Doft

Christian Dior Poison Girl

14 januari, 2016

dior-poison-girl-neon

Poison måste vara en av Diors mest kända parfymer och sedan 1985 har den hunnit med att både älskas och hatas av flera generationer. Fyra flankers har hittills producerats i Poisonfamiljen som nu 2016 kan räkna in en sjätte medlem.

I februari lanseras Poison Girl som inte helt otippat flirtar med den yngre generationen. Borta är rökelsen, kryddorna och de vita blommorna och istället framträder en mjuk och följsam doft som är helt rätt i tiden. Annonserna frontas av fransk-amerikanska modellen och skådespelaren Camille Rowe och kampanjpitchen är I am not a girl, I am poison.

Christian Dior Poison Girl

  • Toppnot: pomerans
  • Hjärtnoter: centifoliaros, damaskusros
  • Basnoter: tonkaböna, vanilj

Jag är inget stort fan av rosdofter och därför var jag skeptisk till denna. Men rosen är väldigt återhållsam och håller sig i bakgrunden. Det är ingen parfymerad ros utan mer en kanderad sådan. I öppningen får jag samma vibbar av doften som av The Body Shops Black Musk. Men när den utvecklas och går över till basnoterna får jag samma mysiga typ av vaniljdoft som i Hypnotic Poison. Det är definitivt en crowdpleaser som har samma inriktning som bästäljarna på parfymhyllorna just nu. Om ni gillar söta dofter med en tydlig gourmandton tycker jag att ni bör testa den här. Jag gillar verkligen TBS Black Musk – men den framstår som vattnig och lite trist bredvid Poison Girl.

dior-poison-girl

dior-i-am-not-poison

dior-poison-girl-2-bottle

Köpinformation

Dior Poison Girl finns på Kicks från vecka 5 och i övriga butiker från och med maj. Doften kommer i tre olika storlekar och kostar 620 kr, 30 ml, 945 kr, 50 ml och 1 355 kr, 100 ml.

Relaterade inlägg

Inga kommentarer

Lämna ett svar

Reklam