Hår

Franck Provost stylingserie

6 december, 2010

Ni har säkert sett den dubbade reklamen för Franck Provosts schampon och balsam på tv. Ni vet, frisörprodukterna som kommer i gigantiska flaskor precis som Syoss och TRESemmé. Jag har inte provat varken schampo eller balsam från något av märkena men nu i november kom Provosts nya stylingprodukter i brevlådan och trots att jag sällan använder några stylingprodukter i håret tänkte jag prova.

franck_provost_all.jpg

Det första jag tänkte på var att de luktade rätt gott. De luktar liksom ”frisörprodukter” och av doften får jag flashbacks till mitten av 90-talet när jag tvättade håret med mormors schampo ute på landet. Så på så sätt gillar jag doften.

Själva produkterna är helt okej. Jag har använt mousse och spray från den gröna serien för volym och ingen av produkterna har givit mig känslan av att ha stylingprodukter i håret. Det känns inte fett, stelt eller kladdigt vilket är viktigt för mig. Jag har applicerat moussen i fuktigt hår och sedan fönat det torrt och har upplevt att det i större utsträckning hållit frisset borta. Dessutom har det varit lättare att styla och hålla på plats.

Spraymunstycket på sprayen ger en finfördelad mist vilket nog bidrar till att resultatet blir bra. Det enda jag har att anmärka på är att det luktar väldigt starkt när man sprayar så jag brukar få göra det i ett rum och sen gå någon annanstans. Värmekrämen innehåller dessutom silikon vilket kan vara bra att veta för er som vill undvika det.

Jag började också för skojs skull att granska innehållsförteckningarna på samtliga produkter och noterade att alla tre sprayerna har identiska innehållsförteckningar och samma sak med de två mousse, vilket får mig att tro att det är exakt samma produkt i olika förpackningar. Sedan om det verkligen är så, det vet jag inte, men man kan ju spekulera.

Rekommenderat pris för produkterna 85 kr styck.

franck_provost_styling_volume.jpg

Två bra och prisvärda produkter.

Relaterade inlägg

1 kommentar

  • Svara Ninni 7 december, 2010 at 11:17

    Jag har grymt svårt för den fula gubben på bilden (herr Provost alltså)… har tyvärr hängt upp mig på honom. Jag kanske är lite knäpp, men sån är jag, hihi.

  • Lämna ett svar

    Reklam