Naglar

Essie Cashmere Collection

24 september, 2015

I höst släpper Essie utöver sin vanliga höstkollektion även en mindre kollektion med nagellack som får en halvmatt finish. Kollektionen heter Cashmere Collection och i Sverige får vi tillgång till fem av de sex lack som släpps totalt. (Fråga mig inte varför inte hela kollektionen kommer hit – det är inte första gången det är så).

Två av färgerna är krämlack och de övriga tre innehåller reflekterande pigment som ger dem ett vacker blått till lila sken. För att få den speciella ytan ska man inte lägga på något topplack men jag tycker att de blir minst lika fina med ett vanligt topplack på också.

essie-cashmere-2015-2

essie-cashmere-2015-bottles

Essie Cashmere Collection

  • Wrap Me Up
  • Just Stitched
  • All Eyes on Nude
  • Comfy in Cashmere
  • Coat Couture

Jag blev direkt helt såld på de skimriga lacken och dess underbara blåa sken som gör att de känns flerdimensionella. Tack vare att den blåa effekten är så stark försvinner den inte när ytan blir halvmatt, men med ett glansigt topplack ovanpå blir de helt amazing! Resultatet blir i princip så som de ser ut i flaskan. Något som slog mig när jag först såg dem var att Coat Couture påminde mig om nagellacket Paradoxal från Chanel som var så oerhört hypat för några år sedan. Essies är dock mer lila än brunt och har inte ett lika uttalat lila sken.

Jag har hört att många har dissat dessa för att de skulle ha varit jobbiga att måla med. Jag har swatchat dem alla och även använt det ljusrosa i en manikyr men tycker inte att de är särskilt svåra att måla med. De beter sig som många andra lack som får en halvmatt yta, det vill säga att de torkar fortare än vanligt. Men utöver att vara noggrann när man målar och jobba snabbt så är det inte så svårt. Den bredare penseln som finns i Essies lack nu förtiden gör det dessutom lite enklare.

essie-cashmere-2015

essie-cashmere-2015-closeup

essie-cashmere-2015-swatches

Det blåa skenet syns inte så bra på bilden men jag lovar att det finns där. Dock inte lika framträdande som med ett glansigt topplack.

Är det något av dessa som lockar dig?

Köpinformation

Essie Cashmere Collection kommer att säljas exklusivt på Åhléns från vecka 43 och priset ligger på 129 kr, 13.5 ml.

* Detta inlägg innehåller produktprover som skickats till P'ssion för påseende utan krav på motprestation. Detta påverkar ej omdömet eller betyget. Läs mer om detta i min policy.

Relaterade inlägg

Inga kommentarer

Lämna ett svar

Reklam