Recension

Duellen: Maybelline Color Definer vs MAC Shadestick

3 april, 2008

Det var länge sedan jag skrev att jag hade köpt en Color Definer och den har använts – jag har bara glömt bort att ta kort på och skriva om den. Häromveckan köpte jag faktiskt två till och eftersom jag dessutom äger ett Shadestick från MAC, som är nästan likadant, tänkte jag att det kunde vara på sin plats med en duell mellan de två. Det är alltså premiär för den nya kategorin som fått just namnet Duellen.

Min första Color Definer var Spicy Chocolate och det är en neutralt mörkbrun nyans med bronsskimmer. Snygg att ha på egen hand och toppen under bruna och beiga ögonskuggor. Sedan köpte jag även ljusa Secret Peach och gröna Soft Jungle.

Eftersom mitt shadestick Beige-ing är väldigt likt Secret Peach i färgen så provade jag en penna på varje ögonlock. Jag fotade på morgonen och sedan också på kvällen. Min erfarenhet är att Shadesticket från MAC är lättare att arbeta med under appliceringen. Det är krämigare och lägger sig jämnare på ögonlocket. Color Definer är lite hårdare och torrare och lägger sig lite strimmigt. Det är dessutom svårt att sudda in ögonskuggor i varandra när man använder den. Det är inte omöjligt men man får jobba med mer skugga helt enkelt.


*Notering* Det är inte Spicy Chocolate på bilden utan Secret Peach.
Fel av mig!

Så till hållbarheten. Bilden talar för sig själv och när det kom till detta så var Color Definer en överlägsen vinnare. Efter åtta timmar med smink, både inomhus och utomhus, hade ena ögonlocket fått veck med ögonskugga medan det andra såg nästan likadant ut som på morgonen. Och jag säger nästan, för lite av ögonskuggans intensitet hade givetvis försvunnit.


Efter åtta timmar.

MACs Shadestick höll inte hela dagen och även fast jag gillar konsistensen på den pennan mer, plus att den är lättare att arbeta med, så kan jag inte ge den ett så högt betyg pga. den dåliga hållbarheten. Vad är meningen med att sminka sig om man inte tänkt att det ska hålla en hel dag? Så resonerar i varje fall jag och shadesticket faller på hållbarheten.

Color Definer är vinnare i detta test. Dels på grund av hållbarheten och dels på grund av priset. Den är inte lättast att jobba med men det är helt okej med tanke på hur bra resultatet sitter när man väl får till det.

Betyg Shadestick
Applicering: 4/5
Hållbarhet: 2/5
Pris: 2/5
Totalt: 8/15

Betyg Color Definer
Applicering: 2/5
Hållbarhet: 5/5
Pris: 4/5
Totalt: 11/15

Pris: Shadestick ca 170 kr och Color Definer 89 kr.

Relaterade inlägg

18 kommentarer

 • Svara sminkjante 3 april, 2008 at 11:07

  Håller med dig om att Color Definer är svår att jobba med. Jag brukar lägga den en stund på elementet så den blir mjukare och då är den lättare att applicera.

 • Svara Emelie 3 april, 2008 at 11:15

  sminkjante> Bra tips, ska prova det! :)

 • Svara Sminkan 3 april, 2008 at 12:31

  Jag visst att vi hade samma idé! Jag älskar att läsa om jämförelser mellan liknande produkter och det är kul att se samma produkt jämförd hos olika personer!
  Bra jobbat!
  Jag har föresten också inhandlat en Color Definer i Secret Peach!

 • Svara Emelie 3 april, 2008 at 12:47

  Sminkan> Great minds think alike ;) Kul, då kanske man får se en recension eller duell hos dig också snart :)

 • Svara Akrogirl 3 april, 2008 at 13:10

  Hej!
  Jag har gjort samma test, min color definer vann då också! Den är suverän kort sagt! =)
  http://thyroid.se/wondervoll/?p=464

 • Svara Emma P 3 april, 2008 at 13:46

  Vilken bra ny kategori! Jag gillar jämförelser av det här slaget, särskilt med en dyrare och en billigare produkt…

 • Svara Sanna 3 april, 2008 at 14:00

  Å jag älskar dessa test! Och ännu bättre när det billigare alternativet vinner! yey!
  Stort tack för detta test:)

 • Svara Emelie 3 april, 2008 at 16:04

  Akrogirl> Den är toppen!

  Emma P> Brukar också gillar sånna här jämförelser :)

  Sanna> Ja det är kul att man faktiskt kan hitta bra saker som också är billiga.

 • Svara Earthgirl 3 april, 2008 at 17:05

  Oj, color definer får vara ännu en sak att sätta på önskelistan.

 • Svara Sublim 3 april, 2008 at 17:46

  Tänk så olika det kan vara! För mig blir resultatet precis det motsatta; shadesticken håller hur länge som helst utan minsta veck och CD ger inte alls samma lyster och hållbarhet till skuggorna. Det måste bero på vad man har för hud på ögonlocken.:S

 • Svara Mia 3 april, 2008 at 18:54

  Jag är nyfiken på båda. Har faktiskt aldrig testat Shadestick, men jag kanske ska böarja med CD först eftersom det finns mer tilgängligt.

 • Svara Emelie 3 april, 2008 at 19:09

  Earthgirl> Det tycker jag att du ska göra :)

  Sublim> Ja det beror nog på huden, men jag trodde då att shadesticket skulle passa bättre på mig eftersom jag har torr hy – men icke.

  Mia> Båda är värda att prövas.

 • Svara beauty by me 3 april, 2008 at 19:37

  då ska jag absolut testa en. Bra test!!

 • Svara Sminkan 4 april, 2008 at 11:02

  Jag har precis startat duellen mellan Creative Stickey och ChG Strong Adhesion. Började igår. Ska bli spännande att se!

  Jag hade en massa planer faktiskt, men sen är det så jobbigt att genomföra.

 • Svara Emelie 4 april, 2008 at 11:05

  beauty by me> Gör det!

  Sminkan> Yay, det vill jag verkligen läsa om sen. Särskilt eftersom jag själv precis har köpt ChG Strong Adhesion.

 • Svara Veronica 5 april, 2008 at 20:00

  Åh detta var precis den duellen jag behövde, länge suktat efter Shadestick, men valet är givet, det blir maybelline!

 • Svara Emelie 5 april, 2008 at 20:05

  Veronica> Roligt att duellen kunde vara till någon hjälp :)

 • Svara emma 15 januari, 2010 at 20:08

  OJ! Det trodde jag aldrig, att Maybelline kunde slå MAC! Hehe, jag har funderat på att köpa ett shadestick, men nu verkar det bli Colour Definer… Tack för inlägget!

 • Lämna ett svar

  Reklam