Doft

Kiehl’s Essence Oils

21 mars, 2009

Kiehl’s på Mäster Samuelsgatan i Stockholm är en av mina favoritbutiker. Personalen är alltid trevlig och det mesta jag har testat därifrån har jag också gillat.

I veckan såg jag att Kiehl’s nu också finns på NK och när jag botaniserade bland produkterna upptäckte jag något som jag inte sett förut: Kiehl’s Essence Oils. Kiehl’s Pharmacy, som apoteket hette från början, har under åren tagit fram inte mindre än 122 olika dofter och nu återlanseras fyra av de som varit mest populära genom åren.

 • Musk 1921 var den första essentiella oljan som Kiehl’s Pharmacy tog fram och den är fortfarande en av de mest köpta av kunder som ser den som ”originaldoften”.
 • Coriander 1946 togs fram av Kiehl’s i syfte att användas i medicinskt syfte eftersom oljan har lugnande och läkande egenskaper.
 • Vanilla 1968 har blivit en favorit hos många av Kiehl’s kunder och många blandar den gärna med Musk 1921.
 • Grapefruit 1976 har också den varit en favorit hos kunder som efterfrågar den lite krispigare friska citrusdoften.

Dofterna kommer i en praktisk liten flaska med roll-on på 6,8 ml och är perfekt att ha i handväskan.

Nu minns jag inte priset på dessa, men de kostar $25 hos kiehls.com så jag gissar på att priset ligger på ungefär 200-250 kr. Jag kommer att uppdatera med rätt pris när jag kollat upp det. De kostar 325 kr/st(!).

Relaterade inlägg

2 kommentarer

 • Svara glamqueen 21 mars, 2009 at 21:25

  de kan verkligen inte vara dyrare än 200! men det är de säkert ändå..
  söta förpackningar, annars! Kiehls är bra på förpackningar.

 • Svara Emelie 23 mars, 2009 at 21:29

  Glamqueen> Nja jag minns faktiskt inte mer än att jag häpnade när jag såg prislappen. Tänkte liksom att ”inte värt det”. Jag måste kolla upp det.

 • Lämna ett svar

  Reklam