Makeup

H&M Colour Essence Eye Pencil

13 september, 2015

H&Ms nya skönhetssortiment har landat i butikerna och efter flera turer har jag bland annat kommit hem med tre av de nya kajalpennorna Colour Essence Eye Pencil.

hm-colour-essence-eye-pencil-trio

H&M Colour Essence Eye Pencil är riktigt smöriga och lättapplicerade kajalpennor som finns i många fina färger. Jag kommer säkerligen att köpa på mig flera men hittills har jag införskaffat det mörklila Almost Midnight, det mörkgröna Spruce Me Up och det guldiga Grand Cru.

De glider verkligen på som en dröm och är i konsistensen väldigt lika MACs Pearlglide om ni är bekanta med dessa. Lite gelaktiga sådär. Jag är dock lite besviken på hållbarheten. På mig håller de sig fina i max sex timmar och därefter börjar de nötas bort. Jag har även varit med om att de kladdar av sig på ögonlocket och det hjälpte inte ens att pudra över där jag målat med pennan. Dessutom torkar de lite saktare än jag är van vid och min ögonfransböjare brukar fastna i ögonlocket om jag är för snabb.

Överlag gillar jag dessa då det finns många fina färger och de är så härliga att applicera. Men det är tur att de inte kostar mer än femtiolappen med tanke på att hållbarheten är lite sisådär. Men de är absolut värda den lilla summa de kostar och jag kommer säkerligen att införskaffa flera färger.

Har du hunnit testa dessa?

hm-colour-essence-eye-pencil-trio-closeup

hm-colour-essence-eye-pencil-trio-swatch

Från vänster: Almost Midnight, Spruce Me Up och Grand Cru.

Köpinformation

H&M Colour Essence Eye Pencil finns att köpa i H&Ms butiker och webbshop och kostar 49.50 kr, 1.2 g.

Relaterade inlägg

8 kommentarer

 • Svara cecilia 14 september, 2015 at 13:17

  Jag hade inga problem alls med hållbarheten, och då har jag ganska oljiga ögonlock som hänger en del. Kan det vara olika från färg till färg kanske? Jag köpte en klarblå, kommer inte ihåg namnet.

  • Svara Emelie 14 september, 2015 at 16:01

   Ja så kanske det kan vara. Jag har testat den gröna (kladdade av sig) och den lila (försvann puts väck på vissa ställen).

 • Svara Linnea, Fina Mig 15 september, 2015 at 13:17

  Snygga färger! Synd på hållbarheten, men kanske prisvärt ändå som du säger :)

  • Svara Emelie 18 september, 2015 at 22:11

   Ja det kanske låter lite tokigt att säga att de är prisvärda även om hållbarheten är sådär. Men de kan funka bättre på andra eller så är det olika mellan olika färger. Men jag gillar dem trots att de inte håller hela dagen för mig.

 • Svara Lackert 16 september, 2015 at 20:58

  Läckra färger speciellt den gröna och lila. Jag har faktiskt inte kollat in nåt av det nya sminket än, men verkar som om det är många som är positiva över det

  • Svara Emelie 18 september, 2015 at 22:16

   Det finns hur mycket som helst och jag skulle helt klart kunnat gå bananas. Det finns så mycket att testa, inte bara en läppgrej utan flera stycken. Så man kan lätt ruinera sig där :)

 • Svara Sandra 20 november, 2015 at 07:17

  SNÄLLA hjälp mig med dessa! Hur i heeela helvetet vässar man dem??? Har försökt med tre olika vässare med pennan slits helt sönder och samman och jag blir galen!

  • Svara Emelie 26 december, 2015 at 20:50

   Jag har testat att vässa dem med en vässare från IsaDora utan problem. Däremot är själva pennan väldigt mjuk och vill man ha till en vass spets kan det vara en bra idé att lägga pennan i frysen en liten stund innan vässning.

  Lämna ett svar

  Reklam