Shopping

Beställningar inför solsemestern

5 juli, 2013

Om lite mer än en vecka drar jag iväg på min första solsemester någonsin. Resan går till Thailand och jag har länge planerat vad jag ska ha med mig i skönhetsväg. Smink blir det inte så mycket av men däremot solskydd och krämer i alla de slag. Förra veckan skrev jag om solskydden och några after-sun krämer jag kommer att ta med mig. I de här två beställningarna kom lite skyddande produkter för håret, en till after-sun och lite annat smått och gott som jag kände att jag behövde nu i sommar.

Ansikts- och kroppsprodukter från Escentual

bestallning-escentual-la-roche-posay-vichy

 • Vichy Capital Soleil After Sun Daily Milky Care (ca £11/199 kr, 300 ml)
 • Vichy 48hr Anti-Perspirant Roll On – No White Marks and Yellow Stains (£9, 50 ml)
 • Vichy Aqualia Thermal Lips – Soothing and Repairing Balm (£3.25, 4,7 ml)
 • La Roche-Posay Effaclar Purifying Foaming Gel for Oily Sensitive Skin (£11.50, 200 ml)
 • La Roche-Posay Effaclar Duo (£13.50, 40 ml)

Jag har hört mycket bra om den här after-sunmjölken från Vichy och därför slog jag till på den trots att jag redan har två krämer jag ska ta med på resan. Jag tänkte att jag då slipper ta med någon vanlig hudkräm istället. Vichys anti-perspiranter är grymt bra och den jag gillar bäst är den med röd kork. De hade dock inte den så istället tänkte jag testa den här varianten som inte ska lämna några fläckar på kläderna. Jag håller tummarna för att den  funkar för gula fläckar under armarna på vita kläder är inte så snyggt!

Läppbalsam kan man inte ha för många av! Det här tänkte jag testa mest för att jag gillar de andra produkterna i serien och att det här verkar lätt i konsistensen men samtidigt väldigt återfuktande.

På vintern har jag snustorr hud men på sommaren blir den mer normal till fet med lite orenheter i t-zonen. Jag har inte blivit besviken på någonting jag tidigare testat från La Roche-Posay och därför valde jag deras serie Effaclar för oren hud som nästa produkter att testa. Rengöringen löddrar och ska tvätta bort smuts och överflödigt fett utan att rubba fett- eller fuktbalansen. Ofta tycker jag att produkter för oren hud är alldeles för starka men den här verkar inte vara det vilket var precis det jag var ute efter. Effaclar Duo är deras bästsäljare och en återfuktare som bekämpa orenheter genom att förhindra bakterietillväxten och motverka igentäppta porer. Detta samtidigt som den är så snäll mot huden att den även passar känslig hud. Funkar den här är det inte långt ifrån att jag säger halleluja!

Skydd för håret från Feelunique

bestallning-feelunique-loreal-redken-1

 • Redken Color Extend Sun Take Cover Mousse SPF 25 (£13.25/320 kr, 140 ml)
 • L’Oréal Professionnel Solar Sublime After-Sun Protect Shampoo (£8.35/169 kr, 250 ml)
 • L’Oréal Professionnel Solar Sublime After-Sun Nourishing Balm (£11.25/199 kr, 200 ml)
 • L’Oréal Professionnel Serie Expert Sensi Balance Shampoo (£8.35(149 kr, 250 ml)

Jag har blivit lite besatt av att inte bränna mig och beställde därför ett solskydd för hår och hårbotten. Den här moussen från Redken har SPF 25 och förhoppningsvis kommer den inte att kännas kladdig i håret.

L’Oréals serie Solar Sublime är en serie som känns framtagen för att användas på en solsemester. Schampot ska hjälpa till att skölja bort rester från klor och saltvatten medan inpackningen innehåller UV-filter för att skydda håret mot solens strålar. Båda dessa produkter luktar underbart av persika eller aprikos (jag kan inte skilja på dem).

Eftersom jag har återkommande problem med hårbotten köpte jag Sensi Balance på prov för att testa nästa gång hårbotten känns känslig. Den doftar friskt och lite mintigt och kan förhoppningsvis ge den svalkande känslan som är skön när hårbotten kliar.

Jag kommer att testköra flera av dessa i Thailand och är det någon ni är särskilt nyfikna på att höra om sedan får ni hojta.

Har du bunkrat upp med några produkter speciellt inför sommaren?

Relaterade inlägg

8 kommentarer

 • Svara Tina (Beleza) 5 juli, 2013 at 16:33

  Skriver under på att Vichy’s efter-sol är sjukt bra. Loreal Sensi Balance testade jag för x antal år sen och funkade sådär mot kliandet. Hoppas den funkar bättre för dig.

  • Svara Emelie 7 juli, 2013 at 18:16

   Krämen luktar gott i varje fall! Jag hoppas också att det här schampot kan hjälpa mot mina problem.

 • Svara Anna 5 juli, 2013 at 19:52

  La Roche Posays Effaclare-serie är precis så bra som de säger! Äntligen är jag finnfri!!! Jag rekommenderar dessutom Proderms solskydd som inte täpper till porerna, inte kladdar och sitter bra! :)

  • Svara Emelie 7 juli, 2013 at 18:15

   Det låter lovande. Jag har precis börjat testa dem så vet inte vad jag tycker ännu. När det gäller solskydd är jag väldigt nöjd med Vichys med mattgörande effekt.

 • Svara Dess/Drömteori 6 juli, 2013 at 18:48

  Du är garderad upp till kragen du, duktigt!

  • Svara Emelie 7 juli, 2013 at 18:15

   Ja, är man nybörjare så är man! Känns som att halva resväskan kommer att bestå av krämer av olika slag.

 • Svara ada 8 juli, 2013 at 16:49

  hej är det frakt på feelunique?? :)

  • Svara Emelie 8 juli, 2013 at 18:32

   Nej frakten är gratis. Man kan dock betala £2.50 om man vill för att får hem sakerna snabbare. Jag valde det senare fraktsättet den här gången och det tog fyra arbetsdagar för paketet att nå mig.

  Lämna ett svar

  Reklam