Event

Daisy Beauty London 2016 – dag 2

19 november, 2016

daisy-beauty-london-2016-dag-2

Dag två var minst lika fullspäckad som dag ett med fem presentationer från fem olika varumärken. Är ni intresserade av vilka fler som var med på resan så finns en lista med länkar till deras bloggar längst ner i det här inlägget. Vill du veta vad som hände under dag ett hittar du det inlägget här.

Lumene

Dag två på skönhetskonferensen började med en presentation av finska Lumene som uppdaterar sitt hudvårdssortiment och även gör en facelift av logotyp och förpackningar. Under nästa år kommer även sminksortimentet att få en rejäl uppdatering.

I hudvårdssortimentet kommer vi framöver att hitta tre olika serier: Valo (betyder ljus) som tar fram hudens naturliga lyster, Lähde (betyder källa) som återfuktar på djupet och Sisu (betyder i princip ”jävlar anamma”) som skyddar huden mot de yttre påfrestningar den stöter på dagligen. En röd tråd genom Lumenes alla produkter är att man använder ingredienser hämtat från norden, så som tallbarksextrakt, grankvistnötsextrakt, björksav, källvatten från finska Lappland, extrakt från hjortron m.fl.

De nya hudvårdsserierna lanseras på Kicks under december och hos övriga återförsäljare under slutet av januari 2017.

dbl-lumene dbl-lumene-valo dbl-lumene-sisu dbl-lumene-lahde-2 dbl-lumene-invisible-illumination

Idun Minerals

Svenska mineralsminksmärket Idun (med superhärliga Aida och Caroline i spetsen) berättade om hur märket startade och hur det har växt sedan lanseringen på internationella kvinnodagen 2011. Den här dagen presenterade de vinterns nya makeup som bland annat innefattar en ny böjande maskara (Eir Curling), singelögonskuggor, ögonskuggspaletter och nagellack.

Visste ni förresten att Iduns mineralfoundation (den i puderform) är den enda sminkprodukten i Sverige som rekommenderas av Astma och Allergiförbundet?

dbl-idun-3 dbl-idun-1 dbl-idun-2

Blanx

Efter lunch presenterades Blanx – en tandblekningsprodukt som aktiveras av dagsljus och som verkar blekande på tänderna. Serien består av en tandkräm som aktiveras av blått LED-ljus när den pressas ut ur tuben, munskölj och en intensivbehandling med tillhörande LED-lampa. Eftersom produkterna varken innehåller väteperoxid eller slipmedel kan de vara ett bra alternativ för de som har känsliga eller ilande tänder.

I formulan finns extrakt från arktisk lav som har en dubbel effekt mot både bakterier och missfärgningar. De aktiva ämnena i den arktiska laven verkar mot de bakterier som orsakar plack, men påverkar inte de goda bakterierna i munhålan. Ämnena förhindrar även att placken fäster på tänderna vilket i sin tur gör att plack inte bildas och tänderna därav får tillbaka sin naturliga vita färg. I produkterna finns även det patenterade ämnet Actilux som aktiveras av ljuset vilket innebär att ”ju mer du ler, desto snabbare får du tillbaka tändernas naturliga vita färg”.

dbl-blanx

ghd

ghd (Good Hair Day) visade upp julens limited edition-produkter som i år pryds i koppar. Copper Luxe kommer i flera fina presentaskar och jag skulle inte bli besviken om jag fick ett sådant av tomten. Dessutom släpper man en hårtork i resestorlek (749 kr) så att man kan föna håret med ett perfekt resultat även under resor.

Jag upptäckte även att man har gjort om förpackningen på sina värmeskydd vilket är mycket positivt. För den gamla sprayfunktionen var rent ut sagt katastrofalt dålig.

dbl-ghd dbl-ghd-travel

Cetaphil

Sist ut under konferensen var Cetaphil, en av hollywoodstjärnornas bästa skönhetsfavoriter. Deras Gentle Skin Cleanser är en kultprodukt vid det här laget och personligen är jag väldigt förtjust i Moisturizing Lotion för kroppen. Oparfymerad och rikligt återfuktande utan att kladda. Ibland är det skönt att bara känna sig insmord utan att dofta något särskilt.

Cetaphil presenterade två nyheter i sortimentet. Cetaphil Facial Cleanser, en rengöring för normal till kombinerad hy som rengör utan att torka ut samt Daily Facial Moisturizer med SPF 6 som återfuktar normal till kombinerad hy.

dbl-cetaphil-1 dbl-cetaphil-2

Efter konferensen hann jag gå och shoppa lite till och det blev bland annat ett besök hos Space NK för att kolla in Beccas sortiment. Jag handlade en sak jag suktat efter länge men jag kommer visa upp all skönhetshopping från London i ett eget inlägg.

På kvällen var det dags för avslutningsmiddag som hölls på Sexy Fish, tydligen en av Londons topp tre it-restauranger. Vi bjöds på flera små rätter med japaninspirerad mat och hade en riktigt trevlig kväll tillsammans. Hela resan var supertrevlig och intressant och som alltid perfekt för att lära känna nya ansikten och dela skönhetsintresset med likasinnade. Tack Daisy Beauty, Kicki, Sam och Krizz för en toppenweekend i London!

dbl-sexy-fish-1 dbl-sexy-fish-2 dbl-sexy-fish-3

Gästlista

Nyfiken på vilka mer som var med på resan och vad de har skrivit om? Kika in på deras bloggar nedan:

Relaterade inlägg

Inga kommentarer

Lämna ett svar

Reklam