Favoriter Recension

Recension: c/o Naturkosmetik – ett svenskt mineralsminksmärke

17 maj, 2008

Jag har under våren testat ett svenskt naturkosmetikmärke från en relativt nystartad webbshop. c/o Lena, som butiken heter, drivs av Lena och hon har mycket generöst låtit mig prova på lite olika delar ur kosmetikasortimentet c/o Naturkosmetik.

Sortimentet omfattar foundation, concealer, puder, ögonskuggor och rouge. Utbudet av färger är inte så stort men det går bra att maila för att be om prover på foundations och rouge. Vi vet ju alla hur svårt det är att hitta färger, speciellt på foundations, som passar oss.

Basprodukterna

Bas, som foundationen heter, finns i fem färger och kommer i en 20 gramsburk. Jag har provat den bas som heter Naturligt ljus och det var en ganska nära match förutom att jag hade behövt en lite gulare färg. Pudret är silkeslent och går på riktigt fint och jämnt. Finishen är nästan helt matt. Den innehåller inget skimmer eller glitter utan ger bara en svag naturlig glow som jag tror att de flesta skulle gilla. Den svaga lyster som foundationen har gör att huden inte ser livlös ut, i alla fall gör inte min det med denna.

155 kr för 6 gram, fem färger.

Concealern heter Dölj och där fick jag prova den ljusaste nyansen Ljus. Jag är överlag inte så förtjust i de puderconcelers som finns inom mineralsminksärkena just eftersom jag inte tycker att de döljer särskilt väl. Den här är tyvärr inget undantag. Jag har inte särskilt många blemmor utan det jag vill dölja är oftast det mörka område jag har under ögonen, samt någon enstaka ojämnhet. Pudret är helt matt och det gör att det kanske inte lämpar sig så väl till att ha under ögonen som jag hade önskat.

155 kr för 6 gram, finns i två färger.

Fixeringspudret heter Yta och här provade jag nyansen 005 vilket är den varmare färgen av de två som finns. Finishen av pudret är någonting mitt emellan foundationen och concealern. Jag skulle kalla den matt. Dock är den inte så matt och torr att det ser ut som att man borstat på mjöl.

Jag är ingen flitig användare av puder eftersom jag har relativt torr hy och därför känns det inte rättvist att utvärdera denna produkt mer än så då jag inte har använt den tillräckligt mycket.

155 kr för 6 gram, två färger.

Färger

På hemsidan delas ögonskuggor och ansiktsfärg (rouge och bronzer) upp i två kategorier. Ögonskuggorna går under namnet Färg 10 ml och de andra heter Färg 20 ml. Jag har provat fem av färgerna i den senare kategorin och förutom att visa bilder på dem tänkte jag även beskriva färgerna och finishen.

Färg 20 ml kostar 155 kr för 6 gram, finns i sex färger.

 • Solkysst: en mycket vacker svagt skimrande ljusbrun bronzer som passar alla hudfärger. Skimret i denna är mycket fint och ger en naturlig glow snarare än ett disco-glitter.
 • Solbränd: basen i denna är mörkbrun men sedan finns även större glitterpartiklar i som jag inte alls är förtjust i. Jag tycker de är för stora och för få för att ge en fin finish.
 • Varm Persika: är en riktigt orange färg som jag inte alls passade i. Finishen är helt matt.
 • Matt Gammelrosa: den här färgen påminner mycket om min favorit Glee från ID. Det är precis som namnet antyder en helt matt skugga som säkerligen passar de flesta.

Sist men inte minst vill jag presentera min absoluta favorit från det här mineralsminksmärket: rouget Nyponros som är perfekt i alla avseenden. För det första är färgen riktigt smickrande. Det är en varm rosa färg med en svag dragning åt korallhållet. Skimret blev jag först lite avskräckt av, det såg riktigt glittrigt ut i burken. Men när jag väl borstat på det på kinderna så – wow! Vilken snygg naturlig glöd! Rouget är ganska skirt men det gillar jag, för då är det lättare att lägga på precis så mycket färg man vill ha. Det passar dessutom ypperligt till att lägga över ett annat mattare rouge om man vill tillföra lite skimmer. Nyponros är numera det enda rouge jag använder.

Relaterade inlägg

4 kommentarer

 • Svara Angelicas Closet 17 maj, 2008 at 18:12

  Kul att läsa!

 • Svara Emelie 17 maj, 2008 at 21:00

  Angelicas Closet> Roligt att du tyckte det :)

 • Svara EyeOnBeauty 19 maj, 2008 at 10:34

  Å det där rouget blev jag sugen på:)

 • Svara Emelie 19 maj, 2008 at 18:08

  EyeOnBeauty> Det är verkligen jättefint.

 • Lämna ett svar

  Reklam