Naglar

Depend Gellack – andra försöket

29 november, 2012

Depend lanserade för någon månad sedan sitt sortiment av gellack för hemmabruk. Jag har tidigare testat OPIs två varianter som görs på salong men har varit sugen på att göra det själv hemma eftersom jag gärna vill lära mig nya saker och tycker det är kul att kunna göra detta själv.

Som rubriken antyder var det här mitt andra försök. I mitt första försök gjorde jag en fransk manikyr med enbart en vit färg utöver bas- och topplack. Det blev tyvärr inte så lyckat då det blev märkbart tjockare på tipparna. Dels för att det var ett lager extra färg där men också för att jag upplevde att färgen flöt ut mot kanterna under härdningen. De tjockare kanterna gjorde att jag fastnade i exempelvis mitt hår med naglarna och rev upp kanterna och därför tog jag bort det. Mitt andra försök – detta – blev mycket bättre. Främst för att det är en enda färg över hela nageln.

För att köra igång med Depends gellacksystem behöver man köpa deras startkit (469 kr) som innehåller:

 • LED-lampa (med adapter)
 • Före- och efterrengöring (35 kr, 35 ml)
 • Bas- och topplack (35 kr, 5 ml)
 • Nagelfil
 • Orangepinne
 • Instruktionsfolder

Rengöringen använder man innan applicering av lacken för att ta bort allt fett och efter applicering av alla lager för att ta bort den klibbiga yta som blir kvar efter härdningen. Färgerna får man köpa separat och de går på 79 kr, 5 ml. Själva flaskorna är verkligen jättesmå och kommer förmodligen ta slut på nolltid. Dessutom måste man köpa removern separat (35 kr, 35 ml) men jag upptäckte att man lika gärna kan använda ren aceton för borttagning.

Appliceringen är enkel, det är som att måla nagellack. Hamnar däremot något av lacket utanför nageln på huden måste det tas bort innan man härdar lacket. Så det gäller att ha tungan rätt i mun. Själva lacken luktar inte så mycket eller starkt vilket är positivt. Däremot var konsistensen ojämn och åt det tjockare hållet så det gäller att man drar av penseln mot flaskhalsen för att inte få för mycket på en gång. Tunna lager är vägen till framgång här.

Nu återstår bara att se hur länge det håller och hur jobbigt det är att ta bort. Jag återkommer med resultatet och ett utlåtande.

Depends egna instruktionsvideo:

Är gellack för hemmabruk något för dig?

Köpinformation

Depend Gellack startkit har ett rekommenderat pris på 469 kr. Utöver det måste du köpa till färger (79 kr, 5 ml) och en remover (35 kr, 35 ml) alternativt använda ren aceton som remover. Depends gellack finns att köpa hos bland annat Kicks och Åhléns.

Relaterade inlägg

18 kommentarer

 • Svara Katrin 29 november, 2012 at 22:08

  Jag köpte ett gel på kick´s. Orlys smartgel. Funkade bra tycker jag.

  • Svara Emelie 30 november, 2012 at 16:19

   Ja Orly finns ju också för hemmabruk i svensk handel.

 • Svara Camilla 30 november, 2012 at 08:57

  Fransk funkar att göra med depends grejjer om man tränar lite, jag tog så ypttepytelite till det vita att det faktiskt inte blev tjockare på tippen=)

  • Svara Emelie 30 november, 2012 at 16:19

   Jag tror också det är en vanesak. Det blev ju fint på långt håll men höll inte i längden. Övning ger färdighet :)

 • Svara kerstin 30 november, 2012 at 14:42

  Kanonfint! Jag tänkte lägga på ett nytt gellack här också snart, det funkar ju faktiskt himla bra!

  • Svara Emelie 30 november, 2012 at 16:21

   Ja det är hållbart och ger naglarna skydd så de inte går av :)

 • Svara Sminkan 30 november, 2012 at 19:20

  Jag blir lite sugen på att prova. Kanske blir ett köp någon gång i framtiden.

  • Svara Emelie 5 december, 2012 at 13:31

   Det är inget för dem som tröttnar fort på en färg ;) Men man kan ju lacka med en ljus eller genomskinlig färg så kan man måla med valfritt nagellack över.

