Makeup

IsaDora Ultra Matt Liquid Lipstick

3 december, 2016

Matta läppar och flytande läppstift har varit en stor trend under året men nu räcker det inte längre med bara matta läppar – de ska nämligen vara ultramatta. I alla fall om man ska tro IsaDora som nu lanserar Ultra Matt Liquid Lipstick , ett flytande läppstift som ger en trendigt matt look och sitter på plats hela dagen utan att kladda. Det kommer i tio färger och finns i butik nu.

isadora-ultra-matt-liquid-lipstick

IsaDora Ultra Matt Liquid Lipstick

 • 01 Nude Attitude
 • 03 Posh Pink
 • 05 Bare Cashmere
 • 11 Cool Mauve
 • 13 Dusty Cedar
 • 15 Sugar Brown
 • 17 Berry Babe
 • 18 Brownberry
 • 19 Plum Punch
 • 20 Red Romance

IsaDora Ultra Matt Liquid Lipstick är ett flytande läppstift med en matt effekt. Konsistensen är lätt och fluffig och känns nästan inte på läpparna. Läppstiftet torkar matt men känns inte stelt och lägger sig varken i veck eller spricker. Det tar några minuter på sig att torka och ytan ser matt ut men blir inte helt torr. Kniper man ihop läpparna fastnar de vid varandra men färgen flyttar sig inte. Applikatorn är lätt snedskuren med en skåra i mitten för att få upp extra mycket produkt.

Hållbarheten visade sig vara riktigt bra och håller i mer än fem timmar, även genom en lunch och fika, men oljig mat och dryck är dess fiende, så som med många andra läpprodukter. Det börjar försvinna efter några timmar men gör det jämnt inifrån och ut ,utan att krackelera eller bli fläckigt. Borttagningen är enkel och både micellärt vatten, vanlig rengöring och oljebaserad remover fungerar bra.

När det gäller formulan tycker jag att den är lite ojämn. Vissa av färgerna är lite klumpiga och de ser nästan ut att ha separerat i förpackningen fastän de jag har testat är helt nya (se bild nedan). Dessutom är flera av färgerna svåra att få ett jämnt resultat med. De ljusare är mer förlåtande så personligen skulle jag satsa på dem och skippa de två mörkaste färgerna. De här flytande läppstiften är inte lika pigmenterade som många andra jag har testat så de kräver mer precision vid applicering.

Ska jag jämföra dessa med en annan läpprodukt är det NYX Soft Matte Lip Cream som kommer närmast, både när det gäller konsistens och finish. Doften på dessa är svag och varken söt eller fruktig. Den påminner mig om en annan läpprodukt men jag kommer bara inte på vilken.

Jag tycker att det här är en trevlig produkt som knappt känns på läpparna men jag blev besviken över den ojämna kvaliteten mellan de olika färgerna. Trots att de kräver lite extra omtanke vid applicering känns de trevliga att använda och hållbarheten är riktigt bra. Jag skulle rekommendera de ljusare färgerna där konsistensen var mer jämn och nyanserna mer förlåtande när läppstiftet är på väg att försvinna. Undvik de två mörka nyanserna, de är inte värda allt extra besvär.

isadora-ultra-matt-liquid-lipstick-2 isadora-ultra-matt-liquid-lipstick-3

 

isadora-ultra-matt-liquid-lipstick-tube isadora-ultra-matt-liquid-lipstick-01-13

01 Nude Attitude, 03 Posh Pink, 05 Bare Cashmere, 11 Cool Mauve, 13 Dusty Cedar.

isadora-ultra-matt-liquid-lipstick-01-13-swatches

01 Nude Attitude, 03 Posh Pink, 05 Bare Cashmere, 11 Cool Mauve, 13 Dusty Cedar.

isadora-ultra-matt-liquid-lipstick-15-20

15 Sugar Brown, 17 Berry Babe, 18 Brownberry, 19 Plum Punch, 20 Red Romance.

isadora-ultra-matt-liquid-lipstick-15-20-swatches

15 Sugar Brown, 17 Berry Babe, 18 Brownberry, 19 Plum Punch, 20 Red Romance.

isadora-ultra-matt-liquid-lipstick-lip-swatches

Bildkälla: IsaDora.

Köpinformation

IsaDora Ultra Matt Liquid Lipstick finns i butik nu och kostar 129 kr, 7 ml.

* Detta inlägg innehåller produktprover som skickats till P'ssion för påseende utan krav på motprestation. Detta påverkar ej omdömet eller betyget. Läs mer om detta i min policy.

Relaterade inlägg

2 kommentarer

 • Svara Lilleb 13 januari, 2017 at 12:45

  Jag köpte en förra månaden. Bästa jagvhar andvänt hittils

  • Svara Emelie 5 februari, 2017 at 17:10

   Vad kul att den fungerar så bra för dig :)

  Lämna ett svar

  Reklam