Kroppsvård

Braun Silk Épil 7 SkinSpa

7 mars, 2013

Braun introducerar nu Silk -épil 7 SkinSpa, en ny typ av skönhetsverktyg där man kombinerar epilator, rakapparat och mekanisk exfoliering. Jag har använt epilator i drygt tio år och det var med förtjusning jag testade denna. Min tidigare epilator är också en Braun Silk-épil så jag vet att det är bra kvalité. Jag köpte min förra för drygt fem år sedan och den är fortfarande som ny.

braun_silk_epil_7_skin_spa

För mig som använder epilator regelbundet är exfolieringshuvudet bara en bonus. Att man även kan använda den i duschen och i badkaret (man bör dock inte sänka den under vatten) är bara en fördel. Själva borststråna kändes väldigt mjuka när jag först kände på dem och jag tänkte att de inte skulle klara av att exfoliera alls. Men när jag väl klev in i duschen och blötte ner kroppen var det en helt annan melodi. Den peelar bra och den kändes också lite mer rivig än innan. Inte rivig som i att det gör ont utan som i att man kommer märka skillnad efteråt. Mikrovibrationerna gör att det nästan känns som en massage.

braun_silk_epil_7_skin_spa_exfoliator

Epilatorhuvudet är precis lika bra som på min förra Silk-épil och det finns tre olika kåpor att välja mellan. En för benen, en smalare för exempelvis armhålorna och bikinilinjen och en ännu smalare för exempelvis överläppen. Jag provade till och med att epilera överläppen med den smalaste och det fungerade ganska bra. Men det gjorde för jäkla ont så jag håller mig nog till benen och bikinilinjen. Där har jag i varje fall vant mig.

braun_silk_epil_7_skin_spa_heads

Tips vid epilering

Mina tips för dig som är ovan vid epilering är att sträcka ut huden på det område man epilerar. Jag brukar börja mitt på benet för att kroppens egna smärtstillande ämnen ska hinna aktiveras innan jag fortsätter på de ställen som gör lite mer ont. Sen undviker jag att epilera när jag är trött och under lingonveckan. Då gör det alltid lite extra ont. En del tycker att det kan hjälpa att kyla ner det aktuella området också så det kan man också testa. Annars är det bara att köra på, med en fast hand och ett jämnt tempo. Gör gärna epileringen dagen innan du ska vara fin eftersom huden lätt blir lite rödprickig precis efteråt.

Braun Silk Épil 7 Skin Spa innehåller:

 • Handenhet med motor
 • Epilatorhuvud med 40 pincetter och tre olika kåpor
 • Rakapparat med en kåpa och två inställbara längder
 • Exolieringsborste med 10 000 strån och behållare
 • Väggladdare
 • Förvaringspåse
 • Rengöringsborste till epilator- och rakhuvudet

braun_silk_epil_7_skin_spa_all

Det här är en produkt som är ganska dyr i inköpspris men använder man epilator ofta tycker jag att det är en investering. Jag var inne på att köpa en separat mekanisk exfolieringsborste redan innan så att det medföljde i den här var bara en bonus.

Sammanfattning

 • Pris: rek. 1 799 kr
 • Var: där hemelektronik säljs
 • Kortfattat: kvalitétsepilator med en extra bonus i form av rakapparat och exfolieringshuvud. Plus för att den går att använda även i badet och duschen samt för de tre olika epileringskåporna som möjliggör epilering av fler områden än bara benen.
 • Betyg: 5/5

* Detta inlägg innehåller produktprover som skickats till P'ssion för påseende utan krav på motprestation. Detta påverkar ej omdömet eller betyget. Läs mer om detta i min policy.

Se informationsvideon till Silk-épil 7 SkinSpa:

Relaterade inlägg

Inga kommentarer

Lämna ett svar

Reklam