Kroppsvård

The Body Shop Almond Milk & Honey

6 februari, 2017

I mars utökar The Body Shop sitt utbud med Almond Milk & Honey, en kroppsserie för känslig hud. Serien består av sju produkter för både bad, dusch, kropp och händer som innehåller mandelolja (eller mjölk, beroende på produkt) från Spanien och honung från Etiopien. Produkterna är vegetariska och cruelty free.

the-body-shop-almond-milk-honey-promo

The Body Shop Almond Milk & Honey

 • Soothing & Restoring Body Lotion (155 kr, 200 ml)
 • Gently Exfoliating Cream Body Scrub (062 kr, 250 ml)
 • Soothing & Caring Cleansing Bar (35 kr, 100 g)
 • Calming & Protecting Hand Cream (50 kr, 30 ml)
 • Soothing & Restoring Body Butter (185 kr, 200 ml)
 • Soothing & Caring Bath Milk (195 kr, 400 ml)
 • Soothing & Caring Shower Cream (70 kr, 250 ml)

the-body-shop-almond-milk-honey

Jag har fått tre av produkterna hemskickade och har testat Body Butter och Body Lotion. Konsistensen är inte så tjock eller rik som man kan tro med tanke på att serien riktas mot torr och känslig hy. De rår inte på min torra vinterhy. Dessutom kommer både honung och mandeloljan väldigt långt ner i innehållsförteckningen och produkterna består mer av sheasmör, silikon, glycerin och olika fettalkoholer. De två marknadsförda ingredienserna finns med, men väldigt långt ner på listan och i ett fall kommer parfym innan dem båda. Och just det här med parfym tycker jag är onödigt när det är produkter för känslig hy.

Idén för den här serien verkade bättre än resultatet är och personligen blev jag inte imponerad. Doften är inte heller så mild och naturlig som jag hade förväntat mig utan doftar konstgjort. Nej, det finns flera kroppsvårdsserier hos The Body Shop som jag tycker är betydligt mer tilltalande och har rikare konsistens för riktigt torr hy.

the-body-shop-almond-milk-honey-close the-body-shop-almond-milk-honey-body-lotion

Köpinformation

The Body Shop Almond Milk & Honey finns i butik från 1 mars.

* Detta inlägg innehåller produktprover som skickats till P'ssion för påseende utan krav på motprestation. Detta påverkar ej omdömet eller betyget. Läs mer om detta i min policy.

Relaterade inlägg

2 kommentarer

 • Svara Nageldraken 17 maj, 2017 at 11:01

  Så tråkigt att de inte är bättre! Jag har varit nyfiken på dessa eftersom jag har väldigt torr och känslig hud, men då låter jag nog bli att köpa dem.

  • Svara Emelie 21 juni, 2017 at 13:58

   Nej de är inget speciellt tycker jag.

  Lämna ett svar

  Reklam