Doft

Escada Agua del Sol

18 januari, 2016

escada-agua-del-sol

Men hejsan hoppsan. Sommaren kom visst tidigt i år! Närmare bestämt nu, eftersom Escada precis släppt sin årliga sommardoft – den 24:e i ordningen. I år heter den Agua del Sol och det är en tropisk fruktcocktail precis i klass med Escadas tidigare dofter. Sommar på flaska med andra ord.

Escada Agua del Sol

 • Toppnoter: mandarin, päronglass, hallonsorbet, citrusskal och rosépeppar.
 • Hjärtnoter: rosenblad, aprikos och fruktcocktail.
 • Basnoter: tonkaböna, sandelträ och vit mysk.

En varm och energifylld doft med fruktiga noter av granité bjuder in dig att njuta av livets goda stunder i solen. Doften frestar dig med fruktiga toppnoter av uppfriskande och fräsch granité på nashipäron och isig hallonsorbet toppade med zest från italienska citrusfrukter och ett stänk av energigivande rosépepparkorn.

Gyllene och sammetslena, gräddiga noter från aprikosnektar i hjärtnoten tillsammans med spröda rosenblad kompletterar den läckra fruktcocktailen med chica feminina toner och gör doften ännu mer beroendeframkallande.

En varm sensualitet sprider sig från basnoterna med en lugnande blandning av tonkabönor, sandelträ och vit mysk. Denna harmoni i kombination med aprikosnektar ger en känsla av solkysst, skimrande hud.

från Kicks.se

Första sniffen av den här får mig att tänka på en fruktsallad med färska frukter som apelsin, mango, aprikos och passionsfrukt. Självklart intagen under ett parasoll på varmare breddgrader. Den är söt och fruktig men med en syrlig lätthet så ja, visst finns det sorbet i botten av skålen. Doften håller sig ganska linjär och de tropiska frukterna hänger med från början till slut. Men när doften börjar landa i basnoterna är det en hint av tropiska frukter på en svagt träig bas med lite mysk kvar på min hud. Hållbarheten är 3-4 timmar på mig, men så är det också en eau de toilette.

PS. Granité är en slags italiensk isglass som består av smaksatt is.

escada-agua-del-sol-bottle

Köpinformation

Escada Agua del Sol finns i 30, 50 och 100 ml EdT och kostar från 359 kr. Den finns att köpa redan nu hos bland annat Nordicfeel.

* Detta inlägg innehåller produktprover som skickats till P'ssion för påseende utan krav på motprestation. Detta påverkar ej omdömet eller betyget. Läs mer om detta i min policy.

* Detta inlägg innehåller affiliatelänkar.

Relaterade inlägg

4 kommentarer

 • Svara Wysteriias skönhetsblogg 18 januari, 2016 at 19:59

  Escadas sommardofter har alltid varit en sommarfavorit för mig :D

  • Svara Emelie 18 januari, 2016 at 20:53

   Ja de hör liksom sommaren till. Önskar jag hade flera av dem.

 • Svara Alexandra 18 januari, 2016 at 22:42

  Sniffade på den när jag var upp i Sthlm i samband med DB Expo. Måste nog ha mig en flaska – helt underbar!

  • Svara Emelie 21 januari, 2016 at 18:24

   Ja det är verkligen (tropisk) sommar på flaska!

  Lämna ett svar

  Reklam