Hudvård

Hudvård från Paula’s Choice

8 mars, 2015

Efter att ha testat klart och recenserat Exuviance gick jag vidare och gav mig på nästa märke jag varit väldigt nyfiken på länge – nämligen Paula’s Choice. Bakom produkterna står Paula Begoun som är något av en hudvårdsguru och bland annat har skrivit boken Don’t go to the cosmetics counter without me. En bok som fungerade som ett skönhetswikipedia och recensionsdatabas innan internet tog över den funktionen.

Jag har testat ett flertal produkter ur anti-age serien Resist under snart två månader och har även fyllt på med flera produkter efterhand. Jag vill hinna testa alla produkter ordentligt innan jag recenserar dem så därför kommer jag att recensera dem en och en, eller gruppvis där det passar, framöver. Alla recenserade produkter hamnar under taggen Paula’s Choice så att det blir lätt för alla intresserade att följa och det finns även länkar till recensionerna i detta inlägg.

paulas-choice-produkter

Anledningen till att jag valde att köra nästan uteslutande på Resist-serien beror mest på att det är lite mer aktiv hudvård med syror, retinol och antioxidanter som jag gillar men också delvis på att jag vill använda produkter som förebygger åldrande. Jag är närmare 30 än 25 och tycker inte att det är för tidigt att börja nu men jag förstår om det finns andra åsikter om det.

Det bästa man kan göra som verkar förebyggande mot hudens åldrande är faktiskt att använda solskydd varje dag. Så ska man bara ha en hudvårdsprodukt hemma bör man satsa på ett solskydd av hög kvalité (dvs. minst SPF 20 och skydd mot både UVA- och UVB-strålning). Och glöm inte att använda en generös mängd när du applicerar då de flesta tar för lite produkt och på sin höjd får en fjärdedel av det utlovade skyddet. Jag rekommenderar därför att man gärna väljer en produkt med högre solskyddsfaktor för att då åtminstone få ett märkbart skydd (kanske SPF 15 från en produkt med SPF 50) vid för snål applicering.

Har du testat något från Paulas Choice?

Köpinformation

Paulas Choice finns att köpa hos Skincity men även från Paula’s Choice europeiska webbshop.

* Detta inlägg innehåller affiliatelänkar.

Relaterade inlägg

9 kommentarer

 • Svara Des 8 mars, 2015 at 10:17

  Jag blir SÅ sugen på att lägga en bautabeställning hos Skincity nu!

  • Svara Emelie 8 mars, 2015 at 16:35

   Jag är ALLTID sugen på att beställa något från Skincity :D

 • Svara Ingrid 8 mars, 2015 at 11:57

  Jag testar just nu ett gäng produkter från paulas choice och kommer garanterat att köpa fler. Jag gjorde en webb-baserad hudanalys på skincity och fick ett gäng produkter rekommenderat. Och jag kan inte säga annat än att huden blivit bättre. Yay!

  • Svara Emelie 8 mars, 2015 at 16:35

   Kul att höra att det är fler som är nöjda! Min hud har också blivit mycket bättre sedan jag började med PC :)

 • Svara lulillan 14 mars, 2015 at 14:59

  Jag kör också PC sen november och är jätte nöjd med många av produkterna! Kör också mycket RESIST fast den som är för fet-kombinerad-normal hud.

  • Svara Emelie 19 mars, 2015 at 20:18

   Spännande! Jag kommer förmodligen behöva gå över till den för lite fetare hud senare, hoppas den fungerar lika bra för mig som för dig :)

 • Svara 2015-års favoriter - Hudvård - Pssion 11 januari, 2016 at 21:44

  […] har jag testat MÅNGA hudvårdsprodukter och har bland annat recenserat en hel del från Exuviance, Paula’s Choice och betar nu av de sista produkterna från Beauté Pacifique. Från vissa märken har jag plockat […]

 • Svara Julia 10 februari, 2016 at 21:06

  Hej:) Jag blir nyfiken på vad du tycker om weekly treatment 10%? Om du ”känner något” på huden med den på? Det gör inge jag nämligen och blir då genast lite skeptisk..har bara haft den någon vecka dock så kan inte säga så mkt än resultatmässigt.

  • Svara Emelie 11 februari, 2016 at 17:07

   Ibland kan jag känna att det blir lite varmt precis vid applicering men det går över snabbt och jag behöver inte skölja av den. Jag tycker den ger en viss uppfräschning men har inte använt den tillräckligt lång tid i sträck för att egentligen kunna uttala mig om resultaten.

  Lämna ett svar

  Reklam