Kroppsvård Naglar

En helt ny nagellacksserie från Yves Rocher

16 maj, 2015

Alldeles nyligen har Yves Rocher släppt en helt ny nagellacksserie med inspiration från växtriket. De nya nagellacken kommer i över femtio nya nyanser och dessutom kommer en lite exklusivare linje om tio nagellack med geleffekt. Nagellacken innehåller elemiharts vilket är ett extrakt från kåda utvunnet från ett träd som växer på Filippinerna. Det sägs bilda en ljusreflekterande film och ge en fantastisk glans. Utöver detta uppdateras linjen med bas- och topplack och det lanseras även en ny nagelbandspeeling och nagelolja. Låt oss kika närmare på nagellacken och två av de vårdande produkterna som jag har testat.

yves-rocher-new-nail-polishes

yves-rocher-new-nail-polish-name

Det kommer till och med ett nagellack med mitt namn på. I wish! Nej, det heter egentligen Rose Vif.

Botanical Colour Nail Polish (59 kr, 5 ml)

”Oslagbar färg och fantastisk glans! Högkvalitativa nagellack med inspiration från växtrikets oändliga färgpalett. Den milda, nagelvänliga formulan är berikad med naturlig elemiharts för maximal glans. Tack vare den solfjäderformade penseln är det lätt att följa nagelns form för ett professionellt, jämnt resultat med rejäl färgintensitet.”

Penseln på de nya nagellacken är ganska lång och bred men trots det enkel att måla med. Det är ju en smaksak vad man föredrar men jag gillade den här och upplever den som något kortare och lite bredare än i de gamla flaskorna. Av de färger jag har provmålat var konsistensen riktigt fin och jämn och alla blev i princip täckande med ett enda lager. Det finns många läckra färger att välja mellan så det är värt att testa. Torktiden var också bra.

yves-rocher-new-botanical-colour-nail-polishes

yves-rocher-new-black-nail-polishes

94 Or pailetté, 105 Pivoine nacré, 55 Hibiscus rouge, 71 Menthe, Flawless finish base coat.

Gel Effect Lacquer (79 kr, 5 ml)

”Gel-effekt för exceptionell glans och hållbarhet! Intensiva färger, otrolig glans och riktigt lång hållbarhet – du får enkelt till den trendiga gel-looken som du får på salong, fast hemma. Lacken är berikade med naturlig elemiharts för maximal glans. Komplettera gärna med Gel Effect Top Coat för ännu bättre hållbarhet.”

Penseln på dessa är likadan som på förpackningarna med svart kork och även dessa hade en trevlig formula och blev i princip täckande med ett lager. Jag ser dock ingen större skillnad när det kommer till glansen så jag är osäker på om det är värt att lägga en tjuga extra på dessa när de ändå bara finns i ett fåtal färger. Satsa i så fall på topplacket som ger den blanka gel-effekten.

yves-rocher-new-silver-nail-polishes

04 Taupe rosé, 45 Rouge impérial, 28 Framboise intense, 36 Prune mystérieux, Gel effect top coat.

Exfoliating Nail Treatment (79 kr, 10 ml)

”Skön peelingbehandling för naglarna! En välgörande peeling som putsar nagelytan och mjukar upp nagelbanden. Den milda peelingeffekten kommer från aprikos- och argankärnor. Resultat: vackrare, mer välvårdade naglar och händer.”

Jag testkörde den här med förtjusning eftersom jag har haft problem med nagelbanden väldigt länge. Tyvärr levererade den inte alls. Den luktar gott och är definitivt inte uttorkande, men peelingkornen är skrattretande stora och milda och gör ingen skillnad alls.

yves-rocher-exfoliating-nail-treatment

100% Botanical Oil Elixir (79 kr, 5 ml)

”100% naturlig näring för naglarna! En välgörande, stärkande nagelolja som ger intensiv näring och fukt åt sköra naglar och nariga nagelband. Ett par droppar är allt som behövs. Naglarna blir med tiden starkare. Består till 100 % av jojobaolja från växtriket.”

När jag fick hem den här nageloljan såg mina naglar och nagelband ut som sju svåra år. Jag skojar inte, de har inte varit schyssta på länge. Så jag bestämde mig för att köra en kur som i korta drag gick ut på att dränka naglarna i olja så fort den tidigare appliceringen sjunkit in eller när de kändes torra igen. Detta körde jag på i en vecka och efter det var alla hangnails och flagor så gott som borta. Som ett litet mirakel.

Oljan är någonstans mitt emellan fet och torr och tar en liten stund på sig att sjunka in. Jag gillar inte alldeles för torra oljor som man inte vet om de har sjunkit in eller dunstat bort efter applicering. Så den här är perfekt för mig. Applikatorn tar med sig mycket av produkten men genom att stryka spetsen på applikatorn mot flaskhalsen får man bort överflödet.

Nu består den här produkten av 100% jojobaolja och med tanke på det är det ett ganska dyrt literpris så frågan är om man inte får samma effekt av att köpa sig en stor flaska jojobaolja på hälsokosten istället. Jag har i alla fall funderat över det och sparar den här lilla flaskan ifall att. Hur som helst verkar just jojobaolja vara suverän för nagelbanden, antagligen för att dess molekyl är väldigt lik hudens egna sebum.

yves-rocher-botanical-nail-oil

Glada nagelband och tokslut nagelolja.

På bilden ovan har det gått ungefär två veckor sedan jag körde den här ”superkuren” och nageloljan tog faktiskt slut efter 1,5 vecka men då har jag också använt den mycket och frikostigt. Så här jag jag faktiskt börjat testa ännu en ny nagelolja (mer om den senare) och de är nyoljade så de ser såklart ännu bättre ut. Men ändå – nu behöver jag inte skämmas över dem längre i alla fall!

Är det några av dessa produkter som lockar dig?

Köpinformation

De nya nagellacksprodukterna finns i butik från och med juni men flera av produkterna finns redan nu i webbshoppen.

* Detta inlägg innehåller affiliatelänkar.

* Detta inlägg innehåller produktprover som skickats till P'ssion för påseende utan krav på motprestation. Detta påverkar ej omdömet eller betyget. Läs mer om detta i min policy.

Relaterade inlägg

2 kommentarer

 • Svara Lackert 20 maj, 2015 at 18:15

  Så många fina färger, ser flera st där som jag skulle kunna tänka mej :)

  • Svara Emelie 29 maj, 2015 at 10:07

   Ja visst är det kul när det kommer lite pigga färger istället för enbart rött, rosa och beige.

  Lämna ett svar

  Reklam