Hår Recension

Duellen: glansdroppar

21 maj, 2010

Jag har aldrig varit någon flitig användare av glansdroppar så att använda dessa produkter var en ny erfarenhet för mig. Jag minns att jag försökte mig på att använda just glansdroppar för kanske 5-6 år sedan i form av Lee Staffords glansspray. Den luktade tyvärr apa och håret såg flottigt ut med detsamma så efter den upplevelsen har jag hållit mig borta från allt som har haft glans eller shine i produktnamnet.

Men nu under våren har jag faktiskt testat två olika glansdroppar och tycker att detta är ett ypperligt tillfälle att blåsa liv i den gamla bortglömda kategorin Duellen. Här ställer jag två liknande produkter mot varandra i ett antal delmoment också får vi se vilken av dem i slutet visar sig vara bäst. Delmomenten kan variera lite beroende på vilken typ av produkt det är som testas.

I dagens duellen ställs KC Professional Silkdrops, (KC), mot Waterclouds Halo Slippery Serum, (Waterclouds).

Första intrycket
Det första jag märker när jag trycker ut lite av KC-dropparna är att produkten känns silikonig och väldigt hal. Doften är märkbar men svag och försvinner fort. Tyvärr luktar den lite alkohol men även den lukten försvinner fort. Pumpmekanismen är bra och det går att pressa ut en väldigt liten mängd eller ett helt pumptryck. Det tycker jag är bra eftersom man absolut inte ska överdosera silikonprodukter om man inte vill se ut som att man har smör i håret.

Jag upplevde att Waterclouds-dropparna var betydligt mer vattnig i konsistensen och den känns inte alls lika hal som KC-dropparna. Den verkar därav vara lättare att dosera. Dock är pumpmekanismen på den här flaska riktigt dålig. Du får allt eller inget om du trycker på pumpen. Här går det inte att trycka ut en droppe i taget utan du får ett helt pumptryck, vilket blir alldeles för mycket om du inte har riktigt tjockt och långt hår.

Ingredienser
Båda produkterna är silikonbaserade och jag tycker att det är lite vilseledande att KC-dropparna heter Silk Drops när den uppenbarligen har mycket silikon i sig. Den har en ingrediens som heter Ethyl Ester of Hydrolyzed Silk men den kommer först som nummer sex på ingredienslistan. I Watercloudsvarianten ställer jag mig frågande till varför parfym är nummer fyra på ingredienslistan. Den luktar visserligen gott, men ganska mycket.

KC Professional Silk Drops

Cyclomethicone, Cyclopentasiloxane, Dimethiconol, Alcohol Denat, Paraffinum Liquidum, Ethyl Ester of Hydrolyzed Silk, Ethylhexyl Methoxycinnamate, Parfum, Benzyl Benzoate, Butylphenyl Methylpropional, Geraniol, Hexyl Cinnamal, Limonene, Linalool.

Waterclouds Halo Slippery Serum

Cyclomethicone, Dimethicone, Alcohol, Perfume: (Alpha-Isomethyl Ionone, Benzyl Salicylate, Butylphenyl Methylpropional, Citronellol, Geranoil, Hydroxyisohexyl 3-Cyclohexene, Carboxaldehyde, Limonene, Linalool), C12-15 Alkyl Benzoate, Panthenol, Phenoxyethanol, Enteromorpha Compressa, Himanthalia Elongata, Methylparaben, Ethylparaben, Propylparaben.

Resultat
Av det första intrycket att döma trodde jag att håret skulle se minst flottigt ut med Waterclouds produkt eftersom den inte kändes lika silikonig. Där hade jag dock, till min stora förvåning, fel då det faktiskt var den produkt som gjorde att håret såg fett och stripigt ut. Det kan ha berott på att det blev för mycket produkt då det inte gick att får ut lagom mängd från flaskan. Jag gillar den friska doften på produkten och den sitter kvar rätt länge, i princip hela dagen. Dock ett minus ifall man har tänkt bära andra dofter till.

KC Professionals droppar överraskade mig positivt med att inte efterlämna en flottig hinna, trots att jag använde ungefär lika mycket produkt som av de andra dropparna. Doften försvinner i princip med detsamma så det är inget som stör. Jag vet inte om ”silket” i produkten gör någon skillnad på håret. Det är så mycket silikon i att all ”silkighet” mest sannolikt beror på det.

Priset
KC Professionals flaska innehåller 100 ml och kostar 229 kr (2290 kr/L) hos Unik Hårvård. Waterclouds flaska innehåller 30 ml och kostar 160 kr (5333 kr/L) hos frisörer. Den förstnämnda är därmed mycket mer prisvärd.

Sammanfattning
Eftersom Waterclouds produkt både är dyrast och har dålig pumpmekanism och i och med det blir väldigt oekonomisk är det ingen produkt jag vill använda igen. Det var helt omöjligt att dosera den rätt och resultatet blev visserligen glansigt – men det var flottglans och inget annat vi snackar om. Doften är god men kan bli lite för mycket. Den får en tvåa eftersom den kan funka om man bara använder pyttelite av produkten.

KC Professionals droppar var både prisvärda, nästintill doftfri och gav en icke-flottig glans. Mitt hår blir fett fortare än vanligt när jag använder den här men det räknar jag med. Däremot tycker jag att produktnamnet är vilseledande då det i huvudsak är en silikonbaserad produkt snarare än en silkesbaserad sådan. Även fast det finns någon form av silkesprotein i produkten så är den ganska långt ner i listan och det är därför svårt att avgöra om den har någon effekt eller ej. Jag är dock inte så förtjust i den här produkten att jag känner att jag skulle köpa den igen, om den flaska jag har mot förmodan någonsin skulle ta slut. Den är okej, men medioker.

Betyg Waterclouds: 2/5
Betyg KC Professionals: 3,5/5

Det här inlägget innehåller produktprov. Detta påverkar inte omdömet eller betyget av produkten. Vi accepterar inte betalning för inlägg i bloggen och garanterar inte en recension.

Om något är oklart eller om du vill veta mer om detta uppmanar vi dig att läsa vår policy.

Relaterade inlägg

Inga kommentarer

Lämna ett svar

Reklam