran var en av anledningarna till att jag åkte till Kiko. En av mina nya favoriter på Youtube, Kathleen Lights, använde den nämligen i en av sina senaste videos och jag blev nyfiken eftersom hon verkade gilla den och borsten ser så annorlunda ut. Jag har aldrig använt en timglasformad borste förut så självklart är jag nyfiken!

kiko-nail-lacquer-62 kiko-nail-lacquer-66

Kiko Nail Lacquer (35 kr)

Slutligen köpte jag två nagellack eftersom det faktiskt är det enda jag hade hört talas om från Kiko. Dessa var också på rea och kostade 25 kr styck.

Är du nyfiken på Kiko eller har du testat och kan rekommendera något?

Köpinformation

Kiko går att köpa från kikocosmetics.com samt i deras butik i Mall of Scandinavia.

Relaterade inlägg

2 kommentarer

 • Svara Bokomaten 11 februari, 2016 at 17:20

  Alltså, jag äälskar Kiko efter att ha upptäckt dem i Italien för många år sedan nu. Deras compact powder foundation har jag nog köpt om tre-fyra ggr nu tex. Kvaliteten varierar lite mellan produkter men överlag gillar jag ALLT. :-)

  • Svara Emelie 11 februari, 2016 at 19:12

   Tack för tipset! Kikade på deras foundations men vågade inte slå till eftersom jag inte hört något om dem. Får kika lite närmare på dem vid nästa besök :)

  Lämna ett svar

  Reklam