Doft

Elie Saab Le Parfum EdT

20 mars, 2016

Vita blommor är ett återkommande inslag när jag går ifrån mina gourmanddofter. Inför vår och sommar lägger jag gärna bort de tyngre och sötare dofterna till förmån för lättare och blommigare dofter. Inte varje dag, men oftare än på vintern. Häromdagen impulsköpte jag Elie Saab Le Parfum EdT för att fylla parfymgarderoben och sinnet med lite vår.

elie-saab-le-parfum-edt

Jag har haft Elie Saab Le Parfum EdP i flera år och tycker väldigt mycket om den. Det är en feminin och söt tolkning av jasmin och apelsinblom och en doft jag tycker passar året om men bäst på hösten och vintern. I den lättare eau de toiletten har man tagit bort jasmin och ersatt med mandarinblom och gardenia. Ett ganska stort ingrepp kan tyckas men faktum är att parfymerna påminner lite om varandra och att de definitivt delar dna. Kanske inte så konstigt då det är samma parfymör, Francis Kurkdjian, som står bakom de båda.

Elie Saab Le Parfum EdT

  • Toppnoter: mandarinblom.
  • Hjärtnoter: apelsinblom, gardenia.
  • Basnoter: vetiver, ros, honung.

Det här är verkligen en lättare tolkning av eau de parfumen som öppnar med vita blommor och en frisk fläkt av söt citrus. Inte den syrliga och sportiga typen av citrus utan en mjuk och söt. Citrusnoterna avtar efterhand men finns kvar tack vare apelsinblommen och blandas med gardenia till en feminin och behaglig blommig skapelse. När basnoterna börjar ta vid framträder en aningens torr träig doft som backas upp av en lätt touch av ros, och här blir den väldigt lik EdP’n. Honungen är med i matchen hela vägen och ger parfymen en speciell touch. Den gör den söt, men inte som socker, utan mer rå och som direkt hämtad från en vaxkaka. För att vara en eau de toilette har den en förvånansvärd bra hållbarhet.

Om EdP’n är feminin och sensuell är EdT’n feminin och fylld med glädje. För mig är det en perfekt parfym för våren och försommaren då den inger en känsla av glädje och förväntan på allt ljust och nytt som komma ska. Ofta förknippar man dofter med antingen en plats eller känsla. För mig är den här glädje och solsken på flaska.

elie-saab-le-parfum-edt-2

elie-saab-le-parfum-edt-bottle

Har du någon speciell doft för våren?

Köpinformation

Elie Saab EdT finns i 30, 50 och 90 ml och kostar från 465 kr hos bland annat Kicks, Lyko, Nordicfeel och Eleven.

* Detta inlägg innehåller affiliatelänkar.

Relaterade inlägg

Inga kommentarer

Lämna ett svar

Reklam