Hudvård Recension

Recension: The Body Shop Vitamin E Overnight Serum-in-Oil

1 juni, 2014

the-body-shop-vitamin-e-overnight-serum-in-oil-bottle

The Body Shops välkända serie Vitamin E fick tidigare i år sällskap av en nyhet för ansiktet. Nämligen en kombinerad serum och olja som ska användas till natten för att ge en smidigare hy med mer lyster och fukt.

Om produkten

The Body Shop Vitamin E Overnight Serum-in-Oil är en kombinerad produkt som ska användas under natten. Produkten sägs ge huden en skönhetssömn så att den ser ut att ha sovit åtta sköna timmar. Serumblandningen gör att produkten absorberas snabbt på huden utan att kännas fet och rekommenderas till alla hudtyper. Bland oljorna finns bland annat vetegrodd, solros, jojoba, marula, sesam och soja som samtliga är från Community Fair Trade-producenter. Vetegroddsoljan sägs vara en av naturens bästa källor till antioxidanten E-vitamin.Doften är densamma som hos de andra produkterna i Vitamin E-serien och kan kännas lite överväldigande precis vid applicering. Den avtar dock ganska snabbt.

Användning och resultat

För mig är det här inget serum utan en torr olja som till synes absorberas snabbt och inte ger någon fet känsla. Att lägga en kräm ovanpå eller att blanda den med en är ett måste för att den inte ska ligga kvar utanpå och kännas halkig.

Min hud är en torr kombinationshy med tendenser till torrhetsfläckar men även stora porer och en blank t-zon. Jag har blandat några droppar med min vanliga hudkräm och då märktes skillnaden direkt. Istället för att krämen säger slurp och huden känns lika törstig igen gör den här serumoljan att fukten verkar stanna kvar längre. Jag ser ingen större skillnad på hudens textur under en längre tids användning men däremot känns den mjukare och mindre torr. Faktiskt nästan normal.

Det här är en multifunktionell olja som passar flera hudtyper. En lite fetare hud klarar sig säkert med den här som ensam återfuktare medan vi med lite torrare hud får bäst resultat tillsammans med en kräm. Jag önskar egentligen bara att den inte hade en så stark doft.

the-body-shop-vitamin-e-overnight-serum-in-oil

Sammanfattning

 • Pris: 285 kr, 30 ml
 • Inköpsställe: The Body Shops butiker och webbshop
 • Kortfattat: en trevlig fuktbooster med spännande konsistens som passar de flesta hudtyper.
 • Betyg: 4/5

* Detta inlägg innehåller produktprover som skickats till P'ssion för påseende utan krav på motprestation. Detta påverkar ej omdömet eller betyget. Läs mer om detta i min policy.

Relaterade inlägg

2 kommentarer

 • Svara Little Miss Consumer 1 juni, 2014 at 22:35

  Tråkigt på doften, vill helst ha helt parfymfria produkter utan eteriska oljor. Älskar din recension, den var riktigt bra, så pass välskriven att det kändes som att jag själv testat produkten!

  • Svara Emelie 6 juni, 2014 at 13:34

   Ja samma här, vill jag ha parfym tar jag på mig en separat. Kul att du gillade recensionen! Försöker få med så mycket som möjligt utan att bli för långrandig.

  Lämna ett svar

  Reklam