Hudvård från Paula’s Choice

6 kommentarer

Efter att ha testat klart och recenserat Exuviance gick jag vidare och gav mig på nästa märke jag varit väldigt nyfiken på länge – nämligen Paula’s Choice. Bakom produkterna står Paula Begoun som är något av en hudvårdsguru och bland annat har skrivit boken Don’t go to the cosmetics counter without me. En bok som fungerade som ett skönhetswikipedia och recensionsdatabas innan internet tog över den funktionen.

Jag har testat ett flertal produkter ur anti-age serien Resist under snart två månader och har även fyllt på med flera produkter efterhand. Jag vill hinna testa alla produkter ordentligt innan jag recenserar dem så därför kommer jag att recensera dem en och en, eller gruppvis där det passar, framöver.

paulas-choice-produkter

Anledningen till att jag valde att köra nästan uteslutande på Resist-serien beror mest på att det är lite mer aktiv hudvård med syror, retinol och antioxidanter som jag gillar men också delvis på att jag vill använda produkter som förebygger åldrande. Jag är närmare 30 än 25 och tycker inte att det är för tidigt att börja nu men jag förstår om det finns andra åsikter om det.

Det bästa man kan göra som verkar förebyggande mot hudens åldrande är faktiskt att använda solskydd varje dag. Så ska man bara ha en hudvårdsprodukt hemma bör man satsa på ett solskydd av hög kvalité (dvs. minst SPF 20 och skydd mot både UVA- och UVB-strålning). Och glöm inte att använda en generös mängd när du applicerar då de flesta tar för lite produkt och på sin höjd får en fjärdedel av det utlovade skyddet. Jag rekommenderar därför att man gärna väljer en produkt med högre solskyddsfaktor för att då åtminstone få ett märkbart skydd (kanske SPF 15 från en produkt med SPF 50) vid för snål applicering.

Har du testat något från Paulas Choice?

Köpinformation

Paulas Choice finns att köpa hos Skincity men även från Paula’s Choice europeiska webbshop.

Detta inlägg innehåller affiliatelänkar. Om du handlar från webbshoppen efter att ha klickat på länken hjälper du till att stödja bloggen ekonomiskt. Vill du inte göra detta kan du själv skriva in webbadressen manuellt.

Senast uppdaterad av den .

Annons:

6 kommentarer till "Hudvård från Paula’s Choice"

 1. Des
  8 mars, 2015 (3 veckor sedan)

  Jag blir SÅ sugen på att lägga en bautabeställning hos Skincity nu!

  Svara
  • Emelie
   8 mars, 2015 (3 veckor sedan)

   Jag är ALLTID sugen på att beställa något från Skincity :D

   Svara
 2. Ingrid
  8 mars, 2015 (3 veckor sedan)

  Jag testar just nu ett gäng produkter från paulas choice och kommer garanterat att köpa fler. Jag gjorde en webb-baserad hudanalys på skincity och fick ett gäng produkter rekommenderat. Och jag kan inte säga annat än att huden blivit bättre. Yay!

  Svara
  • Emelie
   8 mars, 2015 (3 veckor sedan)

   Kul att höra att det är fler som är nöjda! Min hud har också blivit mycket bättre sedan jag började med PC :)

   Svara
 3. lulillan
  14 mars, 2015 (2 veckor sedan)

  Jag kör också PC sen november och är jätte nöjd med många av produkterna! Kör också mycket RESIST fast den som är för fet-kombinerad-normal hud.

  Svara
  • Emelie
   19 mars, 2015 (1 vecka sedan)

   Spännande! Jag kommer förmodligen behöva gå över till den för lite fetare hud senare, hoppas den fungerar lika bra för mig som för dig :)

   Svara

Kommentera