 • Svara Carolin 30 november, 2012 at 23:53

  Det blev ju riktigt glansigt i varje fall! Hur länge tog processen med lampan och allt, längre än för ”normalt” lack att torka? kram Carolin från Min Boudoir

  • Svara Emelie 5 december, 2012 at 13:33

   Det som tar tid är precisionen med att måla varje lager tunt och jämnt i kanterna. Själva härdningen i lampan tar 30 sekunder för varje lager och det rekommenderas att man lägger totalt 4 lager. Det går definitivt fortare att göra detta än att måla med vanligt nagellack om man räknar in tiden det tar innan nagellacket är helt torrt. Ca 10 min per hand när man har gjort det några gånger skulle jag tippa på.

 • Svara lovisa 20 december, 2012 at 17:38

  Hej! Vad kul med en som testat detta.. Funderar starkt på att köpa ett sådant kit! Har gått på salong i ca 6 månader men slutade nyss då det är så dyrt och mina naglar växer för fort.. haha. Men mina riktiga naglar är så förbannat tunna så de går av hela tiden.. Funderar på om detta kanske vore något, lite hårdare än vanligt nagellack blir det väl? Håller det verkligen 2-3 veckor? :)

  • Svara Emelie 23 december, 2012 at 23:37

   Hur länge det håller kommer främst bero på hur underlaget ser ut dvs. hur ren nageln är och hur noga du applicerar de olika lagren. Jag tycker generellt sett att det höll bra så två veckor borde man kunna klara. Då får man dock räkna med lite kantstötning och någon eventuell flaga eller att det lyfter i kanten. Men allt det beror också på vad du gör med händerna såklart. Övning ger färdighet :)

 • Svara Ulrika 22 december, 2012 at 03:54

  Depends gellack håller absolut i 2 veckor! Det jag gjorde var att fylla på med ett lager färg efter en vecka inklusive topplack. Råkade dessutom slita ut lacket på ena nageln så gjorde bara om den.
  Jag är mer än nöjd med deras lack! Super enkelt och går snabbt att fixa. Men när man ska ta bort så får man ha lite tålamod för det sitter rejält fast. Buffrar försiktigt på översta lagret för att det ska gå fortare men det är med risk! Råkade fila lite för mycket på en nagel så den blev avsevärt tunnare.. Tur man lär sig tills nästa gång!
  Lycka till med era lack!

  • Svara Emelie 23 december, 2012 at 23:39

   Ja det är ett bra tips att lägga på ett nytt lager överlack efter 5-6 dagar för att få det att hålla längre. Borttagningsprocessen ÄR tidskrävande och jag upplevde att baslacket var svårast att få bort. Jag kör med wraps och ren aceton i 10 minuter och därefter är det bara att försiktigt skrapa av lagren med träpinnen som medföljer i paketet.

 • Svara elin 24 december, 2012 at 17:01

  Hej! Är de obligatoriskt att använda sig av depends.egna gellack färgen? Fick nämligen ett.startkit i julklapp och tänkte att det känns jobbigt att åka till affären för att köpa en sån färg, tänkte om man kunde använda vanligt nagellack från depend eller nåt annat i det steget? <3

  • Svara Emelie 24 december, 2012 at 22:13

   Du bör använda ett riktigt gellack, antingen Depends egna eller från något annat märke. Tyvärr fungerar det inte särskilt bra att använda vanligt nagellack mellan bas- och topplacket (jag har provat). Däremot kan man lägga ett vanligt nagellack ovanpå. Då får man dock inte samma hållbarhet av färgen som om man använt gellack rakt igenom. Hoppas det var svar på din fråga :)

   • Svara kristin 27 december, 2012 at 10:30

    Kan man blanda olika märkens led-lampor, gellack osv? Säg t.ex. att jag skulle komma över orlys lampa, kan jag använda depends gellack till den? Är inte så förtjust i depends gelfärger ment tycker att orlys hela kit blev så dyrt :(

    • Svara Emelie 27 december, 2012 at 14:43

     Tillverkarna rekommenderar förmodligen inte att man ska blanda märken och det kan hända att lacket inte får lika lång hållbarhet om man blandar. Men jag gör det själv så jag tänker inte säga att man inte kan det. Man får bara vara extra uppmärksam på ifall olika märken har olika tider för härdning. Vilken LED-lampa du använder ska inte göra någon skillnad så länge du använder en liknande lampa som rekommenderas av just det märket. ORLY och Depends lampor är i princip identiska så där skulle jag personligen ta vilken av dem som helst till deras produkter.

  Lämna ett svar

  Reklam