Hår

Blommiga nyheter från Batiste

10 juni, 2015

Batistes torrschampon har kommit att bli min favorit eftersom de ger just den schampoeffekt jag vill ha och ingen kletig geggamoja i hårbotten som många andra produkter med namnet torrschampo levererar. Namnet torrschampo har börjat bli missvisande och man vet inte längre vad man får när man köper något som heter torrschampo. Blir håret som nytvättat? Blir det fluffigt eller klibbigt?

batiste-floral-essence-bloom

Jag känner att jag vet exakt vad jag får när jag köper något från Batiste. Ett torrschampo som luktar gott (ptja, förutom originalet och de färgade då) och ger en ren schampoeffekt. Därför blev jag väldigt glad när de nyligen lanserade två doftnyheter: Floral Essences och Bloom. Jag köpte dem båda på studs eftersom jag inte kunde välja vilken som luktade godast. Vid närmare eftertanke doftar de nästan likadant. Tidigare har körsbärsvarianten varit min favorit bland dofterna men dessa två seglade snabbt upp som nya favoriter. Dofterna på dessa gör att det mer känns som att man har sprayat på sig en hårparfym. Jag får små pustar av doften under dagen men utöver det märker jag inte av den. Det är helt klart dofter som dröjer sig kvar, och kanske inget som faller alla i smaken. Men jag gillar dofterna så mig gör det inget att de håller sig kvar.

Rent schampomässigt är de i klass med de andra ofärgade varianterna. Sprayar jag för nära får jag en lite grådaskig ton men på lite längre avstånd blir det toppen. Värt att tänka på om man har lite mörkare hår. Jag har mörkblont hår och för mig är det lite på gränsen.

batiste-floral-essence-bloom-1

Vilken är din favorit bland torrschampon?

Köpinformation

Batistes torrschampo har ett rekommenderat pris på 69 kr, 200 ml och finns att köpa hos bland annat Kicks, Åhléns, H&M m.fl.

Relaterade inlägg

2 kommentarer

 • Svara Emma 10 juni, 2015 at 17:16

  Tror att min favorit är Batiste med doft av körsbär, eller den med kokosdoft :3 Har inte testat de nya dock

  • Svara Emelie 10 juni, 2015 at 17:21

   Ja körsbär är riktigt god! Men det är inte alla dagar man vill lukta godis, och då föredrar jag dessa. Testa vetja. Gillar man Escadas sommardofter gillar man troligen dessa också :)

  Lämna ett svar

  Reklam