Kroppsvård

Healthy Hands + Stronger Nails ny handkräm från Vaseline

26 november, 2012

Inför vintern och den kalla, torra årstiden lanserar Vaseline Healthy Hands + Stronger Nails, en ny handkräm berikad med keratin och vitamin E som mjukgör torra händer men även sägs stärka naglarna utan att efterlämna en fet hinna. Krämen innehåller ett nytt fuktsystem kallat Stratys 3 som ger en långvarig återfuktning på djupet. Så här står det om systemet i pressmeddelandet:

”De fuktgivare som vanligtvis finns i lotions attraherar och bibehåller fukten i huden. Finns det för få fuktgivande ingredienser blir det yttersta lagret av huden (Stratum Corneum) inte tillräckligt återfuktad. För att motverka detta tillsätter vissa lotions så kallade ”ocklusives”, som lägger sig på ytan och förseglar fukten, men de lämnar ofta en fet hinna på huden. Stratys-3 är speciellt utformad för att tillföra fukt i alla hudlager av Stratum Corneum, utan att lämna en fet hinna.”

Jag är en storförbrukare av krämer till händerna (det behöver inte nödvändigtvis vara en kräm som är avsedd för just händerna) och speciellt på vintern blir mina händer och nagelband torra, nariga och strama. Jag har inte särskilt höga förväntningar på den här produkten men jag håller tummarna.

Vilken kräm smörjer du helst in händerna med?

Köpinformation

Vaseline Healthy Hands + Stronger Nails finns i två storlekar: 75 ml, rek pris 27kr och 200 ml, rek pris 39 kr. Du hittar dem i dagligvaruhandeln samt i välsorterade Åhlénsvaruhus.

Relaterade inlägg

2 kommentarer

 • Svara Camilla 27 november, 2012 at 09:14

  Har du provat vanliga vaseline intensive care för händer o naglar som referens?

  • Svara Emelie 27 november, 2012 at 18:17

   Nej jag har faktiskt inte provat någon handkräm alls från Vaseline.

  Lämna ett svar

  Reklam