Event Pressvisning

Händelserik vecka med Hud & Kosmetikmässan och nyheter från Esse Organic Skincare och IsaDora

5 september, 2015

Det här har varit en minst sagt händelserik vecka med både mässa och nya lanseringar. Det är först nu som jag har hunnit sätta mig ner och gå igenom alla bilder som har tagits och kika på materialet och proverna jag har fått. För att göra det hela kort och koncist nämner jag alla eventen i samma inlägg. Det är ett långt inlägg med många bilder.

Esse Organic Skincare Plusserie

esse-organic-skincare-plus-series

Veckan började med pressvisning för det sydafrikanska hudvårdsmärket Esse Organic Skincare. Märket har funnits i Sverige i några år (nytt för mig) men nu vill man uppmärksamma lanseringen av den nya Plusserien med probiotika.

En av grundarna till Esse, Trevor Steyn, gav oss en väldigt intressant och detaljerad, men ändå fullt förståelig, lektion i hur vi är uppbyggda och vad probiotika kan göra för oss. Vi fick lära oss att vi består av mänskliga celler och mikroorganismer som lever i harmoni. Probiotika kan öka mängden godartade mikroorganismer på huden och prebiotika ger dem näring. Produkterna som nu lanseras verkar till att öka tillväxten av den goda mångfalden mikrober (encellig organism) som finns på huden. Har man mycket av de godartade mikroberna på huden mår den bra och har ett gott skydd mot skadliga organismer. När man till exempel får eksem har man för mycket av de onda mikroberna och då kan probiotika hjälpa de goda att växa till sig igen och skapa ett skyddsnät. Det är känt att inflammationer påskyndar åldrandet av våra celler och genom att skapa en skyddsbarriär mot de onda mikroberna, bacilluskerna och allt vad vi kan kalla dem, kan vi även skydda våra celler mot det förtida åldrandet.

Den nya plusserien innehåller mycket probiotika och prebiotika men även extrakt från många afrikanska och sydamerikanska växter. Till exempel har man tagit fram ett serum med parakrasse som ger en avslappnande effekt på musklerna likt den botox ger. Läs gärna mer om produkterna på Esses svenska hemsida. Efter presentationen och när all information fått sjunka in känns det som att probiotika snart kommer att växa från att finnas i livsmedel till att även göra nytta på utsidan.

esse-organic-skincare-trevor-steyn

Trevor Steyn, en av grundarna av Esse Organic Skincare.

esse-organic-skincare-plus

Hud & Kosmetikmässan 2015

Dagen efter var det dags att besöka årets Hud & Kosmetikmässa som i år gick av stapeln på Kistamässan och i samarbete med Apotek- och egenvårdsmässan. Båda mässorna är till för branschfolk (ex. hudterapeuter, salonger, apotek osv.) men jag blev inbjuden i egenskap av bloggare vilket jag är väldigt glad över – för det fanns massor av intressanta saker att titta på. Här nedan har jag samlat ett axplock av vad jag hann med att se och uppleva under besöket.

hudochkosmetik-beaute-pacifique

Hos Beauté Pacifique kunde man göra en hudscanning. Både jag och Helena passade på. Mitt resultat kommer jag visa i samband med de sista recensionerna av märket.

hudochkosmetik-nvey-eco-turkos

Hos Turkos kunde man bland annat kika på makeup från Nvey Eco och dofter från Alqvimia och Florascent. Det var många fina dofter vi fick sniffa på.

hudochkosmetik-babor-doftljus-idun-minerals-freeman

1. Babor var på plats och pratade bland annat om deras välkända ampuller. 2. Doftljus och doftbollar från Dofta. 3. Idun Minerals visade upp den kommande nyheten flytande foundation och höstens nagellack. 4. Amerikanska Freeman har många prisvärda ansiktsmasker i sortimentet och jag ser fram emot att se dem på hyllan här i Sverige.

hudochkosmetik-linda-mehrens-brushes-1

Linda Mehrens var själv på plats och visade upp sina nya borstar som alla är gjorda av syntetiskt hår.

hudochkosmetik-kann-nature

Kann Nature är ett polskt märke med flera härliga kroppsprodukter.

hudochkosmetik-mememe-biodrogamd

1. Sminkmärket Me Me Me Cosmetics är nytt i Sverige och togs nyligen in av Eleven. 2. Hudvårdsmärket Biodroga MD berättade lite om sina produkter och jag är otroligt nyfiken på dem.

hudochkosmetik-rodial-zarko-perfumes-palina-elixir-cosmeceuticals

1. Ett bord med godsaker från Rodial. 2. Fick äntligen chansen att sniffa på Zarkoperfumes. 3. Svenska mineralsminksmärket Palina verkar lansera lite hudvårdsprodukter. Fick tyvärr aldrig chansen att prata med dem i montern. 4. Norska Elixir Cosmeceuticals kommer snart till Sverige.

IsaDora Nude Cushion Foundation & höstnyheter

isadora-nude-cushion-foundation

Efter att gått mig ordentligt trött och slut på mässan var det bara att bege sig till nästa spännande event – nämligen lanseringen av IsaDoras Cushion Foundation samt lite höstnyheter i sminkväg.

Den här nya typen av kudde som kommer indränkt i foundation verkar vara nästa nya innegrej. Den har funnits i asien ett bra tag och nyligen har både Pür Minerals och Lancôme släppt sina varianter. Och nu är det alltså dags för IsaDora att lansera sin variant som de döpt till Nude Cushion Foundation. Själva formulan är inte ny, det är nämligen exakt samma foundation som man lanserade i våras under namnet Nude Sensation Fluid Foundation. Det är bara förpackningarna som är olika. Och när kuddfoundationen tar slut eller bara börjar bli lite torr kan man enkelt fylla på med foundation från sin flaska med Nude Fluid Foundation. Både svampen och applikationspuffen ska vara antibakteriellt behandlade så de ska inte bli till bakteriehärdar. Jag är dock misstänksam mot detta och kommer förmodligen ta första bästa tillfällen att göra rent dem.

Nude Cushion Foundation finns i butik från vecka 39 och kommer att kosta 249 kr.

Höstmakeup

Vi fick även se lite nyheter som kommer till hösten. Jag har inga närmare detaljer om namn eller lanseringsdatum om dessa produkter så jag får återkomma om det senare.

isadora-autumn-2015-eyeshadow-palettes-gel-nail-lacquer

Det kommer två nya Eye Color Bar-paletter och flera nya nyanser av Gel Nail Lacquer.

isadora-velvet-matte-nails

IsaDora har aldrig tidigare haft matta nagellack i sortimentet så i höst blir det ändring på det med Velvet Matt Nails.

isadora-matte-lipstick

För den som längtar efter mörka matta läppar är det läge att spana in de nya färgerna av IsaDora Twist-Up Matt Lips.

Relaterade inlägg

Inga kommentarer

Lämna ett svar

Reklam