Hudvård

Fuktkrämernas trekamp

6 juli, 2009

I början av maj skrev jag att jag skulle ställa tre olika fuktkrämer mot varandra i ett test för att se vilken som var bäst. Jag har halkat lite efter med testet eftersom min hud har förändrats nu när det blivit varmare. Från att ha varit torr till att bli normal/torr. Det har lett till att jag fått göra om testet en gång – men nu är det äntligen klart och jag kan säga att de alla har sin speciella egenskap som gör att jag gillar dem skarpt. Fortsätt läsa för att få reda på vilken jag gillade bäst.

3fuktkramer

Cliniderm Hydra Boost Replenishing Night Gel Cream har länge varit min favorit och jag blev lite ledsen i ögat när jag fick veta att den skulle utgå. Jag känner dock att det är rätt att ta med den i detta test eftersom den utgör en bra jämförelse mot de andra för er som redan testat denna.

Jag har skrivit om den här krämen flera gånger och även recenserat den. Jag har inte ändrat mig – den är fortfarande värd högsta betyg, men den har en tendens att bli lite för fuktig för mig på sommaren då min hy blir mindre torr. Dock värdesätter jag verkligen att den innehåller lite AHA-syra som jag tror och inbillar mig håller de små orenheterna i schack.

Betyg: 5/5
Köpa igen? Om jag kunde
Pris:
159 kr för 50 ml (OBS! utgått ur sortiment)

Natuvive AquaMineral Moisturising Face Cream fick nästan högsta betyg av mig när jag recenserade den i mitten av maj. Anledningen till att den inte fick högsta betyg var pga. att den luktar illa i min näsa. Jag gillar fortfarande inte doften men tycker att den här krämen är så fruktansvärt härlig att jag vill ändra mitt betyg till 5/5. Jag har märkt att detta varit den kräm som jag oftast sträckt mig efter då den verkar ha den perfekta balansen mellan fukt och fett. Den funkade bra när jag hade torr hy och den funkar minst lika bra nu när jag har normal/torr hy och det dessutom är varmt ute. Här har vi verkligen fukt på burk och gissa vilken kräm som följer med på semestern!

Betyg: 5/5
Köpa igen?
Absolut
Pris: 159 kr för 50 ml

ACO Face Ansiktscreme 24 h Fukt är en lätt  kräm i tunn konsistens med låg fetthalt som passar för normal och kombinationshy. Precis som Clinidermkrämen innehåller även denna AHA-syra för att rensa upp lite bland orenheterna.

Jag har kommit på mig själv med att använda den här oftare nu när det har blivit sommar och varmt just eftersom den är så lätt. Men jag kommer inte ifrån att jag fortfarande är lite för torr i hyn för att denna ska kännas helt återfuktande. Jag klarar mig om jag tar mer av produkten men det känns lite som slöseri. Men när jag väl känner mig återfuktad känns huden skön och är det något den här är bra på så är det att efterlämna en matt yta. Så jag kan tänka mig att den här är perfekt för er med kombinationshy och som dessutom har lite problem med t-zonen.

Betyg: 3/5
Köpa igen? Nej
Pris: 82 kr för 50 ml

Relaterade inlägg

5 kommentarer

 • Svara Kerstin 6 juli, 2009 at 13:31

  Mycket intressant! Jag köpte tuben efter tips från dig, och jag älskar den! Tur att det finns en liknande att övergå till!

 • Svara Samantha 9 juli, 2009 at 22:13

  tack för svaret på min kommentar!
  jag är jättenyfiken på både ACO Face Ansiktscreme 24 h Fukt & cliniderm hydraboost… men eftersom denna utgått :(
  Så lutar det åt att köpa ACO Face Ansiktscreme 24 h Fukt !
  Jag har normal/kombinationshy ! skulle du rekommendera den för mig eller ?
  Jag söker efter en riktigt lätt dag/nattkräm eller helst en gelcreme som just Aco face ansiktscreme 24 h fukt!
  Jag har egentligen inte problem med finnar ..mer än möjligen pms-finnar … coh jag har som sagt normal/kombinationshy !
  Jag har använt biotherm aquasource innan … men har ej råd för tillfället med den yxprodukten …så jag letar med ljus och lykta efter bra budget alternativ till den!
  Vad säger du ?! skulle du köpt den om du var jag ?

 • Svara Samantha 9 juli, 2009 at 22:16

  Det konstiga är att Cliniderm hydraboost …fortfarande finns på apotekets hemsida ? kollade inte om den gick att beställa men ändå ? konstigt ??!

 • Svara Emelie 11 juli, 2009 at 11:11

  Kerstin> Ja jag är glad att jag hittat en rätt bra ersättare.

  Samantha> Välj 24h fukt om din hy går mer åt det feta än det torra hållet och den andra om din hy är mer torr. Cliniderm har utgått ur sortimentet men det är inte omöjligt att den finns kvar på vissa apotek.

 • Lämna ett svar

  Reklam