Naglar Recension

Duellen: Topplack

7 april, 2008

Duellen: Topplack

Bland nagelfanatiker/riktigt nagelintresserade finns det två olika läger som antingen föredrar Seche Vite eller Poshe som topplack. Jag hade hört mycket bra om båda märkena innan jag gav mig in i matchen. Efter några månaders testning känns det som att klubban är färdig att fällas.

Seche Vite

Kommentarer: Seche Vite imponerade verkligen med sin enormt snabba torktid. Bara någon minut efter applicering av ett ganska tjockt lager topplack var ytan torr. Efter ytterligare ca 5-10 min kändes manikyren helt torr och jag behövde inte längre stå och spreta med fingrarna.

Tyvärr är hållbarheten inte lika bra. Förutom ett problem som just SV verkar dras med, nämligen att den liksom ”krymper” nagellacket, så börjar det flaga för tidigt. Och det är inga små flagor heller – ofta har jag kunnat dra bort nästan hela nagellacket i en enda stor bit. Detta efter bara en dag och då har jag ändå varit extra noga med att låta baslacket torka ordentligt.

Positivt är att SV faktiskt inte tar upp några pigment alls från nagellacket och inte heller ruggar upp underliggande lager.

Negativt är att lacket tjocknar väldigt fort vilket gör att det blir nästan omöjligt att jobba med. Jag har inte ens gjort av med 1/3 av innehållet och den är redan så tjock och seg att den nästan inte går att använda längre.

Hållbarhet: 2/5
Applicering:
3/5
Torktid:
5/5
Totalt: 10/15

Kommer jag köpa denna igen? Förmodligen inte.

Poshe Super-fast drying Topcoat

Kommentarer: Poshe provade jag strax efter Seche Vite och det första jag märkte var att Poshe tog lite längre tid på sig att torka. Inte mycket mer tid alls, bara någon/några minuter längre än SV. Det kändes ändå lite negativt eftersom jag är hopplös på att vänta på att nagellacket ska torka – därav får jag ofta göra om en del naglar redan samma dag. Dock väntar jag mer än gärna de få extra minuter det tar för Poshe att torka eftersom det håller mycket bättre.

Nästa upptäckt var en positiv överraskning och det var att Poshe inte alls krymper nagellacket. Och precis som Seche Vite tar den dessutom inte heller upp färg från underliggande lager av nagellack. Ytfinishen blir blank och hård och mer hållbar än Seche. Ett plus är att lacket inte tjocknar lika fort vilket gör det mer lättjobbat.

Hållbarhet: 5/5
Applicering: 5/5
Torktid: 4/5
Totalt: 14/15

Kommer jag att köpa denna igen? Absolut.

Sammanfattning:

Både Seche Vite och Poshe håller riktigt hög kvalité vilket förklarar varför de blivit så populära. Jag har hittat min favorit i Poshe och kommer hålla hårt i den, men trots att Seche Vite inte gick helt hem hos mig så vet jag att det också är ett bra topplack. Precis som med många andra produkter handlar mycket om personlig smak och tycke och om den ena inte funkar för dig så gör säkerligen någon annan det. Man får prova sig fram helt enkelt.

Relaterade inlägg

3 kommentarer

 • Svara Sminkan 7 april, 2008 at 17:12

  Håller helt med dig! Mina erfarenheter är exakt desamma av dessa båda!

  Jag kommer förresten snart att publicera en liten duell där Poshe får möta min andra favorit China Glaze fast Forward. Det blir väl senare i veckan.

 • Svara Emelie 7 april, 2008 at 19:56

  Sminkan> Den duellen ser jag verkligen fram emot! Men jag håller på Poshe :P

 • Svara Yohanna i Las Palmas 29 augusti, 2011 at 11:59

  Sitter just nu med SV på och väntar på resultatet.
  Hoppas jag inte blir besviken.

  Hälsningar
  Yohanna

 • Lämna ett svar

  Reklam