P'ssion

Behöver era tips på ansiktsoljor

7 november, 2012

För att min hud inte ska torka ihop och bli som ett fnöske under vintern behöver jag oftast komplettera min hudvård med en ansiktsolja. Just nu har jag ingen sådan hemma så jag vill gärna få höra era tips på en bra ansiktsolja.

Jag har redan testat Arganiqa Arganolja med aprikosdoftM Picaut Precious Oil, Princess Potion Ansiktsolja Havtorn (som tyvärr inte tillverkas längre) och Flowers Granatäpple intensivbehandling.

Så kom igen – tipsa mig!

Relaterade inlägg

25 kommentarer

 • Svara Rebecca 7 november, 2012 at 19:55

  Jag köpte hem en hel hög med ansiktsoljor från Gracefruit till en bråkdel av vad de kostar i hälsokosten. http://www.gracefruit.com/butters-oils-and-waxes/liquid-oils/
  Tror sidan är nischad lite till folk som vill köpa råmaterial till egen kosmetika, tvål etc.
  Så kan man blanda lite som man vill! De jag använder mest till ansiktet är argan, jojoba, baobab, borage (gurkört) och ibland havtornsolja, vitamin E och squalane. Men de har verkligen massor.
  Ett annat tips är de hutlöst billiga pulver”skuggorna” – mica – från samma sida. För ett par tior får man jättefina pulver i alla möjliga och omöjliga färger!

  • Svara Emelie 7 november, 2012 at 20:17

   Har funderat på att köpa ”basoljor” så det kan mycket väl bli något sådant. Frakten såg dock ut att vara ganska dyr på den där sidan. Ca £15 om jag såg rätt.

 • Svara Sofia 7 november, 2012 at 20:22

  Jag har rätt torr hy i ansiktet i vanliga fall, den enda creme som fungerar för mig är nivea soft, sen brukar jag använda lite kokosolja på kvällarna för och inte vakna snustorr i nyllet. Fungerar fint för mig under kyliga årstiden också :)

  • Svara Emelie 10 november, 2012 at 01:14

   Kokosolja låter som en bra idé.

 • Svara Awesome Chemistry 7 november, 2012 at 20:27

  Jag använde Estelle & Thild sensitive förra vintern- tyckte den var toppen!

  • Svara Emelie 10 november, 2012 at 01:14

   Jag vet att jag har kikat på den men blev inte övertygad. Får ta och kolla på den igen så tack för att du påminde mig :)

 • Svara Sara - lackat 7 november, 2012 at 20:29

  tycker clarins har bra oljor för ansiktet! funkar bra att blanda ut några droppar av oljan med ansiktsvattnet (i handen) och sen ”badda” på ansiktet :) känns superfräscht!

  • Svara Emelie 10 november, 2012 at 01:13

   Har inte så stor koll på Clarins så tack för tipset.

 • Svara Ninni 7 november, 2012 at 20:50

  Decleors neroli aromessense är toppen!

  • Svara Emelie 10 november, 2012 at 00:34

   Måste ta och kolla upp Decleors produkter låter det som.

 • Svara Carolina 9 november, 2012 at 09:41

  Dermosil eller Clarins är super!!!

  • Svara Emelie 9 november, 2012 at 23:59

   Dermosil har jag ingen koll på alls. Men Clarins får jag ta och kika på.

 • Svara Beauty by Tanci 9 november, 2012 at 14:50

  Jag älskar Kiehls Midnight Recovery Oil. Ps snygg sida :D

  • Svara Emelie 9 november, 2012 at 23:46

   Har inte ens tänkt på att Kiehls har en olja. Måste kolla in!

 • Svara Fröken Frodig 10 november, 2012 at 16:12

  Rosenseriens morotsolja är superbra! Doftar ganska starkt (men gott), men jag som är känslig mot doft/parfymerat tål den bra ändå. När det inte är så kallt ute brukar jag blanda den med en liten klick aloe vera-gel innan jag smörjer mej, det funkar super. Är det kallare ute använder jag den under min vanliga ansiktscreme (i hela ansiktet eller på torrfläckar). Har bara provat på kvällen, så jag vet inte hur den funkar under smink, på mej är det nog lite för mastigt.

  • Svara Emelie 11 november, 2012 at 16:30

   Jag har funderat på Rosenserien förut men den luktar för mycket ros för att jag ska vilja ha den i ansiktet. Speciellt eftersom jag inte är så förtjust i rosdoft.

 • Svara Hoffman 10 november, 2012 at 17:26

  Mandelolja finns billigt på apoteket och gör underverk på mig på vintern!

  • Svara Emelie 11 november, 2012 at 16:30

   Det har jag funderat skarpt på att skaffa. Den är om inte annat relativt billig :)

 • Svara Myran 18 november, 2012 at 20:07

  Jag använder själv mandelolja till mitt ansikte, tillsammans med en liten klick aloe veragel. Om du är ute efter en lite fetare så kan du testa olivolja eller mandeloljan. Lycka till!

  • Svara Myran 18 november, 2012 at 20:09

   Jag glömde skriva att det ska vara kallpressade oljor och gärna ekologiska. :)

   • Svara Emelie 18 november, 2012 at 20:15

    Jag inhandlade nyligen mandelolja från apoteket. Den är är verkligen fet (dock inte flottig) och kommer säkerligen funka riktigt bra på mina torrfläckar.

 • Svara Sandra 27 november, 2012 at 08:37

  Jojobaolja kan jag rekommendera starkt! Mandeloljan är för fet för min hy i ansiktet, men å andra sidan har jag ganska fet hy med torra partier, speciellt nu på vintern. Har för mig att du har torrare hy överlag?

  • Svara Emelie 27 november, 2012 at 18:21

   Ja jag har torr hy med torra fläckar så den lite fetare mandeloljan funkar förmodligen bättre för mig.

 • Svara Mia 21 september, 2013 at 04:21

  Du bör prova oljor från lenaturel.se! de har mycket bra kvalitet, och deras produkter är prisvärda. alla deras oljor är kallpressade och de har ett bra urval av produkter: gurkörtsolja, mot rynkor (jag använder oljan som en ögonmakeup remover); och jag använder deras aprikoskärnolja för ansiktsrengöring.
  
Om du har fet hud eller finnar, bör du använda jojobaolja för ansiktsrengöring; om du har mycket torr hud bör du använda macadamiaolja istället ;)

 • Svara Eva 18 februari, 2014 at 22:20

  Min absoluta favorit är ekologisk och kallpressad arganolja och baobabolja. Lätt absorberade ojor som vårdat på djupet, ger lyster till huden snabbt som attans. Minskar acne, ärr bra för hudsjukdomar och mycket mer. Både dessa guldoljor är från Afrikas. Arganolja är ett bra komplement men kan vara lite utorkande om man jämför med Baobab. Testa därför att blanda dessa två för maximal resultat. Finns att köpa på Body Bazar

 • Lämna ett svar

  Reklam