Kroppsvård

Dr. Paw Paw Multipurpose Soothing Balm

23 juli, 2015

Helt nyligen har det brittiska märket Dr. Paw Paw och deras Multipurpose Soothing Balms lanserats i Sverige. Jag hade aldrig hört talas om dem förut men eftersom all-aroundprodukter kan vara bra att ha till hands blev jag såklart nyfiken.

dr-paw-paw-peach-pink-original

Dr. Paw Paws balms kommer i tre varianter varav två är färgade och främst framtagna för läppar och kinder. Den enda skillnaden mellan dem ingrediensmässigt är att de färgade innehåller färgpigment.

Balmen är baserade på vaselin men innehåller även aloe vera, olivolja och fermenterad paw paw, vilket verkar vara ett smeknamn för papaya. Fermenterad paw paw sägs ha en anti-bakteriell effekt och innehåller antioxidanter. Balmet sägs lindra torr hud, mjukgöra läppar, naglar och nagelband, torrsprickor på händer och fötter och även lindra blöjutslag och värmeutslag. Den ska dessutom kunna fungera som primer för makeup, släta ut frissigt hår och lindra insektsbett och mindre skrubbsår. Med andra ord är det en riktig all-aroundprodukt. Produkten är oparfymerad och har en konsistens som känns lite tunnare än rent vaselin. Den absorberas förvånansvärt snabbt för att innehålla så mycket vaselin men efterlämnar en något vaxig känsla på huden.

Jag är inte helt såld på dem som läppbalsam. De känns inte så återfuktande som jag önskat och försvinner ganska fort. Det färgade balmet blir dessutom lätt ojämnt och lägger sig i alla ojämnheter. Jag har använt originalet något mer och trots att den inte känns så spännande gällande konsistens och doft, måste jag erkänna att den fungerar bra som fuktbarriär tack vare att den absorberas så snabbt. Den är en bra ”fuktgivare” på exempelvis armbågar, sårskorpor och nariga händer. Jag vet inte hur den fungerar på insektsbett eller som makeupbas eftersom jag inte har testat den så. Men den fungerar faktiskt bra för kluvna hårtoppar även om man får dosera sparsamt.

dr-paw-paw-original-peach-pink

dr-paw-paw-original-ingredients

Köpinformation

Dr. Paw Paw Multipurpose Soothing Balm finns i tre varianter och har ett rekommenderat pris på 119 kr, 25 ml. De finns att köpa hos bland annat Eleven, Asos och Lookfantastic.

* Detta inlägg innehåller produktprover som skickats till P'ssion för påseende utan krav på motprestation. Detta påverkar ej omdömet eller betyget. Läs mer om detta i min policy.

* Detta inlägg innehåller affiliatelänkar.

Relaterade inlägg

2 kommentarer

  • Svara Kohlers - Skönhet & Livsstil - Makeup Artist - Toppbloggare 24 juli, 2015 at 17:50

    Spännande, detta ska nog testas!

  • Svara Lackert 27 juli, 2015 at 00:25

    Låter ju väldigt spännande och bra med multiprodukter

  • Lämna ett svar

    Reklam