Event

Daisy Beauty Expo 2016

10 januari, 2016

dbexpo_magazine

Gårdagen på Daisy Beauty Expo 2016 var helt suverän och tiden bara rann iväg. Helt allvarligt – jag hann inte med att se allt jag var nyfiken på (vilket var allt!) eller ens gå på de föreläsningar jag var intresserad av. Det var fullt ös hela tiden och så kul att jag inte ens hade tid för en toapaus. Promise! Och note to self inför nästa tillfälle – ta med en rullväska på hjul precis som Kicki sa att vi skulle göra. Även om det är en meter snö. Den går att använda som pulka i så fall. För jösses vad vi blev bortskämda med nya produkter att testa.

Jag hann med att gå på en föreläsning och det var Lyft utan kniv som handlade om injektionsbehandlingar. Föreläsare var Per Hedén, en av grundarna av Akademikliniken, och det var intressant att få veta mer om vad olika typer av injektioner kan ge för effekter. Jag tror att den här typen av behandlingar är här för att stanna och statistiken säger samma sak.

Jag var tyvärr dåligt på att ta bilder under dagen. Den tanken försvann ut i periferin och det var bara vid några tillfällen som jag kom ihåg att langa upp mobilen för att fota. Leva i nuet liksom. Jag tog såklart några stycken men jag vet att det finns många fler under hashtagen #dbexpo16 på Instagram och många inlägg från bloggkollegor också för den som är nyfiken.

dbexpo_artdeco

Singelögonskuggor hos Artdeco.

I ett rum huserade bland annat Kalahari, pH Formula, Nimue och det tyska sminkmärket Artdeco. De är stora utomlands och har funnits i Sverige i flera år. I mitt tycke har de varit lite svåra att få tag på men nu finns de snart mer tillgängliga på nätet hos bland annat Eleven, Nelly och Ellos. Vi fick plocka ihop en egen palett med fyra ögonskuggor och min komposition ser ni på bilden. Jag har inte testat Artdecos ögonskuggor tidigare så det ska bli spännande.

dbexpo_ccs

Handkrämstillverkning hos CCS.

Hos CCS kunde man få se hur en handkräm kokas ihop och sedan fick vi doftsätta en liten klick kräm själva. Jag har ju redan kokat kräm hos ACO tidigare så det var ingen nyhet för mig. Min handkräm doftsattes med en olja som heter Sensual Care 48, innehållandes bland annat ylang-ylang, bergamott, jasmin, sandelträ, vanilj och mysk.

dbexpo_loreal

Sockerchock hos L’Oréal.

L’Oréals rum dignade av sockersöta saker i form av cupcakes, macarons och maränger. Och lite nya produkter. Den största nyheten från dem är en cushion foundation som lanseras i fyra färger. Dessutom kommer det en ny mascara med specialborste för tightlining, en bolleyeliner(!) och en ny ögonbrynsprodukt.

dbexpo_ghd

Behandling mot kluvna hårtoppar från ghd.

Ghd släpper flera nya stylingverktyg i vår, bland annat en ny plattång med ett förbättrat ergonomiskt grepp. Men den största nyheten är en behandlingskräm mot kluvna hårtoppar. Tillvägagångssättet på den här påminner om en produkt från Kebelo som jag tidigare testat. Ser fram emot att prova den här, men ni som följer mig på Instagram – Pssion såg nog häromdagen att jag precis köpt en flaska Olaplex så den här får vänta ett litet tag.

dbexpo_lackryl_apoliva

Nytt lacksystem för hemmabruk och ny anti-ageserie från Apoliva.

På expot visades ett nytt lacksystem upp. Det heter Lackryl och är en enkomponentsprodukt som härdas i LED-lampa precis som gellack gör. Jag fick en manikyr gjord så att jag kan se hur pass hållbart det är.

Under Apotetkets egna märke Apoliva lanseras nu en ny anti-ageserie under namnet Anti-age Advanced. Serien består av dagkräm, nattkräm, oljeserum och ögonkräm. Det pratades en hel del om produkterna på expot och jag fick intrycket av att det är produkter som det ligger mycket forskning bakom så att man vet att löftena på förpackningen stämmer.

dbexpo_produkter

Och här har vi hela skönhetsberget av nya saker att testa. Några av dem har jag redan börjat med. Som den nya torra kroppsoljan och kroppslotionen från Garnier (oljan doftar i princip som The Body Shops Black Musk), ögonfransserumet Magic Lashes från Dr. Temt (rosa kartong uppe till vänster), hårborsten med negativa joner från Bosch (uppe till vänster) och fotfilen i tjeckiskt glas från Fabby. OPI presenterade årets vårkollektion New Orleans som ser riktigt vårig och uppfriskande ut. Jag blev också helt till mig i brallan av det lilla parfymprovet på Diors sprillans nya doft Poison Girl som vi fick. Måste. Köpa!

Jag kommer såklart att nämna flera av sakerna närmare i separata inlägg. Säg gärna till om det är något ni är extra nyfikna på. Klicka er in på det här inlägget i Kickis blogg för att få upp en lista över alla besökare under dagen om ni känner för att läsa mer och se fler bilder.

Tusen tack för en toppendag Kicki med Daisybeautygänget, alla goa bloggkompisar och trevliga utställare!

* Detta inlägg innehåller produktprover som skickats till P'ssion för påseende utan krav på motprestation. Detta påverkar ej omdömet eller betyget. Läs mer om detta i min policy.

Relaterade inlägg

4 kommentarer

 • Svara Shopaholic 11 januari, 2016 at 10:51

  Fint inlägg från dagen och fina bilder!!

 • Svara Donnachic 11 januari, 2016 at 18:16

  Vilket fint inlägg du har gjort med vackra bilder! Jag hann knappt fota ens (apropå ingen toapaus!), man ville ju uppleva allt och inte bara se allt genom linsen.
  Jag hade ont i armarna i dagar förra y, så japp jag tog med en rullväska. Storlek för liten haha!! Det ska bli jättekul att testa alla prover!

  • Svara Emelie 12 januari, 2016 at 20:13

   Nästa år tar jag också rullväska! Och ja, det fanns ju så mycket att se. Jag blev förvånad över hur lite jag fotade. Hade inte ens en tanke på det under stora delar av dagen. Tyvärr kan jag säga i efterhand. Men har sett så många fina bilder hos andra :)

  Lämna ett svar

  Reklam