Hår

Bloggtema vecka 14

1 april, 2009

Veckans tema: Vad saknar du i din beautysamling? Ett förslag från josephine på PRET-ty.

Rent spontant vill jag säga: massor med saker! Men när jag tänker efter, och stryker allt som jag bara vill ha för sakens skull, så vet jag plötsligt inte längre. Behöver jag ens nåt? Har jag inte redan den största beautysamlingen på orten där jag bor? Och jag använder ju inte ens allt!

Nej jag får nog ta och svara lite praktiskt på den här frågan (för en matt vit skugga har jag ju faktiskt precis införskaffat – katsching!). Jag måste säga att det jag saknar är en produkt (eller flera) som tar bort mina hårbottenbesvär snabbt. Helst igår. Besvären går upp och ned från att vara helt okej till att vara mycket värre. Det värsta är att jag inte riktigt kan härleda förändringarna till något särskilt som jag äter, gör eller använder. Jag får nog ta att föra en hårbottensdagbok den närmaste månaden.

Å, nu kom jag på en sak! En täckande flytande foundation som faktiskt funkar på min torra hy. Läs: som inte gör att jag ser krackelerad eller luden ut. En primer som ser till att de foundations jag redan har beter sig bättre skulle också funka. Det här är dock ett problem som jag inte tror att det finns en lösning på. Det finns massvis med produkter för de med fet hy men knappt nåt för oss som VERKLIGEN har torr hy. Är det verkligen så svårt att göra en foundation som samtidigt är förbaskat återfuktande?

Relaterade inlägg

6 kommentarer

 • Svara Purity 1 april, 2009 at 22:57

  Har du testat MAC studio sculpt? Den gör under för min torra vinterhy =)

 • Svara Marybeth 2 april, 2009 at 13:15

  Ja tack, en sådan foundation skulle jag gärna ta också.. det är riktigt svårt att hitta en när man har torr hy! Allt bara gör att man ser flagig ut…

 • Svara Emelie 2 april, 2009 at 15:15

  Purity> Jag har testat den och den funkar lite bättre men inte tillräckligt bra.

  Marybeth> Man kanske får ta och skapa en egen för att få precis vad man vill ha.

 • Svara CC 2 april, 2009 at 21:12

  Har du testat kräm foundations? MAC Moistureblend använder jag till vardags, den är förstås inte supertäckande men går att bygga på.

  Om det måste vara flytande skulle jag säga att det är svårt. Jag är själv torr (o äldre iofs) o vill ha täckande. Den jag älskar mest är Maybelline Age Rewind, man ser perfekt ut o jag blir aldrig torr. Tyvärr finns den bara i USA.. men finns säkert att hitta på ebay.
  Annars är det nog MAC som gäller…

 • Svara CrazyNails 5 april, 2009 at 11:08

  Undvik sls, brukar irretera hårbotten ganska rejält. Skölj gärna håret med lite vinäger och vatten, bakterie dödande, men luktar skunk. Droppa i några droppar lavendel i så luktar det lite bättre plus är lugnande.

 • Svara Josephine 6 april, 2009 at 14:12

  Jag har också problem med min hårbotten, den kliar och jag får små sår :/

 • Lämna ett svar

  Reklam