Doft

Byredo Gypsy Water

25 maj, 2015

Jag har sjunkit låångt ner i parfymträsket. Man kan nog säga att det är min nya hobby, eller i alla fall det jag är lite besatt av just för tillfället. Först var det nagellack och det intresset kommer och går, precis som det för hudvård med syror eller läppstift. Men nu är det alltså dofter – och att hitta de där få guldkornen som bara känns helt rätt och helt fantastiska istället för ja varför inte, är ett evighetsgöra. Ack så frustrerande men ack så roligt.

byredo-gypsy-water-1

Det senaste tillskottet i min parfymsamling är inte en ny doft och har cirkulerat i media ganska flitigt det senaste året. Men att den inte är någon nyhet betyder ju inte att den mindre bra och jag tror mycket väl att Gypsy Water kan vara en av de där dofterna som får mig att känna att det är jag på en flaska. Eller ja, det är den ju eftersom jag har köpt en hel flaska. Och självklart behöver man inte begränsa sig till en doft som är jag utan det finns ju flera personligheter i en själv, ni förstår säkert vad jag menar.

Byredo Gypsy Water

  • toppnoter: bergamott, citron, peppar och enbär
  • hjärtnoter: rökelse, orris och tallbarr
  • basnoter: ambra, vanilj och sandelträ

”Gypsy Water is a glamorization of the Romany lifestyle, based on a fascination with the myth. The scent of fresh soil, deep forests and campfires evokes the dream of a free, colorful lifestyle close to nature.” – Byredo.

byredo-gypsy-water

byredo-gypsy-water-2

byredo-gypsy-water-3

Köpinformation

Byredo Gypsy Water finns i storlekarna 50 ml, 950 kr och 100 ml, 1 400 kr samt 3×12 ml refill, 750 kr hos bl.a NK, Åhléns City i Stockholm och Byredos webbshop. Här finns en lista över alla återförsäljare.

Relaterade inlägg

Inga kommentarer

Lämna ett svar

Reklam